چهارشنبه، 3 اردیبهشت 1404
رخدادشهر » استان‌ها » تبریز می‌تواند یکی از جذاب‌ترین مقاصد گردشگری در حوزه شهرهای بریکس باشد

شهردار تبریز:

تبریز می‌تواند یکی از جذاب‌ترین مقاصد گردشگری در حوزه شهرهای بریکس باشد

کد خبر: 11942

 شهردار تبریز با بیان اینکه این شهر می تواند یکی از جذاب‌ترین مقاصد گردشگری در حوزه شهرهای بریکس باشد، گفت: تبریز حیات خود را از دوران باستان آغاز کرده و از دلایل اثبات این ادعا وجود نام این شهر در نقشه جاده ابریشم است که در حدود ۲ هزار سال قبل از شمال ایران نیز می‌گذشته است.

رخدادشهر: یعقوب هوشیار عصر امروز در نشست "چشم‌انداز توسعه همکاری‌های بین‌المللی شهرهای بریکس" در مسکو، که به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران حضور داشت، افزود: به گواه تاریخ، تبریز نقطه ثقلی برای تجارت و تبادل فرهنگی در مسیر جاده ابریشم است که به واسطه نقطه استراتژیک جغرافیایی که در آن واقع شده است، فرصت مثال‌زدنی برای تعامل میان مکاتب و گروه‌های مختلف در بستری صلح‌جویانه فراهم آورده است.

وی انتخاب شهر تبریز به‌عنوان "پایتخت جهانی فرش دستباف" از سوی یونسکو و شورای جهانی صنایع‌دستی، قرارگرفتن در میان ۱۱ شهر دنیا به‌عنوان شهرهای جهانی صنایع‌دستی، انتخاب به‌ عنوان نماینده اطلس شهرهای جهان اسلام و پایتخت نگارگری جهان اسلام، انتخاب به‌عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸، انتخاب به‌عنوان پایتخت محیط‌زیست شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ و بسیاری دیگر را از جمله افتخارات بین‌المللی تبریز معرفی کرد.

هوشیار اظهار کرد: صنعت گردشگری یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصاد جهانی است که در بیش از یک دهۀ اخیر، بیشترین درآمدزایی و اشتغال‌زایی را در میان صنایع مختلف جهان داشته است.

وی افزود: علاوه بر مزیت‌های اقتصادی، آثار فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی گردشگری باعث شده است تقریباً تمامی نظام‌های سیاسی در جهان به دنبال بهره‌گیری از این صنعت در کشور خود باشند.

شهردار تبریز با بیان اینکه صنعت گردشگری به عنوان یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین صنایع اقتصادی جهان، تأثیر مستقیمی بر اقتصاد کشورها دارد، اعلام کرد: صنعت گردشگری می‌تواند در ایجاد و تقویت روابط بین‌المللی نقش کلیدی ایفا کرده و در مواقع اضطراری، مانند بحران‌های انسانی، طبیعی یا سیاسی مانند یک پل ارتباطی به حل مشکلات و تنش‌ها کمک کند.

شهردار تبریز با بیان اینکه صنعت گردشگری به عنوان یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین صنایع اقتصادی جهان، تأثیر مستقیمی بر اقتصاد کشورها دارد، اعلام کرد: صنعت گردشگری می‌تواند در ایجاد و تقویت روابط بین‌المللی نقش کلیدی ایفا کرده و در مواقع اضطراری، مانند بحران‌های انسانی، طبیعی یا سیاسی مانند یک پل ارتباطی به حل مشکلات و تنش‌ها کمک کند.

وی اضافه کرد: در حوزه بریکس هم باتوجه‌به ظرفیت‌های بالای گردشگری کشورهای عضو، همکاری در حوزه گردشگری می‌تواند کوتاه‌ترین مسیر بسط ارتباطات بین اعضا بوده و به‌عنوان یکی از منابع پایدار آنها تلقی شود

هوشیار با بیان اینکه همکاری ها و ارتباطات شهرهای اعضای بریکس می‌تواند به‌عنوان یک ابزار دیپلماتیک در بسط دیگر جنبه‌های روابط بین آنها عمل کند، گفت: شهرهای عضو بریکس می‌توانند از طریق تسهیل تبادل گردشگران و برگزاری رویدادهای فرهنگی، به تقویت روابط خود بپردازند و در جهانی که تحریم‌ها و تنش‌های سیاسی بر روابط کشورها تأثیر می‌گذارد، فرصتی مناسب برای گفتگو و تبادل فرهنگی داشته باشد.

وی با ارائه پیشنهادی در مورد تقویت همکاری‌ها در حوزه گردشگری تأکید کرد: در دنیای امروز، هوش مصنوعی به‌عنوان یک ابزار قدرتمند در صنعت گردشگری شناخته شده و این فناوری می‌تواند به بهبود تجربه گردشگران و افزایش کارایی خدمات گردشگری کمک کند.

شهردار تبریز با اشاره به اقدامات مدیریت شهری در ارتقای زیرساخت‌های گردشگری خاطرنشان کرد: با توجه‌ به ظرفیت ها و شهرت جهانی تبریز از منظر تعدد و تنوع موزه‌های آن، غنای بالای صنایع‌دستی و آثار هنری، وفور آثار مهم میراث‌فرهنگی، زیبایی‌های چشم‌نواز آن در حوزه خوراک و البته توانمندی‌های گردشگری چشمگیر آن، شهرداری تبریز اقدامات گسترده‌ای را برای تقویت صنعت توریسم و تسهیل حضور گردشگران در این شهر در سالیان اخیر در دستور کار قرار داده است.

به گزارش روابط عمومی شهرداری تبریز، به دنبال نشست شانزدهم بریکس و اجلاس تأسیس انجمن شهرها و شهرداری‌های بریکس‌پلاس در قازان برگزار شد، نشست پنلی "چشم‌انداز توسعه همکاری بین‌المللی شهرهای بریکس" به‌عنوان بخشی از دومین مجمع شهری تمام روسی "میهن کوچک - قدرت روسیه" در ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ در شهر مسکو برگزار شد .

 نام بریکس (BRICS) از ابتدای نام کشورهای عضو این اتحادیه یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی مشتق شده است. کشورهای عضو BRICS با داشتن بیش از سه میلیارد جمعیت (معادل حدود ۴۰ درصد جمعیت جهان) ۳۰ درصد تولید ناخالص داخلی و سهم داشتن در ۱۷ درصد مبادلات جهانی رقابت تنگاتنگی با هفت کشور صنعتی دنیا دارند.

 انتهای پیام/

دسته بندی: استان‌ها
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید