سه شنبه، 10 تیر 1404
رخدادشهر » سیاست » دفاع از میهن، فراتر از مرزبندی‌های سیاسی و ایدئولوژیک است

مدرس دانشگاه:

دفاع از میهن، فراتر از مرزبندی‌های سیاسی و ایدئولوژیک است

کد خبر: 12232

استاد فلسفه دانشگاه با تأکید بر اینکه در برابر تجاوز دشمن دفاع ما از تمامیت ارضی، استقلال سیاسی و کرامت ملی‌ نه یک انتخاب، بلکه ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است، گفت: دفاع از میهن، فراتر از مرزبندی‌های سیاسی و ایدئولوژیک است.

رخدادشهر: بیژن عبدالکریمی به تحلیل تجاوز تروریستی رژیم نامشروع صهیونیستی به خاک کشورمان و به شهادت رساندن جمعی از هموطنان بی‌دفاع، فرماندهان عالی‌رتبه نظامی و دانشمندان هسته‌ای کشور پرداخت.

این استاد فلسفه با تأکید بر این‌که وقایع اخیر مساله پیچیده‌ای است و شرایط کنونی را از ابعاد متفاوتی می‌توان بررسی کرد، بر بُعد تمدنی آن تمرکز و تصریح کرد: متافیزیکِ غرب اراده معطوف به قدرت است و غرب برای حفظ هژمونی خودش هر کاری می‌کند. در این منازعه هم ما با اسرائیل مواجه نیستیم، بلکه با غرب و آمریکا طرفیم و اسرائیل فقط یک ابزار برای قدرت طلبی است.

غرب هر کس را به بردگی او تن ندهد به شدیدترین وجه سرکوب می‌کند

این مدرس دانشگاه در توضیح این مفهوم اظهار داشت: غرب یک نظام بردگی جدید ایجاد کرده هر چند رنگ و لعابی از آزادی و حقوق بشر به آن زده باشد، ولی در ذات خود تمامیت‌خواه است و به دنبال آن است که هژمونی اش حفظ شود. غیرغربی‌ها از نظر آن‌ها شأن پائین‌تری نسبت به انسان غربی دارند و از حقوق برابری نسبت به آن‌ها برخوردار نیستند. به این دلیل است که هر سوژه‌ای در سراسر جهان – چه در آمریکای لاتین باشد، چه آفریقا و چه خاورمیانه - اگر به نظام بردگی جدید تن ندهد به شدیدترین وجه سرکوب می‌شود.

عبدالکریمی افزود: به لحاظ تمدنی ما یک ملت طبیعی هستیم، ما یک شرکت سهامی سرمایه‌گذاران غربی نیستیم، ما یک کشور مینیاتوری حاصل از تجزیه یک امپراتوری مثل عثمانی نیستیم، ما یک ملت طبیعی هستیم و می‌خواهیم طبیعی زندگی کنیم، اما زیست طبیعی ما، یعنی زیست مستقل و آزادی که خودمان بتوانیم سرنوشت خودمان را بر عهده داشته باشیم، در جهان کنونی به واسطه یک تصویرسازی به نام قدرت به واسطه نظام تبلیغاتی زندگی ما غیرطبیعی نشان داده می‌شود و ما در روایت غرب تبدیل به چهره‌ای غیرطبیعی می‌شویم!

این استاد فلسفه با اشاره به اذعان متفکرین غربی به سقوط مبانی اخلاق غرب تصریح کرد: غرب مبانی متافیزیک اخلاقش را که از مسیحیت تغذیه می‌کرد آرام آرام بعد از رنسانس از دست داده و به قول نیچه رویداد عظیمی با ظهور رنسانس در غرب رخ داده که تاریخ بشر تاکنون تجربه نکرده است، و آن بی متافیزیک شدن اخلاق است. بی‌جهت نیست که کانت نام کتابش را مابعدالطبیعه اخلاق می‌گذارد، چون در صدد بود که متافیزیک و فلسفه‌ای برای اخلاق ایجاد کند و گرچه تلاش کانت تلاش سترگ و عظیمی بود اما این تلاش بیشتر به یک شوخی شبیه است، چون از دل آن اخلاق درنمی‌آید! این را کاملا در سیاست امروز می بینیم که تمام ملل جهان در شورای امنیت سازمان ملل متحد اسرائیل را به سبب جنایت‌هایی که در غزه مرتکب شده است محکوم می‌کنند، اما آمریکا آن را وتو می‌کند و این چیزی به جز توحش و بربریت نیست.

ما با ناتو طرفیم، اسرائیل به تنهایی جرأت چنین حمله‌ای را نداشت

 عبدالکریمی در ارزیابی خود از تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورمان تأکید کرد: اسرائیل به تنهایی جرأت نداشت به ایران حمله کند، همه این برنامه‌ها با هدایت ناتو است. به لحاظ سیاسی ما را فریب دادند و مدتی با مذاکره سرگرم کردند، ولی از طرفی خودشان مشغول برنامه‌ریزی علیه ما بودند. چرا که روشن است عملیاتی که در چند روز اخیر انجام گرفت از حدود یک سال پیش و شاید بیشتر برنامه‌ریزی و پیش‌بینی شده بود.

وی خاطرنشان ساخت: نکته مهمی قابل توجه این است که بدون همکاری برخی افراد از داخل کشور این حرکت اصلا امکان‌پذیر نبود، خیلی از تخریب‌ها و حمله به شخصیت‌های نظامی و دانشمندان هسته‌ای ما توسط ریزپرنده‌هایی بوده که از درون کشور و کامیون‌ها و کامیونت‌ها به پرواز درآمده‌اند. افرادی از گروهک منافقین و سلطنت‌طلب‌ها عامل این جنایت بوده‌اند. دلیل آن هم این است که غربزدگی و غرب‌پرستی یک زمینه فکری‌ را فراهم کرده که در یک عده چنان نسبت به خویشتن و هویت تاریخی‌شان نفرت ایجاد کرده که به دامان غرب افتاده‌اند، و این غرب زدگی بستر بسیار مناسبی را برای خیانت به ملت و امور ملی فراهم می‌کند. چنان که بسیاری از کارشناسان بی‌وطن و وطن‌فروشی که در رسانه‌های بیگانه علیه کشور حرف می‌زنند، می‌کوشند به نام عقلانیت و توسعه و رفاه ما را به بردگی نظام سلطه جهانی وادار کنند.

این استاد فلسفه با تصریح بر اینکه مساله غربزدگی و خیانت صرفا یک مسأله سیاسی نیست که نیروهای امنیتی و اطلاعاتی به آن ورود کنند، گفت: این یک مقوله فرهنگی نیز هست. و از این‌رو نقدی هم به گفتمان انقلابی وارد است که بسیاری از نیروهای اصیل ملی را که تا پای جان حاضرند برای این کشور جانفشانی کنند به دلیل اینکه ظاهری متفاوت با بقیه داشته‌اند از خود رانده‌اند.

وی تأکید کرد: برغم همه این موارد و برخوردهایی که با برخی افراد از جمله شخص من شده است، به عنوان یک معلم فلسفه و به عنوان عضوی از جامعه فرهنگی کشور تمام قد پشت نیروهای مسلح و دفاعی کشور اعم از سپاه و ارتش ایستاده‌ام و از آن‌ها دفاع می‌کنم. من معتقدم نیروهای دفاعی کشور کار خودشان را به خوبی انجام دادند اما بخش‌های دیگر مثل اقتصاد و فرهنگ و دانشگاه هم‌شأن و هم‌سطح نیروهای حوزه دفاعی ما نبوده‌اند به این دلیل ما در حوزه‌هایی که بد عمل کردیم ضربه خوردیم، اما نیروهای حوزه نظامی و دفاعی ما خوش درخشیدند.

عبدالکریمی تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان را رویدادی عنوان کرد که در درجه نخست نه‌تنها نقض آشکار حقوق بین‌الملل و تجاوز علیه یک کشور مستقل محسوب می‌شود، بلکه پیام‌های آشکاری علیه صلح، عقلانیت و امنیت جمعی در منطقه در بر دارد.

مهم نیست چه گرایشی داریم؛ مهم آن است که در برابر تجاوز، خاموش نمانیم

وی درخصوص وظیفه جامعه ایرانی در این موقعیت اظهار داشت: هرچند حمله صیونیست‌ها برای ما هزینه‌هایی در پی داشت، اما باید این شرایط را تبدیل به فرصت کنیم و درس های بزرگی بگیریم. در چنین شرایطی، ضروری است جامعه ایران – اعم از حاکمیت، نهادهای مدنی و بدنه اجتماعی – با درک موقعیت تاریخی خود، واکنشی مبتنی بر درایت، انسجام و مسئولیت ملی نشان دهد.

این استاد فلسفه با تأکید بر اینکه در برابر تجاوز اخیر دفاع ما از تمامیت ارضی، استقلال سیاسی و کرامت ملی‌ نه یک انتخاب، بلکه ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است، خاطرنشان ساخت: هرگونه انفعال در برابر چنین تجاوزی، به معنای گشودن در به روی بی‌قانونی بیشتر و عادی‌سازی رفتارهای جنگ‌طلبانه خواهد بود.

این استاد فلسفه به هم‌وطنان توصیه کرد: در چنین لحظه‌ای، جامعه مدنی باید نشان دهد دفاع از میهن، فراتر از مرزبندی‌های سیاسی و ایدئولوژیک است. مهم نیست چه گرایشی داریم؛ مهم آن است که در برابر تجاوز، خاموش نمانیم. ما در لحظه‌ای ایستاده‌ایم که تاریخ، داور آینده ما خواهد بود. در این بزنگاه، رسالت ما نه صرفاً واکنش به یک حمله نظامی، بلکه ساختن الگویی از مقاومت مدنی، اخلاقی و ملی است؛ مقاومتی که بر شانه‌های خرد، انسانیت و ایمان به آینده‌ای بهتر استوار است.

انتهای پیام/

دسته بندی: سیاست
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید