پنج شنبه، 1 آذر 1403
رخدادشهر » جامعه » امکان تشخیص ۴۹۰ سم در مواد غذایی تا سال ۱۴۰۷ در کشور فراهم می‌شود

امکان تشخیص ۴۹۰ سم در مواد غذایی تا سال ۱۴۰۷ در کشور فراهم می‌شود

کد خبر: 11199

 معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری است: آزمایشگاه جامع تحقیقاتی مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه شهید بهشتی نخستین آزمایشگاهی در کشور خواهد بود که تا سال ۱۴۰۷ می تواند ۴۹۰ نوع سم در مواد غذایی را تشخیص می‌دهد.

رخدادشهر: حسین افشین در بازدید از مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که به منظور بررسی اجرای فاز سوم برنامه جامع سلامت غذا انجام شد، اظهار داشت: آزمایشگاه جامع تحقیقاتی این مرکز در پایان اجرای فاز سوم برنامه جامع سلامت غذا خواهد توانست ۴۹۰ نوع سم در مواد غذایی را تشخیص می‌دهد.

وی بر ضرورت اطمینان از اصالت مواد غذایی و اهمیت امنیت مواد غذایی تاکید کرد و افزود: با اجرای برنامه جامع سلامت غذا، هر محصولی، شناسنامه جغرافیایی مشخص می شود که داده‌های ارزشمندی را در اختیار فعالان صنعت غذایی اعم از صادرکنندگان و واردکنندگان قرار می‌دهد.

با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک دستگاه آزمایشگاهی در این زمینه با قیمت یک هفتم معادل خارجی آن ساخته و به بهره‌برداری رسیده استافشین با اشاره به بومی‌سازی تجهیزات آزمایشگاهی، گفت: در حال حاضر با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک دستگاه آزمایشگاهی در این زمینه با قیمت یک هفتم معادل خارجی آن ساخته و به بهره‌برداری رسیده است.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر لزوم حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی گفت: اگر به شرکت‌های دانش بنیان داخلی اعتماد شود، در بسیاری از زمینه‌ها امکان پیشرفت وجود دارد.

علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این بازدید اظهار کرد: برنامه جامع سلامت غذا به عنوان برنامه علمی در زمینه کیفیت، اصالت و امنیت غذا، کاهش آلاینده‌ها و تشخیص آلاینده‌های غذا و پیشگیری از تقلب در این حوزه طراحی شده است.

وی با بیان اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، سازمان غذا و دارو و مرکز تحقیقات سلامت غذا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اجرای این برنامه ملی را همراهی می‌کنند، گفت: این پروژه از سال ۹۳ آغاز شده است و با پایان مرحله دوم، مرحله سوم آن از سال ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۷ اجرا خواهد شد.

زالی ادامه داد: این برنامه بر اساس توانمندسازی دانشمندان ایرانی، انتقال دانش فنی در زمینه اصالت مواد غذایی، ایجاد ارزش افزوده از صادرات مواد غذایی، افزایش کیفیت مواد غذایی و کاهش تقلبات مواد غذایی طراحی شده است.

وی با بیان اینکه این برنامه با توسعه در زمینه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این اهداف را دنبال می‌کند، گفت: پیش بینی می‌شود در پایان فاز سوم توانایی شناسایی حداقل ۴۹۰ سم یا آلاینده در محصولات پراستفاده ایرانی وجود داشته باشد.

زالی یادآور شد: اکنون تحقیقات روی آبلیمو، زعفران، گوشت، شیر و عسل در حال انجام است و در مرحله بعدی روغن و سایر مواد لبنی نیز به این گروه اضافه خواهد شد.

وی با بیان اینکه سعی می‌شود با استقاده از تکنولوژی‌ها و تجهیزات در کوتاهترین زمان ممکن اصالت محصول در آزمایشگاه تشخیص داده شود، افزود: اگر محصولی تقلبی بود نیز مشخص می‌شود این تقلب در چه حوزه‌ای صورت گرفته است و مواد افزودنی غیرمجاز آن شناسایی خواهد شد.

زالی با یادآوری این نکته که ۱۰ درصد مواد غذایی در دنیا ناخالصی دارند و اصالت و کیفیت آن‌ها مورد تایید نیست، تصریح کرد: البته این موضوع ممکن است ناخواسته باشد، اما به هر حال برنامه جامع سلامت غذا در همه کشورهای دنیا به عنوان یک برنامه ملی و اَبَرپروژه مورد توجه است.

برنامه جامع سلامت غذا در همه کشورهای دنیا به عنوان یک برنامه ملی و ابرپروژه مورد توجه استوی افزود: فاز اول و دوم این برنامه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به اتمام رسیده و در جهت توسعه و تکمیل سخت‌افزاری و نرم افزاری، دانش فنی و توسعه فناوری‌های نوین در فاز بعدی گام‌هایی برداشته شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در پایان فاز دوم موفق شدیم از دانش فنی بومی استفاده کنیم، گفت: در حال حاضر ۴۵۰ کارشناس به واسطه این برنامه با کمک دانش فنی و همکاری‌های بین‌المللی با کشورهایی نظیر مجارستان، اتریش، کره جنوبی و هلند تحت آموزش‌های لازم قرار گرفته‌اند و فاز سوم، توانمندسازی ۷۵۰ نفر از کارشناسان خبره در حوزه غذا، صادرات و واردات مواد غذایی را در برمی‌گیرد.

زالی افزود: در این توسعه، بخشی از همکاران در ذیل شرکت‌های دانش بنیان بسیاری از نیازهای تکنیکی ما را با بومی‌سازی دستگاه‌های آزمایشگاهی برطرف کردند.

 به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی همچنین در پایان با بیان نیاز به افزایش حمایت‌های بین‌المللی، استمرار توانمندسازی کارشناسان وتوسعه تجهیزات نسل جدید برای ادامه مسیر اجرای این طرح جامع، هدف از اجرای فاز سوم طرح را افزایش دانش فنی، افزایش صادرات محصولات و بالابردن کیفیت مواد غذایی بیان کرد.

انتهای پیام/
 
  
  

دسته بندی: جامعه
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید