دادههای آماری مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور نشان میدهد که میانگین بارش تیر ماه امسال مازندران ۱۷.۴ میلی متر بوده که به سال قبل که حدود ۶۸ میلی متر بوده، ۷۴ درصد کاهش داشته است.
رخدادشهر: مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور میانگین بارش باران طی تیرماه امسال نسبت به مدت مشابه بلندمدت نیز که ۴۰.۴ میلی متر بوده، حدود ۵۳ درصد کاهش داشت و در واقع یکی از کم بارشترین تیر ماه در دوره آماری بوده است.
ایرنا نوشت، بنا این گزارش میانگین بارش چهارماهه سال جاری مازندران ۱۲۴.۶میلی متر بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلند مدت که ۱۷۷ میلی متر بوده حدود ۳۰ درصد کاهش و نسبت به مدت مشابه سال زراعی گذشته که ۲۴۱میلی متر بوده، حدود ۴۸ درصد کاهش داشته است.
میانگین بارش ۱۰ ماهه سال زراعی جاری استان مازندران یعنی از مهر ماه سال گذشته تا منتهی به تیر ماه امسال ۵۲۷ میلی متر بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلند مدت که۵۷۴.۵ میلی متر بوده حدود هشت درصد کاهش و نسبت به مدت مشابه سال زراعی گذشته که ۶۱۸.۳ میلی متر بوده، حدود ۱۵ درصد کاهیش داشته است.
افزایش دمای هوا در مازندران
طبق اعلام مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور، میانگین دمای هوای تیر ۱۴۰۴ استان مازندران ۲۰.۶درجه سلسیوس بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۲۰ درجه سلسیوس بوده، ۶ دهم درجه سلسیوس افزایش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۲۱ درجه سلسیوس بوده، چهار دهم درجه سلسیوس کاهش داشته است.
میانگین دمای هوای چهارماهه سال ۱۴۰۴استان مازندران ۱۶.۵ درجه سلسیوس بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که۱۴.۷ درجه سلسیوس بوده حدود ۱.۸درجه سلسیوس افزایش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۱۷.۲ درجه سلسیوس بوده، هفت دهم درجه سلسیوس کاهش بوده است.
میانگین دمای هوای ۱۰ ماهه سال زراعی جاری استان مازندران یعنی از مهر ماه سال گذشته تا منتهی به تیرماه امسال ۱۰.۸ درجه سلسیوس بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۹.۶ درجه سلسیوس بوده حدود ۲.۱ درجه سلسیوس افزایش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۱۱.۷درجه سلسیوس بوده، ۹ دهم درجه سلسیوس کاهش بوده است.
مازندران استانی با محور تولیدی کشاورزی است که تقریبا کشت تمامی محصولات آن به بارندگی و ذخیره سازی آب بستگی دارد. طبق آمارهای رسمی تعداد بهره برداران بخش کشاورزی مازندران حدود ۵۰۰ هزار نفر است و هرگونه تغییر در بارندگی به صورت مستقیم بر زندگی و معیشت آنان و در نهایت بر امنیت غذایی کشور که مازندران نقش حدود ۱۲ درصدی در تولید ارزش افزوده آن دارد، اثرگذاری خواهد کرد.
آب و هوای معتدل خزری جلگه های غربی و مرکزی استان تا کوهپایه های شمالی البرز را شامل می شود که در آن به دلیل کمی فاصله کوهستان و دریا رطوبت تجمع یافته و به بارش های قابل ملاحظه و دمای معتدل می انجامد. میانگین بارندگی سالیانه در نوار ساحلی مازندران حدود یکهزار میلی متر است که از غرب به شرق کاهش می یابد.
آب و هوای کوهستانی مازندران از ۲ نوع معتدل در دامنه های البرز تا سرد در قلل و ارتفاعات بالاتر از سه هزار متر متغیر است. کاهش میزان بارندگی سالیانه، کاهش متوسط درجه حرارت ماهانه، زمستان های سرد همراه با یخبندان های طولانی و تابستان های کوتاه از ویژگی های مناطق کوهستانی مازندران است.
قرارگیری مازندران در حاشیه دریای خزر سبب شده است تا این استان در طول سال از آب و هوایی همسایگانی چون سرزمین سیبری، دریای مدیترانه و دریای خزر و فلات مرکزی ایران متاثر شود.
انتهای پیام/