یکشنبه، 4 آذر 1403
رخدادشهر » جامعه » اشتباهات خنده‌دار هوش مصنوعی که شهرتش در دنیا پیچیده!

اشتباهات خنده‌دار هوش مصنوعی که شهرتش در دنیا پیچیده!

کد خبر: 8624

کاربران بسیاری هستند که از ChatGPT برای نوشتن مقاله‌ها و ایمیل‌هایشان کمک می‌گیرند ولی عده‌ای هم قابل اطمینان بودن این نرم‌افزار را زیر سوال می‌برند و از اشتباهات پیش‌پا افتاده‌اش گفته‌اند.

غزال زیاری- این روزها نرم‌افزار ChatGPT یکی از جذاب‌ترین و موردتوجه‌ترین سوژه‌ها در دنیای تکنولوژی است و مخالفان و موافقان زیادی هم دارد.

ChatGPT که توسط هوش مصنوعی باز در سان‌فرانسیسکو توسعه یافته، از زمانی که در ماه نوامبر به‌صورت عمومی مورد استفاده قرار گرفته، سروصدای زیادی به راه انداخته و در طول دو ماه، حالا تعداد کاربرانش از مرز ۱۰۰ میلیون نفر عبور کرده است. این ابزار توانایی این را دارد که مقالات قابل اطمینانی بنویسد، دستورات آشپزی آماده کند، شعر بنویسد و حتی پاسخ‌های بلندبالایی به سوالاتی که در دنیا وایرال می‌شوند بدهد.

تکنولوژی نهفته در ChatGPT توسط مایکروسافت، یکی از حامیان اساسی هوش‌مصنوعی باز، برای موتور جستجویش، Bing تهیه شده است. حالا گوگل هم اخیرا چت‌بات مخصوص خودش را راه‌اندازی کرده و وعده داده که این فناوری را در موتور جستجویش نیز ادغام خواهد کرد.

هم ChatGPT و هم رقیبش، یعنی Bard گوگل، برپایه مدل‌های طولانی زبان مبتنی هستند و برای آموزش‌شان، متون بسیار زیادی از اینترنت در اختیار آنها قرار داده می‌شود تا به آنها بیاموزند که چطور به مجموعه گسترده‌ای از سوالات پاسخ دهند. به گفته خوانندگان سایت گاردین که در بین ۱۰۰ میلیون کاربر ChatGPT هستند، از این ابزار به دلایل مختلف و با نتایج مختلفی استفاده می‌کنند. از همین رو شنیدن تجربیات کاربران این برنامه، موضوع جالب‌توجهی است که ما در این مقاله به آن پرداخته‌ایم:

جوی، درمانگری که ایمیل‌هایش رابه ChatGPT سپرده

ChatGPT یک نرم‌افزار فوق‌العاده برای جوی به شمار می‌رود. او که یک درمانگر مقیم نیوزیلند است، با اختلالADHD (اختلال کمبود توجه بیش‌فعالی) درگیر است و در نتیجه انجام کارهایی مثل نوشتن ایمیل‌های سخت برایش دشوار است و وقتی تحت فشار باشد، کارهایش را به تعویق می‌اندازد.

Joy سی ساله در این باره گفته:«نشستن و تمرکز کردن برای نوشتن یک ایمیل سخت و پیچیده، کاری است که از آن متنفرم. باید برای خودم کلی استراتژی طراحی کنم تا بتوانم این کار را انجام دهم و راستش بعد از آن هم حسابی احساس تهی شدن می‌کنم. اما از وقتی که از ChatGPT می‌خواهم تا برایم ایمیلی بنویسد و با عذرخواهی، تاکید کند که دلیل تاخیرم در ارائه مقاله، شرایط اورژانسی خانواده بوده است، کاملا حس خوبی دارم.»

گرچه آنچه ربات چت هوش مصنوعی تولید می‌کند، معمولا به ویرایش نیاز دارد، جوی بر این باور است که این کار، برای او بار روانی کمتری دارد:«ویرایش کردن نسخه‌ای از یک ایمیل، ساده‌تر از نوشتن آن از ابتداست. پس ChatGPT به من کمک می‌کند تا بتوانم سختی شروع کار نوشتن ایمیل را بشکنم.» او همچنین به مراجعانش نیز توصیه می‌کند تا از این ابزار استفاده کنند:«این ابزار، دغدغه‌ها و استرس‌های روانی را از افراد با تنوع عصبی مختلف را از بین می‌برد. فکر می‌کنم حتی پتانسیل این را دارد تا برای افرادی که به خاطر واگرایی عصبی با مسائل متعددی دست و پنجه نرم می کنند ارزشمند باشد.»

نوشتن شرح کتاب با چت‌بات

ناوین چریان ۳۰ ساله، مدیر پروژه انتشارات در بنگالوروی هند هم در ابتدا از ChatGPT برای ایمیل زدن بهره می‌برد ولی سریعا دریافت که می‌تواند از این ابزار برای حذف کارهای تکراری درمحل کارش نیز استفاده کند. او حالا برای خلاصه کردن شرح و توضیحات کتاب در ۱۴۰ کلمه، از این ابزار بهره می‌برد و از نتیجه کار نیز راضی است:«عملکرد ChatGPT در این زمینه عالی است و فقط کافی است تا بعد از انجام کار، یک بار آن را چک کنم.»

