جمعه، 2 آذر 1403
رخدادشهر » جامعه » میراث فرهنگی و گردشگری » یک جاذبه مهم گردشگری ایران از بین رفت؛ روزنه دریا فروریخت

یک جاذبه مهم گردشگری ایران از بین رفت؛ روزنه دریا فروریخت

کد خبر: 76

یکی از جاذبه‌های طبیعی گردشگری جزیره هرمز به نام روزنه دریا فروریخت و از فهرست مناطق دیدنی جزیره حذف شد.

رخدادشهر: روزنه دریا نامی بود که محلی‌ها برای یکی از جاذبه‌های طبیعی جزیره هرمز انتخاب کردند. در واقع فرسایش خاک و پایین رفتن آب باعث شده بود حفره‌ای در یکی از صخره‌های رو به دریا در ضلع جنوب شرقی جزیره هرمز، در فاصله یک کیلومتری ساحل لاک پشت‌ها و غار رنگین کمان به وجود بیاید.

خیلی از گردشگران در زمان بازدید از جاذبه‌های مختلف جزیره هرمز به این منطقه هم می‌رفتند و تصاویر یادگاری زیادی از این محل گرفته شد.

در این میان بودند افرادی که به صورت گروهی در جزیره هرمز کمپ می‌زنند و باعث بهم خوردن جو حاکم بر جزیره می‌شوند. بازخورد رفتارهای خارج از عرف این افراد چه در حوزه رعایت جامعه محلی و چه زیست محیطی زیاد بوده است هر چند که تا کنون تدبیری برای آن اندیشیده نشده است.


اما حالا با ریزش صخره روزنه دریا و از بین رفتن این جاذبه طبیعی در جزیره، بسیاری از افراد عامل این اتفاق را انسانی دانسته و معتقدند افرادی که بالای این صخره کمپ زده و میخ چادرهای خودشان را در صخره فرو کرده باعث شده اند تا این صخره دیگر تاب نداشته باشد و فرو بریزد.


البته در روزهای اخیر که این ریزش اتفاق افتاده کسی روی آن صخره نبوده است اما به مرور زمان صخره دچار فرسایش شده و در نهایت ریخته است حالا اثبات اینکه عامل انسانی بوده یا در اثر فرسایش طبیعی این اتفاق رخ داده شاید کمی سخت به نظر برسد.

اما این موضوع را هم نباید فراموش کرد که گردشگری بدون تدبیر و سفرهای مدیریت نشده به جزیره هرمز کم نیست و باید منتظر بود جایی مانند غار رنگین کمان نیز در اثر رفت و آمد گردشگران بی مسئولیت در مسیر تخریب قرار بگیرد.

با این وجود در پی تخریب روزنه دریا افراد مختلف اظهارنظر کردند یکی از کارشناسان زمین شناسی در فضای مجازی نوشت: فرسایش در سواحل صخره‌ای با یک شکاف شروع و با پیشرفت فرسایش، شکاف به غار و طاق دریایی تبدیل می‌شود. در نهایت با ریزش سقف و یا دیواره طاق، بسته به اینکه جنس و استحکام سنگ‌ها چگونه باشد ممکن است ستون دریایی شکل بگیرد یا نگیرد. در این صورت فقط خرده سنگ‌ها دیده می‌شوند. جنس سنگی طاق دریایی هرمز مارن (سازن مارن میشان) بود که از سازندهای زمین شناسی با استحکام و مقاومت پایین محسوب می‌شوند.

مهر نوشت، محمد زرنگاری سرپرست بخشداری هرمز نیز گفته که این صخره در جایی قرار دارد که دریا در حال حرکت و پیشروی است و رفت و آمد آب و هجوم امواج به ساحل سنگی باعث فرسایش بخش‌های ضعیف‌تر روزنه دریا و فرو ریخت آن شده است.

سرپرست بخشداری هرمز اضافه کرد: به دلیل ارتفاع زیاد و مناسب نبودن فضا در بالای این جاذبه گردشگری امکان برپایی کمپ و چادر از سوی گردشگران ورودی به جزیره هرمز بر روی این صخره وجود نداشته است که این صخره تو خالی نتواند وزن آنان را تحمل کرده و فرو بریزد.

کلید واژه ها:
روزنه دریا, جزیزه هرمز
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید