انتظار از رسانهها برای انعکاس صرف مواضع دستگاههای دولتی درست نیست
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: رسانه محل تبادل نظر است و انتظار داریم در این مسیر جایگاه رسانههای کشور برای نقد و نظر تقویت شود.
رخدادشهر: ابوالفضل عمویی در خصوص اینکه در حال حاضر رسانههای داخلی کمتر مورد اقبال عمومی واقع میشوند و افکار عمومی بیشتر به رسانههای خارجی رجوع میکند، دلیل این امر چیست، گفت: این مسئله کمی جنبه تخصصی دارد و به کارکرد رسانههای ما و یک کمی هم محیط رسانهای که در کشور وجود دارد؛ بازمیگردد. معتقدم دسترسی رسانهها به منابع خبری دسترسی است که باید تقویت شود و این امر یکی از نکات مهم است.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به هر حال حضور رسانهها در فضای مجلس شورای و سایر دستگاهها نیازمند همکاری بیشتر مقامات کشور است و در عین حال باید توجه کنیم رسالت روزنامه نگاری و کار رسانهای رسالت پرمسئولیتی است به همین جهت هدف خودمان را باید تبیین شرایط بگذاریم.
وی با بیان اینکه دقت در کار رسانهای لازم است، عنوان کرد: اهل رسانه در ایران از دانش خوبی برخوردار هستند اما تقویت تکنیکهای رسانهای مثل روزنامه نگاری تحقیقی مثل تلاش برای دسترسی به منابع دست اولتر موضوعی است که حتما میتواند به غنای رسانهای در ایران کمک کند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی درباره اینکه پاسخگویی مسئولان به رسانهها چقدر میتواند تقویتکننده اعتماد و اقبال عمومی به رسانههای داخلی باشد به خصوص در موضوعاتی مانند وقایع اخیر باشد، گفت: فکر میکنم همه دستگاهها یک جایگاهی را برای پاسخگویی خودشان قائل هستند. معتقدم چه دستگاههای اجرایی و چه مجلس شورای اسلامی این جایگاه را دارند.
وی یادآور شد: مجلس یکی از شفافترین نهادها در کشور ماست هم به این جهت که نمایندگان از جلسات آن اطلاعات دقیق دارند هم این که دسترسی به نمایندگان به عنوان مسئولان کشور بسیار سهل الوصول است.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای بیان کرد: دستگاههای اجرایی به جهت وجود روابط عمومی میتوانند کمک کننده باشند و در عین حال انتظار اینکه رسانهها تبدیل شوند به نهادهایی که فقط منعکسکننده مواضع دستگاههای دولتی باشند انتظار دقیقی از جایگاه رسانه نیست.
وی تاکید کرد: رسانه محل تبادل نظر است و انتظار داریم در این مسیر جایگاه رسانههای کشور برای نقد و نظر تقویت شود.
ایلنا نوشت، عمویی در پاسخ به این سوال که در حوادث اخیر چقدر جایگاه حضور رسانههای داخلی برای روایت دقیق از اتفاقات آن زمانی که رسانههای خارجی و معاند میدان داری کردند خالی بود، گفت: به نظرم یکی از اقداماتی که لازم بود این بود که رسانههای ما به سرعت باید وارد میشدند و اقدامات تبیینی انجام میدادند که چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است، حتما تفکیک بین افرادی که ابهام داشتند در مورد فوت سرکار خانم امینی با افرادی که با نیت براندازی و اغتشاش در خیابان آمده بودند یک مقوله روشنی بود که مردم ما نهایتا به این درک و روشنی رسیدند اما این مساله میتوانست سریعتر اتفاق بیفتد.
وی خاطر نشان کرد: انتظار این است که شرایط کشور را دقیقتر ببینیم، تحولات بینالمللی را که در ایجاد این شرایط موضوع مهمی بود در نظر بگیریم که بیش از گذشته در مورد آنها باید همکاری میکردیم، با این حال رسانهها تلاش خودشان را برای انجام مسئولیت انجام دادند.
انتهای پیام/