بحث سرعت بخشیدن به کار و آزاد کردن زمان، به ناوین کمک کرده تا بتواند تمرکزش را روی بخش‌های خلاقانه‌تری از کارش قرار دهد:«حالا من می‌توانم بر روی محتوای کتاب‌های جدیدمان تمرکز کنم و ببینم چطور می‌توانم آنها را ویرایش کنم تا بهتر از آب دربیایند.» او گفته که کارفرمایش هم می‌داند که او از این ابزار بهره می‌برد:«تا زمانی که کار با کیفیت باشد و بتوانم نسبت به قبل کار بیشتری انجام دهم، آنها راضی و خوشحالند. تنها نگرانی موجود این بود که من نباید کاملا به این ابزار وابسته شوم که این طور هم نشده.»

دانشجویی که مخفیانه با ChatGPT کار می‌کند

رضای ۲۸ ساله هم مثل بسیاری دیگر از دانشجویان شهر یوگیاکارتا در اندونزی، از این چت‌بات برای مقاصد علمی استفاده می‌کند:« ایده‌های زیادی دارم ولی زمان کافی برای اجرا کردن فقط چند تا از آنها را دارم؛ چون نیاز است تا ایده‌هایم را بنویسم و نوشتن، وقت گیرترین بخش کار من است.»

او گفته که با استفاده از ChatGPT سرعتش در نوشتن یک مقاله سه برابر شده:« با بهبود روند گردش کار، سرعت دستانم به مغزم رسیده.» البته او گفته که خروجی چت‌بات به ویرایش نیاز دارد و در ایجاد مراجع مفید چندان کاربردی نیست:« وقتی این کار را امتحان کردم، در ایجاد مراجع آکادمیک، نتایج ناموجودی به من ارائه شد.»

رضا به دانشگاهش اطلاع نداده که از این ابزار بهره می‌برد:« من به استادانم این را نمی‌گویم؛ چون هنوز هیچ سیاست روشن و مشخصی در این مورد در دانشگاه من وضع نشده. به علاوه لزومی به این کار نمی‌بینم. استفاده از ماشین حساب مانع از آنکه شما ریاضی‌دان شوید، نخواهد شد.»

chatgpt.jpg

تجربه یک مدیربازاریابی

اِما وستلی ۴۲ ساله، مدیر بازاریابی در یک استارت‌آپ فناوری در فرانسه است. او معتقد است که استفاده از این چت‌بات می‌تواند برای شفاف‌سازی مفاهیم پیچیده و فنی در کارش مفید باشد:« من فهمیدم که ChatGPT می‌تواند در انجام یک تحقیق کامل، ایده‌پردازی و روند نوشتن آن خیلی کارآمد و مفید باشد. البته هنوز به ویرایش‌های زیادی نیاز است تا بتوان محصولی که تبدیل گرفتید را شبیه یک محصول انسانی کنید؛ ولی من واقعا به‌عنوان یک شریک ایده‌پرداز آن را دوست دارم.»

هوش مصنوعی چه کسانی را بیکار می‌کند؟

منتقدان ChatGPT چه می‌گویند؟

البته عده‌ای هم محدودیت‌های ربات را بیشتر از فواید آن می‌دانند. دن اتکینسون ۴۰ ساله، مهندس نرم‌افزار است. او در اطلاعاتی که از ChatGPT دریافت کرده، ایرادات عجیبی پیدا کرده:« من درباره رژیم غذایی در قرن یازدهم در انگلیس سوالی پرسیدم و پاسخی دریافت کردم که در آن حرف از سیب‌زمینی و دیگر سبزیجاتی بود که تا قرن شانزدهم در اروپا وجود نداشته.»

اتکینسون نگران اطمینان بیش از حد به اطلاعات نادرستی است که گاها توسط چت‌باتها ارائه می‌شوند و در این باره گفته:« مردم اشتیاق بیشتری دارند تا یک ماشین را باور کنند. حتی وقتی که دروغ‌های آشکاری بگوید. این بنا به چند دلیل خطرناک است. مثلا اگر در چیزی مثل مشاوره‌های ابتدایی پزشکی به این ربات اعتماد کنید. یا اگر کدنویسی می‌کنید، به شما نمونه‌هایی مملو از اشتباه بدهد.»

راجر مک کارتنی، معلمی در کره‌جنوبی هم نگرانی‌هایش را در مورد قابل اطمینان بودن چت‌باتها ابراز کرده:« این ربات گاهی خطاهایی دارد که حتی یک کودک هم می‌تواند آن را تشخیص دهد. مثل اشتباهات اساسی در مورد منظومه شمسی.» اگرچه او از استفاده کردن از این ابزار و ایده‌هایش لذت می‌برد، ولی تردیدهایی هم درموردش دارد.

راجر ادامه داد:« اگر سوژه‌ای باشد که نتوانم سریعا جواب آن را در گوگل پیدا کنم، سوالم را از چت‌بات می‌پرسم و پاسخی درباره سوژه‌ای که چیزی درباره آن نمی‌دانم، دریافت می‌کنم. معمولا هم این جوابها کاربردی‌تر از بسیاری از مقاله‌هایی است که می‌خوانم. »

توضیحات مایکروسافت

مایکروسافت هم در جریان مشکلات احتمالی پاسخ‌های سرویس بینگ که مجهز به ChatGPT است، قرار دارد. آنها در این باره گفته‌اند که بینگ مجهز به هوش‌مصنوعی هم ممکن است خطاهایی را مرتکب شود:«هوش مصنوعی هم می‌تواند اشتباه کند. بینگ هم گاهی اطلاعاتی که پیدا می‌کند را اشتباه نشان می‌دهد و شما شاید پاسخ‌هایی را از آن دریافت کنید که متقاعد کننده باشند، ولی ناکافی، نادرست و یا نامناسب باشند.»

منبع: گاردین

5858

منبع: khabaronline-1729678

دسته بندی: جامعه
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید