رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان:
افزایش 240 درصدی روزهای آلوده اصفهان پس از تصویب قانون هوای پاک
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: از سال 1396 و بعد از تصویب قانون هوای پاک، 240 درصد هوای اصفهان روزهای آلوده بیشتری داشته است و این نشان میدهد قانون هوای پاک حداقل برای اصفهان نتیجه بخش نبوده است.
رخدادشهر: محمد نورصالحی در نطق پیش از دستور صد و چهل و چهارمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به آلودگی هوای اصفهان در هفتههای اخیر تصریح کرد: در برخی مباحث عنوان شده که این آلودگی ناشی از ریزگردهای اراضی و نواحی شرق از جمله تالاب گاوخونی است، پیش بینی میشد که اگر این مناطق خشک شوند شاهد چنین پدیدهای خواهیم بود که اینگونه شد.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه به روایت آمار، اصفهان در میان کلانشهرهای کشور آلودهترین شهر کشور است، گفت: شهر و استان اصفهان به دلیل حجم تردد موجود، رکورددار مصرف گازوئیل و رتبه دوم مجموع چهار فرآورده نفتی را دارد، 10 هزار واحد تولیدی صنعتی، 700 معدن فعال، 2 هزار واحد سنگبری فعال، 5 ناحیه بزرگ تولید آجر، 10 درصد واحدهای صنعتی بزرگ مقیاس، 15 هزار واحد صنفی، 77 شهرک صنعتی در این استان قرار دارد که70 درصد اینها در شعاع 50 کیلومتری شهر اصفهان مستقر است در حالی که این منطقه 8 درصد مساحت استان و 75 درصد جمعیت را تشکیل میدهد.
وی اظهار کرد: همچنین تردد بیش از 1 میلیون خودرو و 600 هزار دستگاه موتورسیکت در شهر اصفهان آلودگی ایجاد میکند و به دلایلی مانند گران شدن وسائل نقلیه عمومی این مشکلات دوچندان شده است. در همین راستا ما بدون اینکه بخواهیم دستگاهی را متهم کنیم مطالبه شرعی و قانونی نسبت به این شرایط داریم.
نورصالحی تصریح کرد: اگر از ممنوعیت قانونی توسعه هر صنعتی در شعاع 50 کیلومتری شهر اصفهان صحبت میشود مطلبی بحق و قانونی است که نباید کسی را ناراحت کند. در این راستا حتی بهبود فرآیندها در این صنایع بزرگ و آلاینده نیز با همان توسعه است.
وی با اشاره به آمار پایین عوارض آلایندگی گفت: پیشنهاد کردیم که صنایع خود پیشقدم شوند و حداقل وسائل حمل و نقل کارکنان خود را برقی و خود استفاده کنند. زیرا صدها و حتی هزاران دستگاه اتوبوس آلاینده وظیفه جابجایی کارکنان خود را برعهده دارند که باعث آلودگی میشود.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: این صنایع میتوانند به تامین ناوگان مترو نیز کمک کنند و اینها کارهایی است که میتواند با مسئولیت خود و ارز حاصل از صادرات انجام دهند.
وی تأکید کرد: شورای شهر به عنوان نمایندگان مردم با همکاری نمایندگان مجلس در جلسات مشترک بر این امر تاکید دارند که برنامه و قوانین محکمی باید برای انتقال این صنایع در دراز مدت و جلوگیری از توسعه این صنایع و کمک به بهبود شرایط زیست محیطی شهر اصفهان تصویب شود.
نورصالحی اظهار کرد: عنوان شده بود که این صنایع هزینه انتقال آب دریا را تامین میکنند که طبیعی است، این صنایع پساب شهرهای اطراف را میخرند که این باعث میشود شهرهای اطراف از حداقل امکانات برای توسعه فضای سبز محروم شوند. ضمن اینکه این موضوع نیز ذکر میشود که انتقال آب دریا سبب توسعه صنایع خواهد شد.
وی افزود: از سال 1396 و بعد از تصویب قانون هوای پاک، 240 درصد هوای اصفهان روزهای آلوده بیشتری داشته است و این نشان میدهد قانون هوای پاک حداقل برای اصفهان نتیجه بخش نبوده است.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: انتظار ما از نمایندگان این است با تعامل با وزرای جدید مانند نیرو، معاون محیط زیست و دیگر مسئولان مربوط برای حل مشکلات محیط زیستی اصفهان، جریان پایدار زاینده رود و بهبود هوا و... اقدام کنند.
انتهای پیام/