مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل اعلام کرد: آبخوان دشت اردبیل در معرض خطر افت سطح قرار دارد و طبق بررسیهای صورت گرفته سالانه شاهد افت ۲۷ سانتیمتری منابع آب زیرزمینی در آبخوان دشت اردبیل هستیم.
رخدادشهر: علی حیدری اناری خواستار عزم همگانی برای علاج بخشی افت آبخوان دشت اردبیل شد و اظهار کرد: ۲ دشت اردبیل و مشگینشهر، به علت وضعیت نامناسب آبخوانها، شرایط بحرانی است و افت هر ساله سطح آب زیرزمینی در این ۲ دشت دغدغهها و نگرانیها را دوچندان میکند.
وی افزود: در دشت ممنوعه و بحرانی اردبیل، چهار هزار و ۵۰۰ چاه وجود دارد و به علت وضعیت نامناسب، نصب کنتورهای هوشمند حجمی و تقلیل پروانهها در این چاهها جزو اولویتهای اصلی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل ظرفیت تولید آب در این استان را ۲.۲ میلیارد متر مکعب اعلام کرد و گفت: ۴۰۰ میلیون متر مکعب از این منابع آب زیرزمینی مربوط به چشمهها، چاهها و قناتها و یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب نیز مربوط به آبهای سطحی است.
حیدری اناری اضافه کرد: در سالهای گذشته ۲۲ میلیون متر مکعب اضافهبرداشت آب در دشت اردبیل اتفاق افتاده که با نصب کنتورهای هوشمند و تقلیل پروانه، این میزان به ۱۲ تا ۱۳ میلیون متر مکعب تقلیل یافته است.
وی ادامه داد: به رغم تلاش و هماهنگی بین ۲ مجموعه آب و جهاد کشاورزی استان و پیادهسازی برنامههای مدیریت مصرف آب، در سالهای اخیر شاهد توسعه اراضی کشاورزی در محدوده دشت اردبیل هستیم و این موضوع موجب فشار حداکثری بر منابع آب به ویژه در منابع آبهای زیرزمینی شده است.
حیدری اناری بیان کرد: به علت تأمین نشدن آب کشاورزان از سد یامچی، بهرهبرداری از چاههای کشاورزی در سالهای اخیر افزایش یافته و این امر به اضافه برداشت چاهها در دشت اردبیل منجر شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اردبیل با بیان اینکه ۷۰ درصد آب مردم اردبیل از طریق سد یامچی و ۳۰ درصد آب نیز از طریق منابع زیرزمینی تأمین میشود، افزود: ۹۳ درصد مصرف آب استان در بخش کشاورزی، ۶ درصد آشامیدنی و یک درصد نیز صنعت بوده است.
وی به سرمایهگذاری ۵۰۰ هزار میلیارد ریالی در حوزه انتقال و مصرف آب کشاورزی دشت مغان اشاره کرد و گفت: تا آخر شهریورماه امسال، ۴۰ هزار هکتار شبکه مدرن با سرمایهگذاری ۵۰۰ هزار میلیارد ریالی در استان به بهرهبرداری میرسد تا مردم این استان از ثمرات آن استفاده کنند.
ایرنا نوشت، حیدری اناری با بیان این که سعی بر این است تا در شبکه مغان اقدامات مناسب در مسیر توسعه تولیدات کشاورزی نیز رقم بخورد، اظهار کرد: با توجه به رخداد ناترازی انرژی در کشور و مشهود بودن این امر، انتظار میرود الگوی مصرف در همه بخشها مورد توجه قرار گیرد و مردم در مصرف منابع آب در بخش کشاورزی و آشامیدنی دقت لازم را انجام دهند تا ما در شرایط بحرانیتر از این وضعیت قرار نگیریم.
میزان مصرف آب آشامیدنی ماهانه استان اردبیل ۱۰ میلیون مترمکعب است که از این میزان حدود چهار تا پنج میلیون مترمکعب در مرکز استان مصرف میشود.
انتهای پیام/