یکشنبه، 4 آذر 1403
رخدادشهر » فرهنگ و هنر » کیمیاگرجان منتشر شد/تاریخ شفاهی فریدون علا موسس سازمان انتقال خون

کیمیاگرجان منتشر شد/تاریخ شفاهی فریدون علا موسس سازمان انتقال خون

کد خبر: 4114

کتاب «کیمیاگر جان: گفت‌وگو با دکتر فریدون علاء بنیان‌گذار سازمان انتقال خون ایران» توسط نشر اختران منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «کیمیاگر جان: گفت‌وگو با دکتر فریدون علاء بنیان‌گذار سازمان انتقال خون ایران» با مصاحبه، تدوین و پژوهش محمدحسین یزدانی راد و پیمانه صالحی به‌تازگی در ۳۵۳ صفحه و بهای ۲۰۷ هزار تومان توسط انتشارات اختران منتشر و راهی بازار نشر شده است.

فریدون علاء فرزند حسین علاست. حسین علا (درگذشته به سال ۱۳۴۱) یکی از سیاستمداران مشهور ایران در عصر پهلوی است. حسین علا دو دوره نخست وزیری ایران را برعهده داشت و در دوره پنجم مجلس شورای ملی نماینده مردم تهران بود. او در کابینه‌های حسن مستوفی و صمصام السلطنه وزیر تجارت بود و همچنین از سال ۱۳۲۹ تا ۱۳۴۱ وزارت دربار را برعهده داشت و یکسال نیز وزیر امور خارجه بود. او همچنین در دوره‌های مختلف سفیر ایران در کشورهای آمریکا، بریتانیا و فرانسه را برعهده داشت.

علا از ۱۳۰۶ تا ۱۳۰۹ شمسی سفیر ایران در فرانسه بود. فرزند او فریدون علا نیز به سال ۱۳۰۹ شمسی در پاریس به دنیا آمد. فریدون علا متخصص برجسته خونشناسی است. او بنیانگذار سازمان ملی انتقال خون ایران است و پدر جامعه هموفیلی ایران و عضو افتخاری فرهنگستان علوم پزشکی ایران.

همه بر این باورند که فریدون علا سال‌هاست برای توسعه و ارتقای آن از هیچ کوششی فروگذار نمی‌کند. بدین ترتیب همه آنچه که در بعد از انقلاب از او می‌دانیم مربوط به آموزه‌هایی است که او از علوم پزشکی تجربه کرده است. اما در همه این سال‌ها، این مانع از آن نشد که او از تحقیق و پژوهش پیرامون تاریخ معاصر ایران باز بماند. مخصوصاً بخشی از کنکاش‌ها و کاوشگری‌های او مربوط به سال‌های دهه ۲۰ الی ۴۰ شمسی است که بویژه درباره پدرش و سمت‌های او تحقیق کرده است.

این کتاب در منابع تاریخ شفاهی معاصر ایران اهمیت دارد. به‌جز تخصص فریدون علا و نقش مهم و اثرگذار او در حوزه پزشکی و مسائل پیرامون انتقال خون و خدمت‌های او در این زمینه به کشور او فرزند یکی از مهم‌ترین سیاستمداران عصر پهلوی است و قطعاً نکات مهمی پیرامون زندگی سیاسی و اجتماعی پدر خود دارد که دانستن آنها در تدوین و بازنگری تواریخ موجود نقشی مهم را ایفا می‌کند.

کد خبر 5653051

منبع: mehrnews-5653051

دسته بندی: فرهنگ و هنر
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید