رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:
مواد دخانی و الکل عامل افزایش سرطان دهان و دندان در اصفهان است/ زنگ خطر مهاجرت دندانپزشکان به دیگر کشورها
رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: مصرف بالای مواد دخانی و مصرف مشروبات الکلی عامل افزایش سرطان دهان و دندان در اصفهان شده است.
رخدادشهر: دکتر سید محمد رضوی اظهار داشت: پوسیدگی، 50 درصد بیماری های دهان و دندان را شامل میشود که عدم استفاده صحیح از مسواک و نخ دندان و دهانشویهها دلیل افزایش این دست از بیماریها شده است.
وی با بیان اینکه در بسیاری از موارد افراد زخم های ناشی از سرطان دهان و دندان را با آفت دهانی اشتباه گرفته و دیر به پزشک مراجعه میکنند، ادامه داد: بهبود آفت دهان به طور معمول بین 10 تا 14 روز طول میکشد و در صورتی که بیش از این مدت شاهد زخم در دهان و پلاکهای سفید در مخاط دهان و نواحی زبان و گونهها بودید، به پزشک مراجعه کنید.
رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه با بیان اینکه تغییرات هورمونی، استرس، کمبود ویتامین از عوامل بروز آفت دهانی است، تصریح کرد: بیماریهای شدید لثه و التهابات از دیگر بیماری های شایع دهان و دندان است.
وی با اشاره به اینکه دندانپزشکی باید بر پیشگیری محور باشد نه درمان محور، گفت: انجام عملهای زیبایی دندان آسیبهایی به همراه دارد و ۶۰ درصد از این اعمال زیبایی، جنبه درمانی و ترمیمی دارد و در ۴۰ درصد موارد صرفا جنبه زیبایی دارد.
دکتر رضوی تصریح کرد: بر اساس استاندارد جهانی به ازای هر 10 هزار نفر یک دندانپزشک باید باشد که وضعیت فعلی در اصفهان با استانداردهای جهانی همخوانی دارد و با کمبود دندانپزشک مواجه نیستیم اما توزیع نامناسب دندانپزشک باعث شده که در برخی مناطق با مشکل نبود دندانپزشک مواجه شویم.
وی به جمعیت 2 هزار و 200 دندانپزشک در اصفهان اشاره کرد و افزود: اکنون در شهر اصفهان و شهرهای بزرگ استان مثل نجف آباد، شهرضا، نایین و خمینیشهر مشکلی در حوزه دندانپزشک نداریم اما در شهرهای کوچک و روستاها توزیع مناسب دندانپزشک وجود ندارد.
رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از 11 رشته تخصصی دندانپزشکی خبر داد و اعلام کرد: تعداد کل دانشجویان 621 نفر است که 100 رزیدنت(دستیار) تخصصی، 4 نفر PHD و ۶ فلوشیپ دندانپزشکی و 28 نفر دانشجوی بین المللی نیز در این دانشکده مشغول به تحصیل هستند.
دکتر رضوی از افزایش 30 درصدی تعداد دانشجویان دندانپزشکی در سال جدید خبر داد و گفت: بر اساس مصوبه شورای انقلاب فرهنگی و مجلس شاهد افزایش ظرفیت جذب دانشجویان دندانپزشکی در دانشگاه های سراسر کشور شدیم و این در حالی است که زیر ساخت های آموزشی ارتقا نیافته است. اگر قرار بر اصلاح باشد باید بیش از کمیت، کیفیت آموزشی را افزایش داد، درحالی که با افزایش کیفیت فدای کمیت می شود.
وی با اعلام اینکه دندانپزشکان در ایام کرونا همپای دیگر گروه های پزشکی مشغول به ارائه خدمت بودند اما کمتر دیده شدند، گفت: خطر کرونا برای دندانپزشکان بیش از سایر گروه ها بود زیرا اگر در همه بخش ها به بیمار توصیه به زدن ماسک بود در دندانپزشکی باید ماسک برداشته میشد.
دکتر رضوی تصریح کرد: ایران در تولید برخی از مواد دندانپزشکی و ساخت تجهیزات به خودکفایی رسیده است و در برخی از مواد هنوز وابسته به خارج از کشور هستیم.
به گزارش وبدا، وی مهاجرت دندانپزشکان به دیگر کشورها را یک زنگ خطردانست و افزود: در صورت عدم حمایت صحیح از جامعه دندانپزشکان در آینده برای انجام امور عادی دندانپزشکی مجبور به سفر به کشورهای همسایه از جمله عمان، قطر، امارات خواهیم بود .
رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اظهار اینکه در راستای درمان بیماریهای دهان و دندان بیماران خاص مرکز درمانی برای آنها در دانشکده فراهم کردیم که با تعرفه دولتی پذیرای این بیماران باشد، گفت: بیش از 10 مرکز درمانی دولتی و در کنار آن مراکز خیریه برای درمان بیماریهای دهان و دندان اقشار آسیبپذیر درنظر گرفته شده است.
انتهای پیام/