سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف محصولات سلامت محور سازمان غذا و دارو، دلایل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به همراه تبلیغات نادرست در فضای مجازی را از عوامل اصلی مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه دانست و گفت: مصرف زیاد این داروها سلامت عمومی را به خطر میاندازد.
رخدادشهر: نازیلا یوسفی روز شنبه افزود: افزایش مصرف داروهای بدون نسخه در کشور تحتتأثیر عوامل متعددی از جمله هزینه و زمان مراجعه به پزشک، توصیههای نادرست اطرافیان همچنین تبلیغات غیرعلمی در فضای مجازی است؛ بهویژه صفحاتی که با اهداف مالی فعالیت میکنند با ارائه اطلاعات غلط سلامت عمومی را تهدید میکنند.
وی ادامه داد: گرایش به مصرف خودسرانه دارو، گاهی ناشی از باورهای اشتباه فرهنگی یا تقلید در شبکههای اجتماعی است. این در حالیست که حتی داروهای بدون نسخه نیز میتوانند عوارض جانبی ایجاد کنند یا با سایر داروها تداخل داشته باشند.
به گزارش سازمان غذا و دارو، به گفته یوسفی، البته داروسازان در داروخانهها میتوانند افراد را در انتخاب صحیح داروهای بدون نسخه یاری کنند و هنگام مراجعه به داروخانه برای تهیه داروهای بدون نسخه، افراد باید اطلاعات مربوط به داروهای مصرفی دیگر خود را به داروساز اطلاع دهند.
سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف محصولات سلامت محور سازمان غذا و دارو تاکید کرد: مصرفکنندگان داروهای بدون نسخه در صورت عدم بهبود علائم طی مدت کوتاه مصرف این داروها، حتماً باید پیگیری پزشکی انجام دهند.
انتهای پیام/