جمعه، 7 دی 1403
رخدادشهر » اقتصاد » عقب‌ماندگی ۳۰ ساله ایران از زنجیره جهانی تولید/ خودکفایی شلیک به خود است

عقب‌ماندگی ۳۰ ساله ایران از زنجیره جهانی تولید/ خودکفایی شلیک به خود است

کد خبر: 11387

  مشاور امور بین‌الملل و توافق‌های سازمان توسعه تجارت گفت: در کشور ما نه مقررات داخلی تسهیل‌گر ارتباط با جهان است و نه تحریم‌ها اجازه این کار را می‌دهد. این اتفاق به عقب‌ماندگی ایران در زنجیره جهانی تولید در ۳۰ سال گذشته انجامیده است.

رخدادشهر: میرهادی سیدی، مشاور امور بین‌الملل و توافق‌های تجاری سازمان توسعه تجارت ایران بر لزوم رفع تحریم‌ها و گسترش روابط ایران با جهان به منظور به‌روزرسانی تولید گفت و توضیح داد: در ۳۰ سال گذشته جهان به هم پیوند خورده، تولید تقطیع شده و هر بخشی از تولید در نقطه‌ای از جهان انجام می‌شود. در حالی که پیش از این، چنین نبود و تا ۹۰درصد تولید در یک کشور واحد انجام می‌شد و فرآیندهای تولید به ده‌ها کشور جهان منتقل نشده بود، این رویه به این معناست که اکنون یک کشور دیگر نمی‌تواند در جریان تولید به طور مثال تولید یک دستگاه ماشین لباسشویی به طور مستقل عمل کند و تقسیم کار جهانی اقتضا می‌کند کشور برای تامین برخی قطعات به کشورهایی رجوع کند که توانمندی بیشتری در تولید آنها دارند و در غیر این صورت تولید گران‌تر تمام می‌شود. 

وی تصریح کرد: موضوع این نیست که کشور علم و مهارت تولید را در اختیار ندارد مساله این است که تولید تا چه اندازه اقتصادی است و محصول قابلیت رقابت در بازارهای جهانی را دارد، در شرایط یادشده تاکید بر تولید تمام و کمال یک محصول صنعتی سبب می‌شود کشور از نظر قیمت عقب بیفتد و رقابت بین‌المللی را به رقبا ببازد، چنین گزاره‌هایی کشور را به همکاری متقابل در تولید کالای نهایی ملزم کرده است و اگر ارتباط بین‌المللی کشور به گونه‌ای باشد که این همکاری را تسهیل نکند امکان تولید در کلاس جهانی از بین می‌رود. 

سیدی افزود: در کشور ما نه مقررات داخلی تسهیل‌گر ارتباط با جهان است و نه تحریم‌ها اجازه این کار را می‌دهد در نتیجه در ۳۰ سال گذشته که جهان چرخشی اساسی پیدا کرده و این چرخش در شکل‌گیری زنجیره‌های جهانی ارزش خود را نشان داده و براساس آن تولیدکننده نیاز دارد برای تولید کالا با ده‌ها کشور ارتباط آسان داشته باشد و در غیر این صورت تولید را به سختی پیش می‌برد، ارتباط جهانی ایران به سهولت صورت نمی‌گیرد و برای تغییر این شرایط جدی‌تر از گذشته باید به دنبال رفع تحریم‌ها و ایجاد بستر مناسب برای تسهیل همکاری با جهان برآییم. 

ایلنا نوشت، مشاور امور بین‌الملل سازمان توسعه تجارت در پاسخ به اینکه این سیاست اصل خودکفایی را زیر سوال می‌برد اظهار کرد: حتما زیر سوال می‌برد خودکفایی در دنیای امروز جایگاهی ندارد و اصل بر ایجاد زمینه همکاری‌های مشترک و صدور و ورود آسان کالا میان کشورهاست؛ در جهان امروز خودکفایی نوعی شکلیک به خود است. 

 
انتهای پیام/

دسته بندی: اقتصاد
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید