سودای بلند مرتبه سازی چراغ دبستان امام علی(ع) را خاموش می کند؟
بلاتکلیفی بیش از هزار دانش آموز اصفهانی با اجرای حکم تخریب مدرسه

شهرداری منطقه 7 اصفهان باوجود برجهای 21 طبقه، 400 واحدی آفتاب و مجموعه برجهای 14 طبقه آسمان بین خیابان برازنده و بلوار ایمان در بلافصل دبستان امام علی (ع) یکی از پرتراکمترین مناطق شمال شهر اصفهان است.
رخدادشهر: سمیه قنبری _ شهرداری منطقه 7 اصفهان باوجود برجهای 21 طبقه، 400 واحدی آفتاب و مجموعه برجهای 14 طبقه آسمان بین خیابان برازنده و بلوار ایمان در بلافصل دبستان امام علی (ع) یکی از پرتراکمترین مناطق شمال شهر اصفهان است. از طریق تماس تلفنی تعدادی از والدین دانش آموزان دبستان امام علی (ع) مطلع شدیم. بخشی از دیوار دبستان توسط منطقه 7 شهرداری اصفهان تخریب و ماشینآلات سنگین شهرداری مشغول تخریب بخش دیگری از محوطهی دبستان هستند.دبستان امام علی (ع) در دو نوبت صبح و بعدازظهر با 21 کلاس پذیرای بیش از 1000 دانشآموز است. کمتر خانوادهای در این منطقه پرتراکم شهر اصفهان است که همزمان با شروع سال تحصیلی برای ثبتنام فرزندانش در مدرس دغدغه نداشته باشد.
تهدید حقوق عمومی شهر با اجرای حکم قضایی
اما چند روزی است شهرداری با استناد به رأی قضایی یک شاکی خصوصی (پلاک مسکونی در ضلع جنوبی مدرسه) عملیات تخریب دبستان امام علی (ع) را آغاز کرده است. با اجرای این رأی که از چند روز گذشته بهوسیله ماشینآلات سنگین شهرداری اصفهان بهصورت جدی در حال اجرا است؛ مساحت مدرسه تقریباً نصف میشود و بهغیراز محوطههای آموزشی، بخشی از سرویس بهداشتی و سرایداری مدرسه تخریب و به نفع تعریض شبکه معابر و ایجاد لچکی رفوژ مانندی، مغایر اسناد واگذاری مدرسه به آموزشوپرورش و مصوبه 22/09/71 کمیسیون ماده 5 و طرح تفصیلی 29/11/74 و طرح بازنگری در طرح تفصیلی 24/01/93 شهر اصفهان؛ در جهت خواستهی شاکی خصوصی آزادسازی میشود.
انطباق وضع موجود دبستان امام علی (ع) با طرح تفضیلی مصوب 74/11/29
انطباق وضع موجود مدرسه امام علی(ع) با طرح بازنگری طرح تفصیلی مصوب 93/10/24
با اجرای حکم تخریب امکان پذیرش دانش آموزان ممکن نیست
به تائید کارشناسان باقیمانده فضای فیزیکی مدرسه ناشی از اجرای این رأی تخریب، ضمن اتلاف منابع عمومی و صرف هزینه مجدد برای راهاندازی مدرسه باعث میشود. به لحاظ تناسب محوطه و مستحدثات، ظرفیت مدرسه از 21 کلاس به حدود 6 کلاس کاهش یابد. ضمن آنکه نمیتوان تضمین کرد با توجه به تخریب رمپ ورودی مدرسه همین 6 کلاس نیز برای سال آینده تحصیلی آماده پذیرایی از دانش آموزان باشد. حال این پرسش مطرح است که دستگاه قضایی چگونه ادعای یک مالک مجاور مدرسه را بهحق عمومی هزار دانشآموز ارجح دانسته است. بر اساس شنیدهها گویا همسایهی شاکی، درواقع نه به دنبال احداث گذر و فضای سبز، بلکه در پی اخذ پلاک رایگان از شهرداری در خیابانی دیگر و صدور پروانهی 7 سقف و رایگان از شهرداری برای پلاک خود در مجاور مدرسه است. پرسش این است که چگونه سرنوشت بیش از 1000 دانشآموز و مصالح عمومی شهر اصفهان بدین آشکاری و بیپروایی وجهالمصالحهی شهرداری و شاکی قرارگرفته است. سرویس بهداشتی و سرایداری مدرسه در طبقه بالای آن و ردیف 40 اصله درخت که با اجرای این حکم برای تعریض تخریب خواهند شد
جبران خسارت از جیب بیتالمال
با ادامه روند تخریب مدرسه و بلاتکلیفی هزار دانشآموز این پرسش بسیاری از شهروندان اصفهانی خواهد بود که چگونه مالک خصوصی در همسایگی مدرسه توانسته باوجود بخشهای حقوقی فعال در آموزشوپرورش، اداره کل راه و شهرسازی و شهرداری و صرفاً با استناد به تصویر یک نقشه تفکیکی تائید نشده مربوط به سال 1368 که هیچگاه توسط مرجع قانونی تائید نشده است، برای تخریب مدرسهای که بر اساس کلیه مستندات قانونی طرحهای تفصیلی و مصوبه کمیسیون ماده 5 ساختهشده، حکم تخریب بگیرد.
تخریب مدرسه برای احیای فضای سبز خیالی
در رأی صادره دلیل تخریب مدرسه ابقا و احیا فضای سبز و معبر عنوانشده است.رأی دیوان در شرایطی به ابقا و احیای فضای سبز و معبر دستور داده است که نه در طرح تفکیکی مصوب اولیه و نه در طرح تفصیلی و نه در طرح بازنگری طرح تفصیلی اصفهان این محدوده برای فضای سبز و معبر در نظر گرفته نشده و همواره بر کاربری آموزشی آن تأکید و تائید شده است. نقشه غیر مصوبی که توسط شاکی پرونده به دادگاه ارائهشده است و تنها مهر شهرداری منطقه بر آن نقش بسته است. تنها سندی غیررسمی است که در این محدوده کاربری فضای سبز و معبر ترسیمشده است.سندی غیر مصوب و غیرقابل استناد که حتی اگر پروانهای بر اساس آن صادرشده نشان از تخلف آشکار شهرداری است. تخلفی که امروز به دستاویزی برای طرح شکایت از سوی شاکی تبدیلشده است.
درحالیکه هیچگاه معبر و فضای سبزی در وضع موجود قرار نداشته است؛ اما اکنون به رأی دادگاه، شهرداری در حال تخریب مدرسه برای ابقا و احیای فضای سبز و معبری است که هیچگاه وجود نداشته است. رأیی که کمترین نتیجه آن با پایان گرفتن کرونا و بازگشایی مدارس سرگردانی هزار دانشآموز ابتدایی است که مدرسه قانونی آنها بر اساس اسناد و مدارک مخدوش از سوی دادگاه حکم تخریب گرفته است. به نظر میرسد تناقض آشکار در مدارک ارائهشده به دادگاه با واقعیت و رأیی که برم بنای این مستندات مخدوش صادرشده و درعینحال لزوم حفظ منفعت عمومی که در سرنوشت تحصیلی بیش از هزار دانشآموز متبلور شده است. بهاندازهای مهم خواهد بود که دستگاه قضای استان اصفهان را بهسوی صدور دستور عاجل جهت توقف رأی و جلوگیری از تخریب بیشتر دبستان و ارائهی راهکاری برای دادرسی مجدد بر مبنای مستندات قانونی رهنمون سازد. دستوری که اگر امروز صادر نشود، فردا برای آن بسیار دیر خواهد بود. محدوده قرمز، موقعیت مدرسه در طرح غیر مصوب ملاک عمل شهرداری در سال 68 و ملاک صدور رای حاضر و در حال اجرا. محدوده آبی، مدرسه در وضع موجود منطبق بر طرح های مصوب
محدوده قرمز،باقی مانده فضای فیزیکی مدرسه پس از اجرای رای صادره کنونی