یکشنبه، 9 اردیبهشت 1403
رخدادشهر » شهری » رویکرد شهرداری معدوم‌سازی سگ‌های ولگرد نیست

رویکرد شهرداری معدوم‌سازی سگ‌های ولگرد نیست

کد خبر: 817

معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با اشاره به این موضوع که تعداد سگ‌های بدون صاحب در استان تهران بیش از ۴۰۰ هزار قلاده است، گفت: رویکرد شهرداری به هیچ وجه معدوم‌سازی سگ‌ها نیست. درهای آرادکوه به روی همه حامیان حیوانات باز است و می‌توانند از آنجا بازدید کنند.

رخدادشهر: شادی مالکی معاون امور مناطق سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در یک برنامه تلویزیونی درباره آمار سگ‌های ولگرد در شهر تهران گفت: بر اساس آخرین برآوردها تخمین زده می‌شود که بین ۵ تا ۶ هزار سگ بدون صاحب در شهر تهران داشته باشیم، اما تعداد سگ‌های بدون صاحب در استان تهران بیش از ۴۰۰ هزار قلاده است. البته بنا بر دلایلی به ویژه رهاسازی سگ‌ها در اطراف تهران نمی‌توان آمار دقیقی از تعداد آنان ارائه کرد.

 

او در پاسخ به سوالی درباره اینکه این سگ‌ها مبتلا به چه بیماری‌هایی هستند، گفت: به صورت کلی، حیوانات بدون صاحب که تحت تیمار فرد خاصی قرار نمی‌گیرند، مبتلا به بیماری‌هایی نظیر انگل‌های داخلی و خارجی، قارچ‌های پوستی و … هستند. البته باید بگویم در ۴-۵ ماه اخیر که مسئولیت رسیدگی به این حیوانات به سازمان مدیریت پسماند سپرده شده است، نمونه مشکوک به هاری در شهر تهران نداشتیم. اسناد قبلی نیز نشان می‌دهد که در ۳ سال گذشته حیوان مبتلا به هاری در شهر تهران نداشتیم اما در استان تهران ۲ نمونه یافت شده است.

 

غذادهی به حیوانات از سوی شهروندان را امری اشتباه است. درباره این موضوع، ۲ نگاه وجود دارد؛ عموم مردم غذا دادن به حیوانات را امری نیکوکارانه می‌دانند، اما بسیاری از کارشناسان محیط زیست و حیوانات وحش معتقدند که غذا دادن به گونه‌هایی که در حال انقراض نیستند، کار درستی نیست. حیوانی که به صورت آزاد در طبیعت زندگی می‌کند باید بتواند غذایش را خودش به دست بیاورد. از سویی دیگر، غذا دادن به حیواناتی نظیر روباه، شغال، گرگ و … باعث می‌شود که آنان به حریم شهرها و محل سکونت انسانی نزدیک شده و همین موضوع چالش‌های جدی را به وجود می‌آورد، برای مثال، روباره منبع بیماری هاری است و واکسیناسیونی که انجام می‌دهیم برای سگ‌هاست.

 

درخواست من از شهروندان این است که به حیوانات غذا ندهند؛ چرا که هرچه قدر در موضوع عقیم‌سازی فعالیت کنیم، تا زمانی که غذادهی داشته باشیم، جمعیت حیوانات رو به افزایش می‌رود.

اغلب پرنده‌هایی که در اکوسیستم شهر تهران هستند، از حشرات تغذیه می‌کنند. غذا دادن به پرندگان از سوی شهروندان باعث می‌شود که آنان دیگر سراغ غذای اصلی خود نروند و همین موضوع باعث می‌شود که جمعیت حشرات نیز در تهران زیاد شود و مجبور می‌شویم برای کنترل حشرات هم هزینه کنیم.

حجم بالای پسماند غذا و سبزیجات در حاشیه تهران و میدان میوه و تره‌بار زمینه را برای تغذیه حیوانات بدون صاحب فراهم می‌کند،  به ویژه آنکه چالش افزایش جمیعت موش‌ها را هم داریم. بر همین اساس، جلسات مختلفی را با اصناف داشتیم و مقرر شده است که جمع‌آوری دورریز غذا از رستوران‌های حاشیه شهر به صورت جداگانه انجام شود. هم‌چنین در میادین میوه و تره‌بار که عمده مشکل رشد جمعیت موش‌ها هست، نزدیک به ۲-۳ ماه است که سازمان مدیریت پسماند، پسماندها را از سطح شهر و میادین جمع کرده و اجازه نمی‌دهد که با پسماند شهری مخلوط شود.

 

(در واکنش به برخی ابهامات درباره غذا دادن به سگ‌ها از سوی برخی پیمانکاران برای از بین نرفتن شغل‌شان در شهرداری) بنا بر قانون، شهرداری تهران وظایفی را برای مدیریت حیوانات بدون صاحب برعهده دارد. از جمله این وظایف احداث نقاهتگاه آرادکوه است که از سال ۱۳۹۲ در مساحت ۱۰ هزار متر مربع تأسیس شده است. در این نقاهتگاه پیمانکارانی داریم که در فرآیند زنده‌گیری‌ها و اداره نقاهتگاه با شهرداری همکاری دارند، اما قرارداد شهرداری با آنان این‌گونه نیست که به ازای تعداد سگ تنظیم شده باشد که ازدیاد آنها به نفعش باشد.

 در ساعات ابتدایی صبح و غروب، عوامل زنده‌گیری ما بر اساس درخواست‌های مردمی به سطح شهر مراجعه کرده، سگ‌های بدون صاحب را جمع‌آوری کرده و به نقاهتگاه منتقل می‌کنند. به محض انتقال به نقاهتگاه، پروسه درمانی آنها آغاز می‌شود. در این بخش علاوه بر جدا کردن سگ‌های بیمار از سالم، واکسیناسیون و عقیم‌سازی را داریم. یکی از بهترین راهکارها برای کنترل جمعیت سگ‌های بدون صاحب، عقیم‌سازی آنهاست. تاکید می‌کنم که در این نقاهتگاه، اصلاً معدوم‌سازی نداریم. سگ‌های بیمار تا جایی که ممکن باشد درمان می‌شوند و پس از طی کردن فرآیند درمان، پلاک‌گذاری شده و در قالب سگ‌های نگهبان، سگ گله و … واگذار می‌شوند.

 

(درباره نگرانی برخی از فعالان حیات وحش) از آنان درخواست دارم به شهرداری اعتماد کنند؛ رویکرد شهرداری به هیچ وجه معدوم‌سازی سگ‌ها نیست. درب آرادکوه به روی همه حامیان حیوانات باز است و می‌توانند از آنجا بازدید کنند.


انتهای پیام/


دسته بندی: شهری
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید