پنج شنبه، 1 آذر 1403
رخدادشهر » جامعه » همه روستاهای منتخب ایران شانس جهانی شدن دارند

مسئول هماهنگی پروژه روستاهای جهانی گردشگری:

همه روستاهای منتخب ایران شانس جهانی شدن دارند

کد خبر: 11318

  مهدی بهاروند رییس گروه جاذبه‌ها و محصولات گردشگری و مسئول هماهنگی پروژه روستاهای جهانی گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: ۸ روستای منتخب کشور ظرفیت انتخاب به عنوان روستای جهانی از سوی سازمان جهانی گردشگری ملل متحد (untourism) را که به زودی اعلام خواهد شد، دارا هستند.

رخدادشهر: مهدی بهاروند با بیان این موضوع گفت: مبنای اصلی گزینش روستاهای جهانی بر اساس مطالعات دانشگاهی و پژوهش صورت گرفته بر بیش از هزار روستا بوده است و حال طبق کلیتی که از پرونده‌های ارسالی تهیه کرده‌ایم، پیش‌بینی می‌شود همه ۸ روستای منتخب جمهوری اسلامی ایران که از سوی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی معرفی شده‌اند، امکان گزینش و معرفی از سوی سازمان جهانی گردشگری ملل متحد را طی روزهای آینده دارا باشند.

رییس گروه جاذبه‌ها و محصولات گردشگری و مسئول هماهنگی پروژه روستاهای جهانی گردشگری افزود: ‌پروژه روستاهای جهانی توسط سازمان جهانی گردشگری ملل متحد از سال ۲۰۲۱ آغاز شده و معاونت گردشگری وزارت هر ساله روستاهای نماینده جمهوری اسلامی ایران را برای گزینش در این رقابت جهانی معرفی کرده است. پیرو این اقدام روستای کندوان در سال ۲۰۲۳ توانست به عنوان اولین روستای جهانی از سوی سازمان جهانی گردشگری ملل متحد مورد پذیرش واقع شود.در سال جاری نیز به منظور ارسال پروژه‌های روستاهای جهانی، تقسیم وظایف انجام گرفت و همکاران دفتر توسعه گردشگری داخلی و گروه محصولات و جاذبه‌های گردشگری مسئولیت تکمیل پرونده‌های ۸ روستا را به عهده گرفتند.

بهاروند ادامه داد: بنده به طور مشخص پرونده روستاهای بیشه در استان لرستان و اصفهک در استان خراسان جنوبی را به عهده گرفتم تا بتوانیم برای کسب عنوان روستاهای جهانی ۲۰۲۴ ایران تلاش کرده و به نتایج دلخواه دست پیدا کنیم. 

بهاروند خاطرنشان کرد: برای پیشبرد پرونده روستاهای مذکور با همکاری تیم‌های ادارات کل استانی تلاش شده است و اقدامی گروهی بوده است.

او درباره فرآیند ارزیابی و انتخاب روستاهای کشور به منظور انتخاب در جایگاه روستاهای جهانی سازمان گردشگری ملل متحد، گفت: در گام نخست، روستاها را بازدید می‌کردیم. ارزیابی اولیه انجام می‌گرفت و پس از برگزاری جلسات ستادی از میز ملی گردشگری روستایی نیز نظرات سایر دستگاه‌های اجرایی همانند بنیاد مسکن، وزارت کشور، بنیاد علوی، اساتید دانشگاه، انجمن جامعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی و نیز دفاتر تخصصی معاونت گردشگری را اخذ می‌کردیم و سپس روستاهای نماینده استخراج می‌شدند.

بهاروند گفت: یکی از روستاهایی که من مسئولیت ارائه پرونده آن را به عهده داشتم، روستای بیشه استان لرستان بر پایه جاذبه‌های طبیعی بود که در ارزیابی نهایی و رتبه‌بندی روستاها جایگاه بالایی داشت. این روستا هم جاذبه‌های ثبت جهانی را که در مسیر ریل ثبت جهانی راه‌آهن سراسری جنوب کشور قرار دارد، دارا بود و هم از جاذبه‌های سطح ملی برخوردار است.

 او افزود: در واقع روستای بیشه، مجموعه‌ای از جاذبه‌های طبیعی و ملی را در کنار هم دارد و همه اینها باعث شده است که به یکی از مقاصد گردشگری روستایی کشور تبدیل شود.

مسئول هماهنگی پروژه روستاهای جهانی گردشگری یادآور شد: در کنار موارد ذکر شده، شبکه‌ای از خدمات گردشگری از اقامت گرفته تا پذیرایی و خدمات فروشگاهی و خرید برای این روستا مهیا شده است. 

او خاطرنشان کرد: پرونده روستای بیشه ابتکارات متنوعی را نیز به همراه داشت که می‌توان به راه‌اندازی قطار گردشگری و استفاده از ظرفیت راه‌آهن در راستای توسعه گردشگری روستایی، رونق گردشگری آب به عنوان برندسازی و دیگری بحث تنوع زیستی و حفاظت از گونه‌های جانوری روستا اشاره کرد.

او خاطرنشان کرد: در واقع می‌توانیم بگوییم که بیشه یکی از روستاهایی بود که گردشگری باعث رونق روستا شده بود و این موضوع با معیارهای سازمان جهانی گردشگری ملل متحد مطابقت داشت، چرا که گردشگری به یک محرک توسعه تبدیل شده است. بنابراین پرونده‌ای کامل و قابل توجه برای روستای بیشه تهیه کردیم. 

بهاروند در تشریح ۹ شاخص‌ پرونده‌های روستاهای جهانی گفت: شاخص‌هایی شامل جاذبه‌ها و منابع، مرمت و حفاظت از جاذبه‌ها، پایداری زیست‌محیطی، پایداری اجتماعی، پایداری اقتصادی، زنجیره ارزش، حاکمیت و اولویت دولت، زیرساخت و اتصال و ایمنی و امنیت از مواردی هستند که در سنجش روستاها مورد استفاده قرار گرفته‌اند. 

او در تشریح پرونده روستای اصفهک استان خراسان جنوبی نیز گفت: این روستا که جزو روستاهای مناطق بیابانی ایران در شهرستان طبس به شمار می‌آید، پس از پشت سر گذاشتن زلزله‌ای شدید و تخریب کامل در دهه پنجاه، مجدداً توسط روستاییان بازسازی می‌شود و احیای آنها با این نیت بوده است که آنجا را تبدیل به مقصد گردشگری کنند تا دیگر نقاط کشور و حتی جهان بتوانند با توانمندی‌ و روحیه آنها آشنا شوند. 

بهاروند ادامه داد: اقدام مذکور روستاییان اصفهک سبب وارد شدن ادبیات جدیدی در حوزه گردشگری شد و آن برگزاری تورهای امیدواری در مقابل با گردشگری سیاه بود که ذاتا تبعات و بار منفی به همراه داشت.

او به طور کل خلاقیت و ابداعات روستای اصفهک را برشمرد و گفت: برگزاری تورهای امیدواری، برپایی کارگاه‌های خشت‌سازی، فعال کردن مرکز پژوهش روستا، بازسازی بافت روستا به همراه تیم تخصصی، الگوسازی روستا، راه‌اندازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی، برپایی فروشگاه‌های صنایع‌دستی و فروش آنلاین، تشکیل تعاونی و نیز مشارکت بالای جامعه محلی از جمله نوآوری‌های روستانشین‌های اصفهک به شمار می‌آید که در تکمیل پرونده آن در مسیر انتخاب روستاهای جهانی سبب برخورداری از جایگاهی مطلوب شده است.

بهاروند خاطرنشان کرد: در روستای اصفهک حتی از مزیت تاریکی استفاده بهینه شده است و به جای راه‌اندازی برج‌های نوری از فانوس استفاده می‌کنند تا بتوانند از فرصت رصد آسمان شب برخوردار شوند و رشته گردشگری نجوم را در روستایشان گسترش دهند.

به گزارش روابط‌عمومی معاونت گردشگری،او در پایان نسبت به موفقیت روستاهای منتخب ایران در مسیر انتخاب روستاهای جهانی سازمان جهانی ملل متحد که طی چند روز آینده نتایج آن اعلام خواهد شد، ابراز امیدواری کرد.

گفتنی است ۸ روستای منتخب جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در رقابت معرفی روستاهای جهانی سازمان جهانی گردشگری ملل متحد، نهروستاهای قلعه بالا از استان سمنان، پالنگان از کردستان، فهرج از یزد، کندلوس از مازندران، ابیانه از اصفهان، میمند از کرمان، اصفهک از خراسان جنوبی و بیشه از لرستان بوده است.

 
انتهای پیام/

کلید واژه ها:
گردشگری, روستاهای جهانی
دسته بندی: جامعه
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید