صفر تا صد کمبود گاز در خراسان شمالی/ مردم صرفه جویی کنند
بجنورد- در ستاد پاسخ به بحران خراسان شمالی، دستگاههای اجرایی مسائل مختلف کمبود گاز را مورد بحث و بررسی قرار دادند اما کلیدی ترین نکته جلسه صرفهجویی مردم برای عبور از این مشکل بود.
به گزارش خبرنگار مهر، جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران خراسان شمالی با موضوع بحران انرژی، عصر ۲۲ دی در استانداری خراسان شمالی برگزار شد.
هاشم فارابی معاون فنی و شبکه ایستگاههای هواشناسی خراسان شمالی در این جلسه گفت: بر اساس پیش بینیهای انجام شده، حدوداً تا پایان هفته آینده میزبان سامانه هوای سرد در استان خواهیم بود و دمای هوا نیز در محدوده ۱ درجه بالای صفر تا ۱۶ درجه زیر صفر خواهد بود.
ذخیره سازی نفت
سرپرست شرکت توزیع فرآوردههای نفتی خراسان شمالی نیز در این جلسه گفت: با توجه به اینکه احتمال قطع گاز در شهرستانهای اسفراین و راز و جرگلان وجود دارد، ذخیره سازی نفت در آنها انجام شده است تا در صورت لزوم مورد استفاده قرار گیرد.
احمدنیا اظهار کرد: ماهانه به طور متوسط ۶ تا ۹ میلیون متر مکعب در جایگاههای CNG استان مصرف میشود که ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار لیتر بنزین را پوشش میدهد. اکنون که سوخت جایگاههای CNG قطع شده است باید به صورت انقباضی و اولویت دار عمل کنیم.
مدیریت مصرف برق
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی نیز در این جلسه گفت: بر اساس اعلام دیسپچینگ ملی شرکت برق، طی این روزها در ۱۵ استان با بحران تأمین نیروی برق روبه رو هستیم و باید بار شبکه را مدیریت کنیم.
حسن چاهی ادامه داد: از آنجایی که کشاورزان حق برداشت آب از چاهها در زمستان را ندارند، این موضوع را مورد توجه قرار دادیم و با مدیریت آن، ۸ مگاوات برق در استان مدیریت شد. همچنین دورکاری ادارات سبب صرفهجویی ۳ مگاواتی و اعمال مدیریت در صنایع نیز ۵ مگاوات صرفهجویی به دنبال داشت.
وی تاکید کرد: مجموعاً با سایر اقداماتی که انجام شد، مصرف برق در استان مدیریت شد اما باید به این موضوع نیز توجه کنیم که مصرف برق صنایع با اعمال مدیریت در مصرف گاز، افزایش یافته است.
وی افزود: در حال حاضر مشکلی در پیک مصرف نداریم؛ بلکه مشکل ما مقدار مصرف در شبانه روز است و باید همه بخشها و مردم صرفهجویی در برق را نیز در اولویت قرار دهند.
بررسی تعطیلی بازارها
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری خراسان شمالی نیز گفت: توصیه میکنم تعطیلی بازارها نیز مورد بررسی قرار گیرد و در صورت قابل توجه بودن مصرف آنها، مصوب شود.
رستمی افزود: برای توزیع نفت نیز نباید منتظر قطعی گاز باشیم و باید در نقاطی که پیش بینی قطعی گاز وجود دارد، ذخیره سازی سوخت انجام گیرد.
وی ادامه داد: باید اطلاع رسانیها به بخش خانگی نیز انجام شود تا هر خانوار تلاش کند حداقل ۱ تا ۲ درجه دمای منزل را کاهش دهد و صرفهجویی انجام شود.
وی بر مدیریت نانواییهای سیار و اقلام گرمایشی نیز تاکید کرد.
۸۰۰ مورد ترکیدگی لولههای آب
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی نیز گفت: طی چند روز گذشته تا ساعت ۱۴ امروز، ۸۰۰ مورد ترکیدگی لوله آب در استان به ویژه در گلستان شهر بجنورد و بلوارهای پیروزی و وحدت شیروان گزارش شده است.
نعیمی بیان کرد: اطلاع رسانیهای ما برای نحوه محافظت مردم از تأسیسات آبی منزل یا محل کار انجام شده و همچنان نیز ادامه دارد.
آمادگی هلال احمر
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان شمالی نیز گفت: انتظار میرود در صورتی که ناچارا به قطع شدن گاز رسیدیم، این موضوع سریعاً به ما اطلاع رسانی شود تا در آنجا مستقر شویم.
محبان ادامه داد: باید تلاش کنیم تا زنجیره انتقال بحران را نیز قطع کرده و حسینیهها، مساجد، مدارس و سالنهای ورزشی در شهرها و روستاها را برای بحران آماده کنیم.
وی افزود: هلال احمر تمام توان خودش را برای این بحران احتمالی به کار خواهد گرفت. همچنین میتوان از تجربه اربعین حسینی و ظرفیت موکبها بهره برد.
ذخیره سازی گاز با تعطیلی سی ان جی ها
مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی نیز پس از اعلام وضعیت منابع گازی استان، گفت: قطع گاز جایگاههای CNG در استان سبب ذخیره سازی ۲۸۰ هزار متر مکعب گاز در استان شده که به شبکه خانگی تزریق میشود.
