به ابتکار اداره توسعه فرهنگ شهروندی محقق شد
مطالعه کتاب شهروندی، در کتابخانه های شهر
آیین ایجاد و راه اندازي پایگاه کتاب شهر با موضوع فرهنگ شهروندی به همت اداره توسعه فرهنگ شهروندی و اداره امور کتابخانه ها برگزار شد.
رخدادشهر: رئیس اداره توسعه فرهنگ شهروندی در این مراسم با بیان اینکه این اداره فعالیت موضوعی داشته و زیر مجموعه معاونت اجتماعی و مشارکت های مردمی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان است، اظهار داشت: سیزده موضوع از سوی مدیریت شهری و برخی دستگاه های خدمت رسان به اداره ما واگذار شده كه اين موضوعات را باید به صورت خاص به اطلاع مردم برسانیم تا در رفتار شهروندی تغییر ایجاد شود.
احمد رضایی با بیان اینکه مخاطب ما تمام شهروندان كلانشهر اصفهان هستند، افزود: برای بیان موضوعات ارائه شده از روش ها و قالب های مختلفی چون نمایش، موسیقی، محتوای متنی و .. استفاده می شود که کتاب نیز یکی از این روش هاست و تلاش می شود با استفاده از این قالب، مفاهیم موردنظر به جامعه کتابخوان و عموم مردم منتقل شود.
وي با اشاره به اهمیت تامین منبع برای محتوای فرهنگ شهروندی ادامه داد: در شهر کالبد مهم است اما شهروند مهم تر لذا باید به یک ادبیات مشترک رسید بر همين اساس با توجه به اهمیت این موضوع، قراردادی با یک تیم دانشگاهی منعقد شد که با بررسی مسائل تمام دستگاه های مدیریت شهری، فرهنگ نامه بزرگ شهروندی طی مدت سه سال در ۱۶ جلد و ۱۸ موضوع تدوین گرديد.
وی با بیان اینکه فرهنگ نامه بزرگ شهروندی برای تمام کلانشهرها ارسال شد، بیان کرد: این فرهنگ نامه مسائل مهمی را حل کرده كه هر شش ماه یکبار نیز نگارش های جدید در سایت بارگذاری می شود.
وی با بیان اینکه مجموعه کتاب هایی برای پاسخ به این سوال که شهر شهروند محور یعنی چه، تدوین شده اظهار داشت: اين مجموعه با عنوان کتاب های طلایی در ۱۵ جلد طراحي شده كه در قالب کتاب های مدیرخوان به چاپ رسیده است.
به گفته رئیس اداره توسعه فرهنگ شهروندی، کتاب های فیروزه ای، کتاب های پژوهشی بوده که مناسب برنامه ریزان و برنامه نویسان دخیل در مدیریت شهری به صورت کتاب های دانشگاهی در پنج جلد تدوین شده است.
به گزاش اداره ارتباطات معاونت فرهنگي شهرداري اصفهان، رضايي ادامه داد: کتاب های نقره ای، کتاب های شهروندخوان هستند که در ۹ جلد تدوین شده اند، همچنین ده جلد کتاب مهارت های زندگی در شهر نیز ویژه کودکان به چاپ رسیده است.
وي به برگزاری جشنواره شعر و داستان شهر من اشاره کرد و گفت: در طول سه دوره برگزاری جشنواره، شعرا و نویسندگان از سراسر کشور آثار زیادی را با موضوع فرهنگ شهروندی به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند و اتاق فکری به وسعت ایران تشکیل شد.
وی تاکید کرد: آثار برتر رسیده به جشنواره نمایشنامه نویسی شهروندی نیز در دوازده جلد کتاب تدوین شد و توافق نامه ای با تالار هنر داشته ایم که طی آن متن های نمایشی مرتبط با مباحث شهروندی در صورت اجرا، مورد حمایت قرار می گیرند.
رضایی بیان داشت: کتاب های چاپ شده در حوزه فرهنگ شهروندی شامل ۲۵۰ عنوان کتاب است که مجموعه کامل آن در اختیار کتابخانه ها قرار می گیرد و هر فردی با مراجعه به این کتابخانه ها و جستجوی کلید واژه فرهنگ شهروندی، به این مجموعه دسترسی پیدا می کند.
رئیس اداره توسعه فرهنگ شهروندی با اشاره به توافق انجام شده با آموزش و پرورش نیز گفت: طی این توافق و در طرح کلاس شهر، کتاب هایی برای کلاس های اول و ششم تالیف شده است.
به گفته وی، کتاب های مربوط به طرح کلاس شهر در کلاس سبک زندگی کلاس ششم تدریس می شود و هفته ای یک ساعت جز برنامه درسی دانش آموزان این مقطع تحصیلی است.
وي خاطرنشان كرد: چهار کتاب برای این دو پایه تالیف شده که به تایید آموزش و پرورش رسیده و امیدوار هستیم سال تحصیلی آینده به صورت حضوری باشد تا امکان بهره برداری کامل از این طرح وجود داشته باشد.
انتهای پیام/