سازمانها و دستگاههای دولتی مشکل اصلی شرکتهای دانش بنیان هستند
اصفهان-مشاور معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بازیگران در واقع سازمانها و دستگاههای دولتی هستند که باید در مدلهای ذهنی و باورها تغییر اساسی شکل گیرد.
به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی صفدری رنجبر صبح جمعه در آئین اختتامیه رویداد توسعه و ارتقا زیست بوم استانها (تانا) در اصفهان که به میزبانی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد، اظهار داشت: استان اصفهان شانزدهمین استانی است که طرح تانا را برگزار کرده و امیدواریم در سایر استانها نیز اجرایی شود.
وی با تاکید بر تغییر نگاه سیستمی و نوآوری گفت: دریچه جدیدی برای ورود به رشته نوآوری مطرح است که منجر به حل مسائل اجتماعی، پایداری جوامع و امنیت کشورها میشود.
مشاور معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خاطر نشان کرد: ایران در شاخص علمی رتبه ۱۵ و در شاخصه نوآوری در رتبه ۵۳ قرار گرفته است که این امر نشان میدهد از ایده و علم تا نوآوری راه طولانی در پیش است.
وی با بیان اینکه عمده مسائل شرکتها با بازیگران خارج از صنعت نوآوری است، تصریح کرد: بازیگران در واقع سازمانها و دستگاههای دولتی هستند که در این نظام ملی نوآوری مجموعهای از بنگاهها، دستگاههای دولتی، نهادها، هنجارها، باورها و ارزشهای حاکم بر جامعه نقش آفرینی میکنند.
صفدری رنجبر با اشاره به اینکه نوآوری بدون تنوع امکان پذیر نیست، گفت: ابتدا باید به تنوع و سپس عنصر تحول در حوزههای مختلف تأثیرگذار در نوآوری توجه ویژه شود و به دنبال آن ورودیهای این نظام نوآوری را که شامل محیط سیاسی، کیفیت قوانین و نیروی انسانی میشود در نظر گرفت.
وی با اشاره به استعاره کوه یخی گفت: پایه و استواری این کوه یخی قواعد بازی یا نظام باورهاست، بدنه آن را زمین بازی (سازوکار) تشکیل داده و خروجی آن جریان بازی (ساخت و ساز) است.
مشاور معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: ما نیاز به تغییر مدلهای ذهنی داریم که توجه را به محتوا و روح حاکم بر آن متمرکز کنیم و نوآوری را به مثابه یک بازی فوتبال بنگریم که روند نوآوری را به صورت تیمی و جمعی پیش ببریم.
گفتنی است رویداد تانا امسال برای نخستین بار و با هدف رفع چالشها، توسعه و ارتقا زیستبوم نوآوری استان با محوریت آب، محیط زیست و امنیت غذایی برگزار شد. در پیش رویداد آن چالشهای استان توسط مسئولان دستگاههای اجرایی مربوطه مطرح شد. پس از آن در مجموع ۵۶ ایده نوآورانه به دبیرخانه تانا ارسال شد که ۲۶ ایده در بخش امنیت غذایی، ۱۸ ایده در زمینه محیط زیست و ۱۲ ایده در زمینه آب است و از بین آنها ۱۸ ایده مُنتخب در مراسم پایانی معرفی و در هر بخش، سه ایده برتر برگزیده میشود.
کد خبر 5668266منبع: mehrnews-5668266