پنج شنبه، 9 فروردین 1403
رخدادشهر » محیط زیست » واحدهای گردشگری گیلان ملزم به تفکیک زباله از مبدا شدند

واحدهای گردشگری گیلان ملزم به تفکیک زباله از مبدا شدند

کد خبر: 322

زجر معضل زباله سالها گریبانگیر مردم گیلان زمین است و به وقت سفر، خراش این زجر بر زندگی گیلانیان عمیق تر می شود؛ حال در گامی زیست محیطی اعلام شد، واحدهای گردشگری و اقامتی استان ملزم به تفکیک زباله از مبدا شده‌اند تا با این شیوه باری از دوش محیط زیست گردشگرپذیر گیلان برداشته شود.

رخدادشهر: سهم استان های گردشگر پذیری مانند گیلان، مازندران و گلستان از زباله بسیار نگران کننده است؛ در این سه استان در حالت عادی روزانه حدود ۶ هزار تُن پسماند تولید می‌شود که این رقم در ایام نوروز گاه تا سه برابر افزایش می یابد؛این موضوع فاجعه ای برای محیط زیست شمال کشور است، زیرا شیرابه های این حجم زباله، جنگل و طبیعت آن منطقه را نابود می کند و در نهایت با ورود به محصولات کشاورزی، زندگی و سلامت مردم را تحت تاثیر قرار می دهد

 

آوازه محل دفن زباله در منطقه سراوان رشت با کوهستانی از زباله به ارتفاع حدود ۱۰۰و حوادث اخیرش  به گوش همه رسیده وشاید در تلنگری دستگاه ها رابر آن داشته تا ازنگاه سهل انگارانه زیست محیطی خارج شوند و تصمیمات جدی تری اتخاذ نمایند  چرا که طبق آخرین برآوردهای رسمی و غیر رسمی یک میلیون تن زباله از گذشته در این منطقه انباشته است و روزانه نیز نزدیک یکهزار تن زباله وارد این منطقه می شده است و اهالی منطقه از بوی تعفن و هوای غیر قابل تنفس، بیماریهای مسری و همچنین سرریز شیرابه‌های سمی به مناطق مسکونی خود مستاصل شده اند.

 

چندی پیش رحیم رضوانی بخشدار بندرکیاشهر از نصب نخستین دستگاه زباله سوز مقیاس کوچک در روستای سالکده این بخش از شهرستان آستانه‌اشرفیه واقع در شرق گیلان خبر داد. خبری که نشان می‌داد که حتی مناطق با مقیاس کوچک با دلسرد شدن از زباله سوزهای بزرگ همچون پروژه زباله سوز سراوان، خود برای مشکلشان آستین بالا زدند

 

خبری که به نظر می رسید شهرها و روستاهای گیلان به مدیریت پسماند محلی روی آورده و دیگر نمی توانند منتظر پروژه های بزرگ بمانند؛ چراکه این انتظار طی چندین سال اخیر فقط بحران های زیست محیطی این مناطق را تشدید کرده است در حالی که پیمانکاران پروژه هایی همچون زباله سوز سراوان همواره با وجود هزینه های چندصد میلیاردی، به جای کار جهادی تکیه بر گلایه از کمبود اعتبار زدند.

 

ایرنا نوشت، همچنین تمامی مراکز درمانی استان ملزم به جداسازی و بی‌خطرسازی پسماندهای عفونی و دارویی و شیمیایی از مبدا هستند و می بایست نحوه انجام آن را نیز مشخص نمایند. طبق قانون مدیریت پسماند مصوب مجلس شورای اسلامی درسال ۱۳۸۳، تولیدکننده پسماند پزشکی، مسئول مدیریت و بی خطرسازی آن نیز می باشد لذا، در پایش های انجام شده ، عملکرد مدیریت پسماند  درمانگاه ها، مطب ها و بیمارستانها مورد بررسی قرار گرفت و در روزهای اخیر ۹۰ مرکز درمانی گیلان اخطار عدم مدیریت پسماند دریافت کردند.

 

اکنون الزام مدیریت پسماند به و تفکیک زباله از مبدا به ۴۰۰ واحد هتل، هتل‌آپارتمان، مجتمع گردشگری و مهمان‌پذیر، ۳۰۰ واحد رستوران و سفره‌خانه سنتی و ۲ هزار و ۵۰۰ واحد خانه‌مسافر رسید. طبق اعلام اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی گیلان، ابلاغ دستورالعمل‌های الزام این واحدها به تفکیک زباله از مبدأ می‌تواند نقش قابل توجهی برای حفاظت از محیط زیست استان ایفا کند.

 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان در خبری که بر سایت این اداره کل منتشر شد، گفت: با توجه به سیاست‌گذاری‌های انجام‌شده در این اداره‌کل در حوزه حفاظت‌ از محیط زیست و ساماندهی زباله‌ها، تمامی واحدهای اقامتی و گردشگری استان ملزم به تفکیک زباله از مبدأ شده‌اند.

 

ولی جهانی افزوده است:در این راستا و به منظور حفاظت از حقوق عامه و صیانت از محیط‌زیست استان، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان پس از برگزاری جلسات با مجامع و تشکل‌های گردشگری، مکاتبات لازم در این خصوص با واحدهای گردشگری در خصوص لزوم تفکیک زباله از مبدأ انجام شده است.

وی ادامه داد: همچنین بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده مشوق‌هایی برای این واحدها در نظر گرفته شده و این اداره‌کل در نظر دارد پایش مستمری در خصوص نحوه رعایت واحدهای اقامتی و گردشگری استان در خصوص این دستورالعمل ابلاغی به انجام برساند.

 

چالش مدیریت پسماند درد کهنه ای بر هیبت پر شکوه گیلان است که با هجوم گردشگران زجرش بر جان مردم این استان هر بار بیشتر مستولی می شود؛جنگل‌های سراوان رشت با زیبایی‌های شگفت انگیزش، افزون بر سه دهه است که محلی برای تخلیه زباله‌های این شهر و برخی از شهرهای اطراف شده، به طوری که شیرابه‌های ناشی از زباله‌ها و بوی تعفن آن، موجب نگرانی و ناراحتی مردم این منطقه شده است، محل دفن زباله رشت کوهستانی از زباله به ارتفاع ۹۲ متر است؛بر اساس آمارها، روزانه ۲ هزار تن زباله در مناطق شهری و روستایی گیلان تولید می شود و بیشترین تولید زباله،مربوط به کلانشهر رشت است و در ایام گردشگری با ورود مسافران به گیلان، هر روز حدود ۵۰۰ تن به میزان تولید زباله در استان افزوده می شود.

کلید واژه ها:
تفکیک زباله
دسته بندی: محیط زیست
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید