سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس با انتقاد از اینکه در مورد تامین داروی بیماران خاص با سه مشکل تحریمها، سوء مدیریت و تعارض بین اظهارات مسئولان سازمان غذا و دارو و بیماران مواجه هستیم، گفت: در نشست امروز کمیسیون اعلام شد که ذخیره دارویی وارداتی بیماران تالاسمی تا بهمن ماه به اتمام می رسد و مسئولان مربوطه پس از گذشت ۴ ماه همچنان در توزیع داروی بیماران SMA تعلل می کنند بر این اساس کمیسیون هشدار داد که در صورت عدم توجه مسئولان مربوطه به این موضوع شاهد افزایش مرگ و میر بیماران خواهیم بود.
رخدادشهر: سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس با انتقاد از اینکه در مورد تامین داروی بیماران خاص با سه مشکل تحریمها، سوء مدیریت و تعارض بین اظهارات مسئولان سازمان غذا و دارو و بیماران مواجه هستیم، گفت: در نشست امروز کمیسیون اعلام شد که ذخیره دارویی وارداتی بیماران تالاسمی تا بهمن ماه به اتمام می رسد و مسئولان مربوطه پس از گذشت ۴ ماه همچنان در توزیع داروی بیماران SMA تعلل می کنند بر این اساس کمیسیون هشدار داد که در صورت عدم توجه مسئولان مربوطه به این موضوع شاهد افزایش مرگ و میر بیماران خواهیم بود و رئیس جمهور باید نسبت به تشکیل قرارگاه غذا و دارو اقدام کند تا از این پیج و بحران خطرناک عبور کنیم.
سلمان اسحاقی در تشریح نشست امروز ( دوشنبه، 15 آبان ماه 1402 ) کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از بررسی موضوع کمبود شیرخشک و دارو با حضور معاون درمان وزارت بهداشت، رئیس و مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو و نمایندگان بیماران SMA، تالاسمی و هموفیلی خبر داد و گفت: این نشست ویژه در پی دستور دکتر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار و مشخص شد در مورد تأمین داروی بیماران خاص با سه مشکل تحریمها، سوء مدیریت و تعارض بین اظهارات مسئولان سازمان غذا و دارو و بیماران مواجه هستیم.
نشست کمیسیون بهداشت خبری
وی افزود: در بحث تحریم ها مشهود است که دشمنی غرب با ایران به جان بیماران آسیب وارد می کند در این رابطه مردم پای آرمان ها خواهند ایستاد و از این موضوع گله مندی ندارند اما به طور قطع در بحث سوء مدیریت ها کوتاه نخواهند آمد.
نماینده مردم قائنات و زیرکوه در مجلس یازدهم ادامه داد: رئیس کمیسیون بهداشت قاطعانه خطاب به مسئولان سازمان غذا و دارو تأکید کرد که عدم ارائه مشکلات توسط سازمان به مجلس و کمیسیون و پیگیریها یکی از دلایل ایجاد چالشهای امروز حوزه دارو و شیرخشک است.
اسحاقی یادآور شد: در حالی که میدان جنگ دشمن از رزم به سمت غذا و دارو کشیده شده اما متاسفانه در نشست امروز نشانی از اهمیت موضوع در عملکرد سازمان غذا و دارو مشاهده نشد و هر چند مقوله برنامه ریزی و پیش بینی ها باید در دستور کار سازمان قرار گیرد اما هیچ اراده ای برای توجه به اهمیت موضوع تامین و واردات به موقع دارو و شیرخشک ندارد در حالی که این موضوع با جان و سلامت مردم سروکار دارد.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی افزود: در صورتی که سازمان غذا و دارو رویه غلط خود را ادامه دهد و به اهمیت پیش بینی در بحث تولید و واردات دارو توجه نکند این اقدام به معنای بی توجهی به جان و سلامت مردم است.
نشست کمیسیون بهداشت
وی ادامه داد: البته وزارت بهداشت به تنهایی متولی امر تامین دارو نیست و وزارتخانههای صمت و اقتصاد، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی هم باید همکاری لازم را داشته باشند و اگر در زمان مناسب سفارش تامین دارویی پیش بینی شده را انجام ندهیم به طور قطع با مشکلات زیادی مواجه خواهیم شد.
اسحاقی تصریح کرد: متاسفانه در بحث سفارش دارو، قصور، کوتاهی و عدم توجه مسئولان مربوطه بسیار مشهود و ملموس است و شاهد عدم انسجام و همراهی بین وزارتخانه های مربوطه هستیم و دارو در زمان مناسب تحویل گرفته نشده است.
خانه ملت نوشت، سخنگوی فراکسیون حقوقی و پیشبرد قوانین مجلس شورای اسلامی افزود: در گزارش ارائه شده در مورد بیماران خاص و صعب العلاج اعلام شد که داروهای وارداتی بیماران تالاسمی تا بهمن ماه به اتمام می رسد؛ در واقع کیفیت داروهای تولید داخل به گونه ای است که برخی بیماران می توانند استفاده کنند اما برخی نیز به دلیل عوارض بالا امکان استفاده ندارند و باید داروی وارداتی مصرف کنند همچنین در مورد بیماران SMA هم مطرح شد که به مدت 4 ماه است که توزیع داروی وارداتی تعیین تکلیف نشده و باید از نظر کیفیت ارزیابی شوند در حالی که این بیماران به شدت به این داروها نیاز دارند.
وی یادآور شد: با توجه به اتمام ذخیره داروی وارداتی بیماران تالاسمی تا بهمن ماه، هشدار می دهیم که در صورت عدم توجه مسئولان مربوطه به این موضوع شاهد افزایش مرگ و میر بیماران خواهیم بود در این رابطه رئیس جمهور باید مانند تشکیل ستاد کرونا نسبت به تشکیل قرارگاه غذا و دارو اقدام کند تا از این پیج و بحران خطرناک عبور کنیم.
انتهای پیام/