از میان ۲۳ دستگاه مسئول درخصوص آلودگی هوا، ۹دستگاه هیچگونه اقدامی نکردهاند و ۷دستگاه اندک وظایفی را انجام دادهاند.
به گزارش همشهری آنلاین، در سال ۱۳۹۶ قانون ملی هوای پاک تصویب و وظایف دستگاههای مسئول در ۳۴ماده آن مشخص شد. در این قانون، مشخص شده بود که حدود ۲۳دستگاه مختلف کشور باید ۱۱۲ اقدام که بعضی از اقدامات به صورت مشترک بین چند نهاد تعریف شدهاند، انجام دهند، اما در سال۱۳۹۹ «گزارش حسابرسی زیستمحیطی نحوه اجرای قانون هوای پاک با دامنه ۸ کلانشهر» منتشر شد که نشان میداد به جز ۱۰اقدام، بقیه تکالیف قانونی یا اجرا نشده یا بهصورت ناقص اجرا شده است.
در سال۱۴۰۰ هم گزارش دیوان محاسبات اعلام کرد که فقط ۱۰درصد تکالیف قانونی اجرا شده است. در اینجا تعداد وظایفی که بر عهده دستگاهها بوده و تعدادی که بنا بر گزارش دیوان محاسبات انجام گرفته است را میبینید. برخی دستگاهها هم برنامههایی را به اجرا درآوردهاند، اما این کار ناقص پیش رفته و اغلب نتیجه لازم را نداشته است.طبق این پایش وزارتخانههای جهاد کشاورزی، نفت، دادگستری، راه وشهرسازی، صمت، بهداشت و کشور و سازمانهای شهرداریها و محیط زیست اندک وظایفی از تکالیف قانونی خود در خصوص کاهش آلودگی هوا را انجام دادهاند.۷دستگاه هم در سال ۱۴۰۰ اقدام خاصی نداشتهاند.
وظایفی که نیمهکاره ماند
دستگاههایی که براساس قانون هوای پاک مسئولیت بیشتری در زمینه مقابله با این مشکل دارند، برنامههایی را به اجرا در آوردهاند اما بنا به تحقیق دیوان محاسبات این برنامهها ناقص اجرا شده و به هدفی که برای آنها مشخص شده بود نرسیده است.
منبع: hamshahrionline-729106