جمعه، 2 آذر 1403
رخدادشهر » جامعه » میراث فرهنگی و گردشگری » از نحوه مرمت گنبد مسجد امام باید درس گرفت

از نحوه مرمت گنبد مسجد امام باید درس گرفت

کد خبر: 1176

وزیر میراث فرهنگی گفت: برخی حرف زیاد می‌زنند، آخرش هم می‌گویند نظام در خطر است، وقتی پول می‌دهی می‌رود و دیگر پیدایش نمی‌شود، اصلاً باید پیشنهادهای دارای اعتبار و بدون اعتبار را جدا کنید و در اولویت قرار دهید.

رخدادشهر: عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پنجمین نشست سراسری افق تحول با حضور مدیران پایگاه‌های میراث ملی و جهانی کشور گفت: درست است که در وزارت میراث فرهنگی بخش‌های مختلف ستادی با بنیه‌های ارزشمند علمی و تجربیات نخبگان وجود دارند اما چون محور اصلی و خط مقدم شما هستید آخرین وضعیت جمع بندی و انتگرال گیری از همه چیزهایی که باید بدانیم و عمل کنیم در اختیار شماست.

 

وی ادامه داد: ما باید از میراث فرهنگی حفاظت کنیم. حفاظت فیزیکی و شرایط مختلف پایگاه‌ها و موقعیت جغرافیایی متفاوت است شما باید آخرین وضعیت آنها را بررسی کرده و برنامه داشته باشید الان می‌توان با تجربه علمی که داریم روند فرسایش آنها را کند کنیم. تا جایی که می‌توان باید حفاظت فیزیکی را به درستی انجام داد.

 

ضرغامی با بیان اینکه میراث فرهنگی به درستی معرفی نشده است گفت: دو کتیبه در گنج‌نامه همدان وجود دارد که یکی پایین‌تر از دیگری است که به دلیل احترام به پدر و پسر بوده است اگر این درست باشد باید موضوع تکریم بزرگ‌تر ترویج داده شود و آن را به گردشگرانی که از آن بازدید می‌کنند بگویید.

 

بافت تاریخی تعارضی با مدیریت شهری ندارد

وی تأکید کرد: برخی افراد سوال می‌پرسند برخی هم می‌خواهند استیضاح کنند و می‌گویند مردم می‌خواهند در کنار میراث فرهنگی ساخت و ساز کنند چرا به فکر آنها نیستید. ما می‌گوئیم باید این ساخت و سازها منطقی باشد. بافت تاریخی تعارضی با مدیریت شهری ندارد بلکه مکمل هم هستند. متأسفانه برخی از افراد همچنان توجیه نیستند و فکر می‌کنند بافت تاریخی فرسوده است.

 

وی با بیان اینکه مدیران پایگاه‌ها چقدر آمادگی دارند که این موضوعات را برای مردم توضیح دهند خاطرنشان کرد: متأسفانه مدیران در این قضیه ضعف دارند. پیام‌ها به درستی به مردم منتقل نمی‌شود باید تحقیقات میدانی شود که سوال مردم از پایگاه‌ها چیست من ندیدم که بچه‌های ما آمادگی برای پاسخ به این سوالات را داشته باشند. باید بدانیم کسانی که به این پایگاه می‌روند چه سوالاتی در ذهن شأن ایجاد می‌شود. سوال پاسخ پرنفوذ می‌خواهد.

 

ما رابطه‌مان را با شادی تعریف نکرده‌ایم همه متخصص گریاندن هستیم

ضرغامی تصریح کرد: ما رابطه مان را با شادی تعریف نکرده‌ایم همه متخصص گریاندن هستیم. کلاس آموزشی برای انواع روضه و مرثیه می‌گذاریم البته که درست است و به تعزیه افتخار می‌کنیم اما شادی هم مهم است تا سرگرمی نباشد نمی‌توان جامعه را اداره کرد بخصوص امروز که گرفتاری‌های زیادی داریم برخی فکر می‌کنند شادی لاکچری است در حالی که این طور نیست ما در گذشته پلی استیشن نداشتیم بلکه با هفت سنگ زندگی می‌کردیم اینها فرهنگ ناملموس ماست که باید منتقل شود.

 

فیلم تایتانیک یک نکته داشت

وی گفت: برای مقابله با سانسور فیلم‌های سینمایی ایده خوب روتوسکوپی اجرا شد. چون برخی فیلم‌ها تنها به دلیل پوشش مستمر بازیگر امکان نمایش نداشت این مشکل حل شد. در فیلم تایتانیک در کنار جنبه‌های منفی فرهنگی که غرب دارد، یک نکته هم داشت. خانم بازیگر در طبقه بالا دست حضور داشت ولی با وجود هزینه‌های زیادی که آنجا می‌شد؛ شادی نبود. خانم بازیگر می‌خواست خودکشی کند اما پسر بازیگر قهرمان فیلم دستش را می‌گیرد و به طبقه پایین و فرودست می‌برد که در آنجا زندگی شادی رقص و تحرک وجود دارد و به زندگی برمی‌گردد. این کنتراست برخی جاها به نفع مردم فرودست است. اجازه ندهید شادی را از دست بدهیم.

 

وزیر میراث فرهنگی بیان کرد: یکی از مشکلات ما راهنماها هستند چه راهنماهایی که در پایگاه‌ها مستقر هستند و چه راهنماهایی که با تورها وارد پایگاه می‌شوند این افراد باید هماهنگ با هم باشند. مثلاً اطلاعات راهنمای پایگاه با راهنمای تور متضاد نباشد.

 

می‌توان از راهنماهای جوان و با ادب هم در پایگاه‌ها استفاده کرد

وی افزود: مردم در پایگاه‌های بزرگ معمولاً مسیر را گم می‌کنند تخت جمشید موقعیت‌های مختلفی دارد جوانان با وظیفه مشخص می‌توانند مردم را راهنمایی کنند تا به اثر رسیده و آنجا راهنماهای دیگر پاسخ‌های دقیق‌تری بدهند. من میبینم در جایی روی یک تخته اطلاعاتی درباره اثر تاریخی نوشته شده مردم هم هستند و باید خاک‌های نشسته روی تخته یا شیشه را کنار بزنند تا یک جمله درباره آن اثر اطاعات بگیرند. در حالی که می‌شد فکر به حال آن کرد و در حالی بهتری چنین تابلوهایی را نصب کرد.

 

نیروهای تخت جمشید به رئیس‌جمهور گفتند ۴ ماه است که حقوق نگرفته‌اند

ضرغامی بیان کرد: نیروهای تخت جمشید به رئیس‌جمهور گفتند چهار ماه است که حقوق نگرفته‌اند. پیگیری کردیم ندادند. گفتم ماده‌ای که رئیس می‌تواند خلاف کند کدام است من آن را امضا می‌کنم تا حرمت قولی که داده شده حفظ شود. در نهایت قرار شد اعتبار تعلق گیرد. چون وقتی نیرویی حقوق نمی‌گیرد شوق کار هم ندارد.

 

به دنبال پیشنهادهایی باشید که در نهایت به پول ختم نمی‌شود

مهر نوشت، وی ادامه داد: به دنبال پیشنهاداتی باشید که در نهایت به پول ختم نمی‌شود. برخی حرف زیاد می‌زنند آخرش هم می‌گویند نظام در خطر است وقتی پول می‌دهی می‌رود و دیگر پیدایش نمی‌شود. اصلاً باید پیشنهادهای دارای اعتبار و بدون اعتبار را جدا کرده و در اولویت قرار دهید.

 

از نحوه مرمت گنبد مسجد امام باید درس گرفت

وزیر میراث فرهنگی تصریح کرد: مدیران پایگاه‌ها چشم بینای میراث فرهنگی هستند از نحوه مرمت گنبد مسجد امام باید درس گرفت. ما کاری نداریم طی ۱۲ سال پیش چه اتفاق افتاده است باید نظارت ویژه ای روی آنها انجام گیرد تا شاهد تکرارش نباشیم. تجربه گنبد مسجد امام نشان داد که ما باید نظارت مان را روی مرمت‌ها بیشتر کنیم و مدیر پایگاه باید این موضوعات را رصد کند که چنین اتفاقاتی نیفتد.

 

وضعیت پارکینگ‌ها و دستشویی‌های پایگاه‌های میراث فرهنگی

وی افزود: سرویس‌های بهداشتی موضوع مهمی هستند درباره آن چند جلسه تشکیل داده ایم. وقتی به پایگاهی سر میزنیم می‌بینیم ما نگران سرویس‌های بین راهی بودیم در حالی که سرویس پایگاه‌ها وضعیت بدتری دارند. مردم در پایگاه پارکینگ ندارند. نمیدانم چرا از مردم برای پارکینگ پول گرفته می‌شود در کنار محوطه‌ها زمین هایی را آماده کنید که مردم ماشین‌های خود را پارک کنند به هر بهانه‌ای که نباید از مردم پول گرفت. من به تخت جمشید رفتم دیدیم مردم زیر آفتاب هستند تا به آنها دوربین vr داده شود خجالت کشیدم که خودم اول از همه از دوربین استفاده کنم. به مردم احترام بگذارید.

 

مدیران پایگاه‌ها از فناوری‌های نوین بهره ببرند

وی از مدیران پایگاه‌ها درخواست کرد: از فناوری‌های نوین بهره ببرید باید در پایگاه‌ها خدمات جنبی به مردم داده شود پایگاه‌ها محیط خوبی دارند فضاها گسترده است. اگر این مسائل درست برنامه‌ریزی شود خیلی از مشکلات حل خواهد شد می‌توان برنامه‌های هنری و نمایشی در پایگاه‌ها اجرا کرد. اما باید انگیزه را برای حضور مردم در پایگاه‌های تاریخی را افزایش دهیم. تمام پایگاه‌های میراث فرهنگی باید ترویج دهنده صنایع دستی باشند. کمی جسارت به خرج دهید زیر میز برخی از محافظه کاری‌ها بزنید.

 

انتهای پیام/

تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید