سه شنبه، 13 آذر 1403
رخدادشهر » جامعه » بسترهای ناقص و معیوب فسادزا باید شناسایی و اصلاح شود

معاون دادستانی کل کشور:

بسترهای ناقص و معیوب فسادزا باید شناسایی و اصلاح شود

کد خبر: 714

معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور گفت: بسترهای ناقص و معیوب فسادزا در سیستم اداری کشور باید شناسایی و اصلاح شوند که نیازمند شناسایی چالش‌ها و افزایش مشارکت و نظارت مردمی در امور جامعه است.

رخدادشهر: غلامعباس ترکی روز جمعه در نشست فصلی دبیران مجامع مطالبه گران مردمی کشور که در سالن باغستان جهاد کشاورزی قزوین برگزار شد، افزود: وقتی در کشور از فساد یا نبود سلامت صحبت می کنیم لزوما فساد به معنی سوءاستفاده از قدرت و ثروت نیست و در بسیاری مواقع عیب و نقص در چرخه ها و سیستم اداری منظور است که تا اصلاح نشوند جرم، فساد و آسیب را تولید می کند.

این مسوول گفت: شناسایی این چرخه های معیوب در نظام اداری بسیار مهم است چون تمامی مواردی که با نارسایی و فساد مواجه هستیم مصداق عیب و نقص است و باید رفع شوند.

وی گفت:در شناسایی چالش های اصلی، دو رویکرد جزیی نگری و نگاه آسیب شناسانه و یک نگاه جامع تر و چندلایه تر وجود دارد.

این مسوول با اشاره به نظارت بر لایه مدیریتی جامعه، گفت: عملکرد و کنش مدیران در بسترها و ساختارهایی شکل می گیرد که بعضا جرم زا و آسیب زا است و اگر می خواهیم نگاه جامعی برای حل مسائل داشته باشیم باید بر عملکرد مدیر نظارت داشته باشیم و اینکه در چه ساختار و بستری اعمال او شکل می گیرد.

ترکی افزود: اگر به این موارد توجه نشود شاهد اصلاح نظام معیوب بوروکراسی اداری برگرفته از غرب نخواهیم بود چون ما هنوز نتوانسته ایم نظام اسلامی و دینی را ساماندهی کنیم و شاهد بسترها و گلوگاه های تخلف و جرم هستیم.

وی گفت: شرکت های دولتی بیشترین درآمد کشور را دارند و اگر قوانین آنها اصلاح نشود زمینه تخلف را داریم و در شورا و شهرداری ها،   بانک ها، صندوق بازنشستگی و ادارات مالیات و گمرگ که تبادلات مالی دارند با بسترهای ناقص و معیوب فسادزا مواجه هستیم که باید شناسایی و اصلاح شوند.

این مسوول با اشاره به ساختمان های ناایمن به عنوان یکی از بسترهای آسیب و فساد، گفت: ساختمان متروپل آبادان که براثر تخلف شکل گرفته، محکوم به ریزش بود و می بایست پیشتر از وقوع فاجعه برای پیشگیری و اصلاح آن اقدام می شد.

وی با بیان اینکه هرکجا براساس تفکر و عقلانیت با روحیه انقلابی و جهادی اقدام کردیم موفق بوده ایم، افزود: رهبر معظم انقلاب در این زمینه توصیه های کلی برای همه ما دارند و باید توجه کنیم که یکی از آنها پرهیز از انفعال و ناامیدی است.

این مسوول تصریح کرد: ناامید کردن مردم در این شرایط خدمت نیست چون این نظام پیشرفت های زیادی داشته هرچند اشکالاتی نیز داشته ایم و اینکه برخی، مردم را با سیاه نمایی ناامید می کنند خیانت است و باید امید را در جامعه زنده نگاه داریم و مراقب باشیم اطرافیان ما منفعل نشوند.

وی گفت: مطالبه گری، حرکت با منطق و شناخت و فهم دقیق از مسایل و موضوعات جامعه ضروری است و رهبر معظم انقلاب بر آنها تاکید کرده اند.

معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور گفت: ما از تشکل ها و مجمع مطالبه گران مردمی حمایت می کنیم و بخشنامه‌ای در این زمینه تهیه و ابلاغ شده تا از تشکل های مردم نهاد در زمینه مطالبه گری و مسوولیت‌های اجتماعی حمایت شود البته باید مراقب باشیم با دشمن مخرج مشارک پیدا نکنیم که رهبر معظم انقلاب هم بر آن تاکید دارند.

وی با اشاره به اهمیت حضور در نشست با مطالبه گران مردمی، گفت: تداوم این نشست‌ها تضمین رعایت آرمان های انقلاب و حفظ نظام مردم سالاری دینی است که مرکّب از جمهوریت و اسلامیت می باشد و با نظارت و مشارکت مردمی در امور ملازمه دارد.

این مسوول گفت: جمهوریت در اصل نظام به معنای مشارکت و نظارت مردم است که با مطالبه گری محقق می شود و مبنای دینی دارد و در موضوع امر به معروف و نهی از منکر، شورا و نصحیت موکد شده است.

ترکی افزود:ما وظیفه داریم نسبت به زمامداران و حاکمان، امر به معروف و نهی از منکر کرده و بر رفتار آنها نظارت داشته باشیم.

وی گفت: امیر مومنان علی (ع) فرمودند که یاری کردن یکدیگر برای برپایی حق جزو حقوق الهی است و مطالبه گری، با توجه به مبانی دینی و اعتقادی، یک گفتمان درون نظامی، داخل حاکمیتی، درون خانوادگی و درون گفتمانی است.

ترکی خاطرنشان ساخت: از این جهت همه مردم در مطالبه گری با نگاه تکلیف محور و وظیفه شهروندی و دینی حق دارند با هدف مقابله با فساد، انحراف و اشتباه ورود کنند و حق را مطالبه نمایند.

وی افزود: این مهم باید کنشی ایجابی و پیشگیرانه باشد که شیوه آن در قانون به صورت مشارکت و نظارت مردمی و مطالبه گری دیده شده است.

ایرنا نوشت، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور گفت: مطالبه گری رکن اساسی مردم سالاری دینی است که مترقی ترین نظام به لحاظ ساختاری است و سعادت اخروی و دنیوی را تامین می کند.

وی گفت: رهبر معظم انقلاب بر فهم و درک درست مسایل و تشخیص چالش های کشور تاکید دارند و مطالبه گران باید به مسایل و چالش های اساسی بپردازند که تاثیرگذاری دارد و سایر امور جزیی را نیز اصلاح می کند چون اگر به مسایل کم اهمیت بپردازیم تاثیرگذاری لازم را نخواهد داشت.

در ادامه این جلسه، دبیران مجامع مطالبه گران مردمی نظرات و دیدگاه‌های خود را با معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور مطرح کردند.


انتهای پیام/

کلید واژه ها:
حقوق عامه, قوه قضاییه
دسته بندی: جامعه
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید