سه شنبه، 26 فروردین 1404
رخدادشهر » اقتصاد » کاهش ۳۷ درصدی بارش‌های بلندمدت در کشور

کاهش ۳۷ درصدی بارش‌های بلندمدت در کشور

کد خبر: 11890

  مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو با بیان این که میزان بارش‌ها نسبت به میانگین بلندمدت حدود ۳۷ درصد کاهش‌یافته و این موضوع اثرات منفی زیادی بر منابع آب زیرزمینی و مخازن سطحی دارد‌، گفت: اگر برنامه‌ریزی‌ها در مدیریت منابع و مصارف انرژی و آب به‌درستی انجام شود، مردم کشور از بروز مشکلات بزرگ و بحران‌های احتمالی در امان خواهند بود.

رخدادشهر: به گزارش وزارت نیرو، سیف‌الله آقا بیگی امروز در جلسه کارگروه انرژی با اشاره به شرایط اقلیمی و کاهش بارندگی‌ها در سال آبی ۱۴۰۴، اظهار کرد: در حال حاضر، میزان بارش‌ها نسبت به میانگین بلندمدت حدود ۳۷ درصد کاهش‌یافته است و این موضوع اثرات منفی زیادی بر منابع آب زیرزمینی و مخازن سطحی دارد.

وی افزود: وظیفه ما این است که با برنامه‌ریزی‌های دقیق و منطبق بر شرایط اقلیمی موجود، از بروز بحران در تأمین منابع آب و انرژی جلوگیری کنیم.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو تأکید کرد: برای جلوگیری از بروز مشکلات، لازم است که تمامی دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط با مدیریت منابع آبی و انرژی، برنامه‌ریزی‌های خود را متناسب با وضعیت اقلیمی هر استان انجام دهند.

آقا بیگی گفت: اگر برنامه‌ریزی‌ها در مدیریت منابع و مصارف انرژی و آب به‌درستی انجام شود، مردم کشور از بروز مشکلات بزرگ و بحران‌های احتمالی در امان خواهند بود.

آقا بیگی با اشاره به همکاری‌های صورت‌گرفته در  استان لرستان در تأمین سوخت نیروگاه‌ها از طریق خط لوله، افزود: خوشبختانه در استان لرستان با همگرایی و تلاش‌های مشترک، اقدامات مؤثری در این رابطه انجام شده که می‌تواند به‌عنوان یک الگو برای دیگر استان‌ها نیز در نظر گرفته شود.

وی با اشاره به تهدیدات موجود در حوزه انرژی و تمرکز دشمنان بر ایجاد اختلال در تأمین انرژی، اظهار کرد: دشمنان در تلاش هستند تا از طریق بحران انرژی مشکلاتی برای کشور ایجاد کنند، اما ما با استفاده از ظرفیت‌های داخلی و همکاری‌های بیشتر می‌توانیم با این تهدیدات مقابله کنیم.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو در خصوص تأمین برق اضطراری برای مراکز حیاتی مانند نانوایی‌ها و بیمارستان‌ها نیز توضیح داد: یکی از مسائل مهمی که در این زمینه باید به آن توجه شود، تأمین مولدهای برق اضطراری برای نانوایی‌ها و مراکز حساس است. ما از بانک‌های عامل خواسته‌ایم تا تسهیلات با کارمزد پایین‌تری برای تأمین این مولدها در اختیار این بخش‌ها قرار دهند.

آقابیگی همچنین به همکاری‌های نزدیک میان وزارت نیرو و دستگاه‌های مختلف اجرایی در تأمین برق اضطراری برای بیمارستان‌ها و مراکز حیاتی اشاره کرد و گفت: در برخی از مناطق، لازم است که دستگاه‌ها نسبت به تأمین منابع اضطراری برق و مولدهای پشتیبان اقدام کنند تا در مواقع بحران خدمات به مردم دچار اختلال نشود.

نورالدین نوریزدان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان نیز با اشاره به وضعیت بحرانی منابع آبی استان و نیاز فوری به تأمین آب در مناطق مختلف استان گفت: در سال جاری، حدود ۷۰۰ روستا با تنش آبی جدی مواجه خواهند شد برای رفع این مشکل، نیاز به تأمین اعتبار بالغ بر ۷۰۰۰ میلیارد ریال است.

نوریزدان بر لزوم تکمیل سریع سدهای در حال ساخت و تأمین منابع آبی میان‌مدت اشاره کرد و افزود: با توجه‌به بحران‌های جاری، ضروری است که پروژه‌های ساخت سدها بدون تأخیر به پایان برسند تا تأمین آب پایدار برای روستاها و شهرهای استان فراهم شود.

وی همچنین به نیاز استان به ۵۸ مگاوات برق برای تأسیسات آبی اشاره کرد و گفت:  در شرایط ناترازی انرژی و قطعی‌های برق، این مقدار برق برای حفظ عملکرد تأسیسات ضروری است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب لرستان همچنین بر لزوم به‌کارگیری ژنراتورهای با توان بالا و تجهیزات مناسب برای تأمین برق اضطراری تأسیسات  تاکید کرد.

 نوریزدان  گفت: باوجود اینکه تنها ۲.۲ درصد از انشعابات آب در استان به فضای سبز اختصاص دارد، اما مصرف آب این بخش بالغ بر ۵.۵ میلیون مترمکعب است که معادل ۵.۸ درصد از آب شرب استان است. این در حالی است که در برنامه هفتم توسعه، استفاده از آب شرب در فضای سبز جرم‌انگاری شده است.

وی همچنین بر لزوم استفاده بهینه از منابع آبی غیرمتعارف تأکید کرد و گفت: شرکت آب و فاضلاب استان آمادگی دارد تا از پساب فاضلاب به‌عنوان یک منبع پایدار آب برای تأمین نیازهای صنعتی و کشاورزی استفاده کند.

 انتهای پیام/

دسته بندی: اقتصاد
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید