اصفهان در حال پشت سر گذاشتن موج اول آنفلوآنزاست
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: روند کاهشی آمار آنفلوآنزا از چهار روز پیش در استان آغاز شده است و در حال پشت سر گذاشتن موج اول این بیماری هستیم.
رخدادشهر: پژمان عقدک افزود: موج آنفلوآنزا از اواسط مهر شروع شد و افزایش یافت اما از چهار روز گذشته آمار آن افت پیدا کرده و این روند ادامه می یابد.
وی با بیان اینکه بیماری آنفلوآنزا هر سال با فراز و فرودهایی همراه است، اظهار داشت: در زمان حاضر قله موج اول آن را گذراندیم اما این احتمال وجود دارد که موج دوم آن ۲ یا سه ماه آینده و اواخر آذر یا اوائل دی امسال اتفاق بیفتد.
وی، مهمترین عامل در پیدایش موج بعدی آنفلوآنزا را عدم رعایت شیوهنامه های بهداشتی دانست و اضافه کرد: آنفلوآنزا یک بیماری ویروسی است بنابراین رعایت شیوهنامه های بهداشتی مانند استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و شست و شوی مداوم دست ها و همچنین تزریق واکسن در پیشگیری از ابتلا به آن موثر است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: همچنین بدن انسان باید در برابر این بیماری قوی باشد که عواملی مانند سبک زندگی سالم، مصرف میوه، سبزی، مایعات و پروتئین، خواب مناسب و تحرک کافی برای تحقق آن ضروری است.
وی درباره کرونا نیز گفت: آمار همه گیری بیماری کووید-۱۹ در یک هفته اخیر در استان اصفهان بهطور تقریبی ثابت بود و میزان مرگ و میر بسیار کم بود و در چهار روز به صفر رسید.
عقدک افزود: تعداد بیماران کرونایی بستری در بخش مراقبت های ویژه میانگین ۲۰ نفر و ثابت بوده است و تا زمانیکه این بیماران را داریم، احتمال مرگ و میر ناشی از کرونا وجود دارد.
وی با اشاره به آخرین رنگبندی همه گیری بیماری کووید-۱۹، اظهار داشت: از ۱۴ آبان هیچیک از شهرستان های استان اصفهان در وضعیت قرمز و بسیار پر خطر قرار ندارد و ۲ شهرستان نطنز و نایین وضعیت نارنجی (پر خطر) دارند.
عقدک با بیان اینکه شهرستان اصفهان در این هفته در وضعیت آبی (عادی) قرار گرفت، اضافه کرد: اگر این روند ادامه یابد، موج هفتم کرونا به پایین ترین حد خود می رسد و باید دید که آیا در ماه های آینده باز هم موج کرونا خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه میزان رعایت شیوه نامه های بهداشتی به حدود ۳۲ درصد و استفاده از ماسک به ۱۹ درصد در کشور رسیده است، تصریح کرد: بر اساس مشاهدات میدانی بنظر می آید که با اوج گرفتن بیماری آنفلوآنزا، میزان استفاده از ماسک در بین مردم مقداری بهبود یافت.
ایرنا نوشت، بر اساس آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان حدود ۱۴۵ بیمار دارای علائم کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند و ۲۵ بیمار بدحال کرونایی در بخش مراقبت های ویژه تحت درمان قرار دارند.
از ابتدای همه گیری بیماری کووید-۱۹ در استان اصفهان تا کنون ۵۱۶ هزار نفر به طور قطعی به کرونا مبتلا شدند و ۱۲ هزار نفر از بین آنها بر اثر این بیماری جان باختند.
انتهای پیام/