هاشمی افزود: از دستگاههای اجرایی انتظار داریم به دورکاری پرسنل، کاهش درجه دما در ساعات اداری روزهای کاری و خاموش کردن سیستمهای گرمایشی در خارج از ساعت اداری حتی در صورت اضافه کاری، عمل کنند تا از بحرانی که اکنونی در آن قرار گرفتهایم عبور کنیم.
افزایش سهمیه آرد نانواییها
فرماندار بجنورد نیز در این جلسه گفت: برای جبران نیاز مردم به نان، امروز ۵۰ درصد سهمیه فردای نانواییها در نانواییها پخت شد و تا ساعت ۱۰ یا ۱۲ شب نیز فعالیت برخی از این خبازیها ادامه داشت.
باقرپور افزود: برای فردا نیز ۵۰ درصد سهمیه آرد پس فردا، پخت خواهد شد. همچنین به سمت تأمین نان از شهرک صنعتی بیدک نیز رفتهایم و این امکان نیز وجود دارد تا نانهای پخته شده در آنجا در شرایط قطعی گاز توسط نیروهای امدادی هلال احمر به مناطق مورد نظر رسانده شود.
مدیرانی ملزم به اجرای تصمیمات ستاد هستند
دادستان مرکز خراسان شمالی نیز در این جلسه گفت: مدیرانی که نسبت به اجرای تصمیمات استانی و مدیریت بحران مقاومت کنند را بازداشت میکنیم.
ایلالی اظهار کرد: متأسفانه برخی مدیران و ادارات، مصوبه دورکاری کارکنان را به درستی رعایت نکردهاند که جای گلایه دارد.
وی افزود: این تصمیم با هدف مدیریت مصرف گاز و در راستای جلوگیری از قطع گاز در بخش خانگی گرفته شده است؛ بخش خانگی خط قرمز ما در قطع گاز محسوب میشود و اجازه نمیدهیم برخی رفتارها سبب ایجاد مشکل شود.
وی با تاکید بر اینکه شرکت گاز استان باید بدون اغماض با این ادارات رفتار کرده و گاز آنها را قطع کند، تصریح کرد: انتظار داریم در صورت ادامه دار بودن این تخلف، اسامی آنها به ما اعلام شود تا با متخلفان برخورد قضائی کنیم.
دادستان بجنورد تاکید کرد: عدم انجام دستورات و تصمیمات ستاد بحران و تصمیمات استانی به ویژه در شرایط فعلی که احتمال قطع گاز بخش خانگی نیز وجود دارد، مصداق بارز تضییع حقوق بیتالمال است و جرم تلقی شده و قابلیت پیگیری دارد.
ممنوعیت خروج مدیران از خراسان شمالی
ایلالی همچنین با اشاره به خروج بعضی مدیران از استان، گفت: در شرایطی که دورکاری اعلام شده است، برخی مدیران به ویژه مدیران غیر بومی شاید قصد خروج از استان داشته باشند؛ اما ضرورت دارد که در این شرایط بحرانی در استان حضور داشته باشند و حوزه کاری خود را مدیریت کنند و نباید از استان خارج شوند.
وی با تاکید بر اینکه گاز بخش خانگی خط قرمز استان به حساب میآید، تصریح کرد: هر تصمیم و اقدامی که در مقابل این خط قرمز قرار گیرد از درجه اعتبار ساقط است و با آن برخورد میشود.
دادستان مرکز استان افزود: قرار بر این است که گاز پتروشیمی و صنایع قطع شود تا گاز بخش خانگی با مشکلی روبه رو نشود. هرگونه مقاومتی در این خصوص نیز با برخورد قضائی روبه رو خواهد بود و مدیر مربوطه بازداشت خواهد شد.
وی ادامه داد: پتروشیمی خراسان حدوداً به اندازه شهرستان گرمه، گاز مصرف میکند و قطع گاز آن سبب صرفهجویی به اندازه یک شهرستان میشود و در شرایط فعلی نیز ضروری است.
قطع گاز تمام صنایع استان برای انتقال به بخش خانگی
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی نیز در این جلسه گفت: در شرایط بحرانی تمام مدیران دستگاههای اجرایی استان باید پای کار بوده و حق خروج از استان را هم ندارند.
مهدی رشیدی با تاکید بر اینکه مصوبات این ستاد لازمالاجراست، افزود: گاز تمام صنایع استان باید قطع شود و شرکت گاز مکلف است روستاهایی که اولویت قطع گاز دارند را مشخص کند تا آمادگی لازم برای مدیریت شرایط بحرانی وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: برای پیشگیری، قطع و وصل گاز، آموزشهای لازم به نیروهای متخصص شرکت گاز ارائه شود و از ظرفیت بسیج نیز بهره گرفته شود تا در شرایط اضطراری از آنها استفاده و اقدامات با سرعت بیشتری انجام شود.
رشیدی بر نقش مهم اطلاع رسانی در شرایط بحرانی تاکید کرد و گفت: رسانهها و دستگاههای خدمات رسان، روزانه اطلاع رسانیهای لازم به مردم را انجام دهند.
وی همچنین دستور داد تا تمام موضوعات مطرح شده در این جلسه مصوب و برای اجرا ابلاغ شود. اما مدیران منتظر این ابلاغ نمانند و امور مربوط را به سرعت انجام دهند.
کد خبر 5680886منبع: mehrnews-5680886