از کشف اثر انگشت ۵ هزارساله تا متصل شدن دو جاذبه مهم ری
ارائه بستههای سرمایهگذاری به شیوه مدرن در نمایشگاه گردشگری، کشف اثر انگشت ۵۰۰۰ ساله در شهر سوخته،متصل شدن چشمهعلی و بقعه شیخ صدوقی خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ در این هفته خبری از حوزه میراث فرهنگی اصفهان رسید با این مضمون که مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان از تشکیل کمیته مشترک حفاظت از پلهای تاریخی اصفهان با مشارکت نهادهای خدمات رسان شهری خبرداد.
علیرضا ایزدی با اعلام این خبر اظهار داشت: در داخل شهر تاریخی اصفهان به ترتیب از محور ورود زایندهرود به اصفهان از غرب به شرق پنج پل تاریخی وجود دارد که حفاظت و نگهداری از آنها یکی از مهمترین دغدغههای همگی ما است.
گویا با توجه به اینکه این پلهای تاریخی هماینک بهعنوان معبر شهری کاربرد دارند، لزوم حفاظت دائمی از آنها میطلبد تا به یک مفاهمه مشترک میان نهادهای خدمات رسان شهری رسیده شود. به همین منظور مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان افزود: خوشبختانه طی یک سال گذشته همکاریهای مناسبی میان شورای اسلامی شهر و شهرداری اصفهان در همه زمینهها ازجمله حفاظت از بافت و آثار تاریخی اصفهان شکلگرفته، لذا امیدواریم تا این همگرایی ارزشمند در حوزه حفاظت از پلهای تاریخی داخل شهر اصفهان نیز تسری یابد.
متصل شدن چشمهعلی و بقعه شیخ صدوق
عضو مجمع نمایندگان تهران در مجلس، اتصال چشمهعلی، بقعه شیخ صدوق و برج طغرل را راهکاری مؤثر برای تبدیل شهرری به قطب گردشگری در جنوب تهران دانست.
سیدعلی یزدیخواه گفت: یک مجموعه فرهنگی و اجتماعی با عنوان «ایوانری» از سوی شهرداری تهران در کنار برج طغرل ساخته شده که صدها میلیارد تومان برای ساخت آن هزینه شده است.
نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این مجموعه فرهنگی و اجتماعی شامل سالنهای متعدد اجتماعات، سینمای باز، گالریهای متعدد و …است اما هنوز کارهای مربوط به این پروژه تمام نشده است و برخی املاک مسکونی که بین مزار شیخ صدوق و برج طغرل قرار دارد تملک نشدهاند و مشکلاتی در این زمینه وجود دارد.
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: اگر این مجموعه تکمیل شود به یک محیطی برای گردشگری و امور فرهنگی تبدیل میشود.
عضو مجمع نمایندگان استان تهران در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: سه مجموعه منفصل از هم در این منطقه داریم اعم از مجموعه تاریخی چشمهعلی که هم از سنگنگاره، هم چشمه و هم موقعیت میراثی برخوردار است و هم بقعه مبارکه شیخ صدوق و سایر بزرگانی که در این منطقه هستند و هم برج طغرل که اگر به هم متصل شوند میتواند به قطب گردشگری در جنوب تهران و شهرستان ری تبدیل شود.
کشف اثر انگشت ۵۰۰۰ ساله در «شهر سوخته»
این هفته خبر آمد: اثر انگشت و دانههای گیاهی با قدمت پنج هزار سال در پنجمین فصل کاوشهای باستانشناسی در محوطه «تپه دشت» شهر سوخته منطقه سیستان کشف شد.
دانههای گیاهی با قدمت پنج هزار سال در پنجمین فصل کاوشهای باستانشناسی در محوطه تپه دشت شهر سوخته منطقه سیستان کشف شد.
رئیس پژوهشکده علوم باستانشناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان در این رابطه گفت: در جریان پنجمین فصل کاوشهای باستانشناسی در محوطه تپه دشت با حضور دانشجویان این دانشگاه اثر انگشت و دانههای گیاهی با قدمت پنج هزار سال کشف شد.
مهدی مرتضوی افزود: تپه دشت یکی از ۷۰۰ محوطه اقماری شهر سوخته مربوط به عصر مفرغ است که توسط دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان مورد حفاری قرار گرفت و کشفیاتی از جمله اثر انگشت و دانههای گیاهی با قدمت پنج هزار ساله به دست آمد.
ارائه بستههای سرمایهگذاری به شیوه مدرن در نمایشگاه گردشگری
معاون گردشگری گفت: در تلاشیم بستهها و فرصتهای سرمایهگذاری استانها در نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته تهران به شیوه مدرن و بهروز بر پایه فناوری اطلاعات و کاربریهای متنوع عرضه شود.
علیاصغر شالبافیان در وبینار با معاونین گردشگری و سرمایهگذاری ۳۱ استان کشور که با هدف تبادل نظر و ایجاد وحدت رویه در خصوص حضور در شانزدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته تهران برگزار شد، گفت: نمایشگاه پیش رو به عنوان مهمترین رویداد بینالمللی صنعت گردشگری کشور دارای چند محور مهم اجرا است که یکی از مهمترین آنها موضوع سرمایهگذاری به شمار میآید. از این رو نیاز است هنگام ورود به غرفههای گردشگری استانها ارائه بستهها و فرصتهای سرمایهگذاری قابل مشارکت نمایان و نمودی قابل توجهی داشته باشد.
وی افزود: معرفی ظرفیت گردشگری استانها تنها نباید مبتنی بر جاذبههای گردشگری، تاریخی و فرهنگی باشد بلکه باید در کنار این داشتههای مهم، آنچه قرار است انجام گیرد در قالب زمینههای مستعد سرمایهگذاری ارائه شود.
شالبافیان تاکید کرد: وقتی مدیران استانی تلاش کنند تا پروژههای سرمایهگذاری را در قالب جلوه جدید، مدرن و مبتنی بر تکنولوژی عرضه کنند، فرصتهای موجود در اشکال مختلف نمود پیدا میکند و میتواند علاوه بر خلق ایده و ورود به مسیرهای جدید، گامی جدی در راستای رفع نیازهای گردشگری استان برداشته شود. چرا که دیگر زمان عرضه ظرفیتهای سرمایهگذاری به صورت صرفاً مکتوب، به پایان رسیده و نیاز امروز حرکت به سوی مدلهای تجاری جدید و به روز است.
معاون گردشگری همچنین خطاب به معاونین گردشگری و سرمایهگذاری استانها یادآور شد: نیاز است تلاش برای بازاریابی سرمایهگذاری و نیز فراهم آوردن امکان جذب سرمایهگذاران از خارج استان در کنار ارائه پروژهها در قالب متنوع در دستور کار قرار گیرد.
ثبت جهانی ۵ اثر در فهرست آیسسکو
این هفته خبرگزاری مهر در گزارشی منتشر کرد که عملکرد معاونت میراث فرهنگی از شهریور ۱۴۰۰ تا آذر ۱۴۰۱ منتشر شد در تشریح این عملکرد برخی فعالیتهای این بخش از وزارت میراث فرهنگی آمده است: تشکیل ستاد تحول یکی از اقدامات معاونت بوده که در راستای عملیاتی کردن سند تحول دولت سیزدهم به منظور تنظیم و اجرای سند تحول وزارت، سند تحول موزهها و …. انجام شده است.
بازنگری لایحه پیشنهادی اهداف و وظایف وزارت با رویکرد و اهداف مدنظر دولت سیزدهم، ساماندهی شوراها و کارگروهها نظیر تشکیل کارگروه مبازره با قاچاق اموال تاریخی برای اولین بار، توسعه همکاریهای بین دستگاهی و انعقاد تفاهمنامه همکاری با بنیاد مسکن (با موضوع حفاظت از روستاهای تاریخی)، سازمان اوقاف و امور خیریه (با موضوع اصلی بهره گیری از منابع حاصل از وقف در حفاظت و مرمت بقاع متبرکه و مساجد تاریخی و …)، نیروی انتظامی (با هدف تأمین امنیت و توسعه حفاظت فیزیکی محوطههای تاریخی و موزهها) و… بخشی از این فعالیت هاست.
ابلاغ رئیس جمهور مبنی بر برنامه ریزی برای روایت گری تاریخی در موزهها؛ بازنگری در رویکرد دو شیوه معرفی و روایت گری در موزههای تاریخی و راه اندازی نهضت آموزش راهنمایان موزه برای ارتقای سطح روایتگری به ویژه موزههای دوران پهلوی با رویکرد معرفی کامل حقایق تاریخی و تغییر رویکرد پهلوی ستایی به پهلوی ستیزی با روایت و خوانش صحیح تاریخی از جمله اقدامات معاونت میراث فرهنگی در ۱۵ ماه اخیر است.
این معاونت همچنین برگزاری دو نشست انتقال تجربه و دیدگاه پیشکسوتان میراث فرهنگی با حضور بالغ بر ۶۰ نفر و تشکیل دبیرخانه دائمی شناخت، تجلیل و انتقال دانش و تجربه مفاخر و پیشکسوتان حوزه با انجام اقداماتی برای اولین بار در کشور نظیر تدوین تاریخ شفاهی حوزه میراث فرهنگی (با حضور ۳۰ نفر از ذی مدخلان) همچنین برگزاری اولین رویداد مفاخر میراث فرهنگی با تجلیل و مستندسازی ۱۲ نفر را جزو برنامههای خود اعلام کرده است.
تأسیس انجمن خیرین میراث فرهنگی
همچنین وزارت میراث فرهنگی در یک سال گذشته اقدام به تشکیل ستاد معرفی و آموزش به منظور برنامه ریزی برای تغییر و تحول در رویکرد به عنوان دو رکن زیرساختی تأثیر گذار حوزه حفاظت از میراث فرهنگی کرده است.
ارتقا سواد میراثی و تولید محتوای فرهنگی یکی دیگر از اهداف بوده است که برای این منظور برنامه ریزی با هدف ارتقای سواد میراث و تولید محتوای فرهنگی (کتاب، نشریه، سریال و …) از طریق راه اندازی جشنواره تولیدات چند رسانهای میراث فرهنگی برای اولین بار در کشور اسفند ماه با همکاری استانداری یزد انجام شد.
ایجاد و توسعه برنامههای ارتقای سواد میراثی برای مردم دست اندرکاران و متخصصان از طریق توسعه آموزش (برگزاری بالغ بر ۲۰ دوره آموزشی) تولید محتوای فرهنگی و برگزاری رویدادهای فرهنگی (برگزاری بالغ بر سه هزار رویداد فرهنگی در موزهها و محوطههای تاریخی)، معرفی مجازی آثار تاریخی بالغ بر ۲۰ پروژه، راه اندازی و توسعه بانکهای اطلاعاتی ۹ سامانه، تدوین و نشر کتاب و مستند میراث جهانی ایران و …. اقداماتی است که در همین راستا انجام شده است.
پیش از این بارها درباره پیگیری برای تأسیس و ثبت انجمن خیرین میراث فرهنگی برای اولین بار با هدف جذب کمکهای مالی و فنی خیرین در حوزه حفاظت از میراث فرهنگی صحبت شده بود و معانت میراث فرهنگی حالا آن را به عنوان یکی از فعالیتهای خود نام برده است.
کد خبر 5667755منبع: mehrnews-5667755