یکشنبه، 4 آذر 1403
رخدادشهر » جامعه » نداشتن تاب‌آوری موجب رواج خشونت در جامعه می‌شود

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران:

نداشتن تاب‌آوری موجب رواج خشونت در جامعه می‌شود

کد خبر: 10940

 رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: نداشتن تاب آوری در خانواده و همچنین نبود آن در فضا و اماکن عمومی، موجب رواج خشونت در جامعه می‌شود.

رخدادشهر: سیدحسن موسوی چلک افزود: منظور از تاب‌آوری، مهارتی است که به افراد کمک می کند تا با شرایط سخت مقابله درستی داشته باشند. البته این شرایط سخت بسته به شرایط افراد، متفاوت است.

وی با اشاره به اینکه تاب‌آوری به معنای منعطف بودن است، اضافه کرد: تاب‌آوری به گونه ای عمل می‌کند که تاثیرات منفی ناشی از قرار گرفتن در شرایط سخت، سلامت همه جانبه فرد را تحت الشعاع قرار ندهد. فرد تاب‌آور در عین قرار گرفتن در شرایط بحران زا و پیچیده به زندگی خودش ادامه داده و نقش موثر خود را ایفا می‌کند.

 مواجهه درست، شرط عبور از شرایط سخت است

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران تاکید کرد: تاب‌آوری، مهارت سازگاری و انعطاف و مواجهه با شرایط آسیب‌زا است تا فرد با استفاده از آن مهارت به سلامت از آن مسیر عبور کند.

موسوی چلک تصریح کرد: گاهی قرار گرفتن در شرایط سخت، فرصتی برای ارتقای مهارت و دانسته‌های او به شمار می‌رود. هر کدام از ما ممکن است در شرایطی قرار بگیریم که تحمل آن، سخت باشد و در چنین شرایطی، افراد باید مواجهه درستی با شرایط سخت داشته باشند.

وی ادامه داد: وقایعی مانند سیل و زلزله، اپیدمی یک بیماری، جنگ، از دست دادن عزیز، اخراج از شغل یا ابتلا به بیماری سخت و صعب العلاج از جمله شرایط سختی هستند که ممکن است رخ دهند و هیچ فردی در جهان وجود ندارد که بگوید من شرایط سخت را تجربه نکرده‌ام.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با بیان اینکه تاب‌آوری مستلزم یادگیری است، اظهار داشت: تاب‌آوری، امری ذاتی نیست بلکه مستلزم کسب مهارت‌هایی ست که بتواند به افراد کمک کنند در برخورد با شرایط سخت، مدیریت درستی داشته باشند.

ایرنا نوشت، موسوی چلک گفت: مهارت‌هایی مانند کنترل خشم و خود مراقبتی به حل مساله کمک می کند. کسانی که خود مراقبتی دارند در شرایط سخت، انرژی لازم برای عبور از شرایط بحرانی را دارند و درجا نمی زنند.

وی خاطرنشان کرد: توانایی استفاده از منابع اجتماعی و روانشناختی در ارتقای تاب‌آوری نقش دارد. گاهی نیز ارجاع به متخصصان از جمله مددکاران اجتماعی و روانشناسان، این مهارت را ارتقا می‌بخشد.

تاب‌آوری، سلامت اجتماعی را حفظ می‌کند

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: مهارت تاب‌آوری، پیامدهای منفیِ بحران‌های خانوادگی و اجتماعی را کاهش می‌دهد و اصولا کارکرد مهارت تاب‌آوری این است که سلامت اجتماعی افراد را حفظ کند تا آسیب نبینند.

موسوی چلک افزود: افرادی که عزت نفس بیشتری دارند، می‌توانند در روابط اجتماعی و خانوادگی بهتر عمل کنند و در شرایط بحرانی، مواجهه منطقی‌تری دارند.

وی در ادامه به نقش تجربه در میزان تاب‌آوری و برخورد با مسائل اشاره کرد و گفت: افرادی که تجربه بیشتری در برخورد با مسائل گوناگون دارند، تاب‌آوری بیشتری نیز دارند. افراد بی‌تجربه و کم تجربه در اولین برخورد با شرایط سخت، ممکن است دست و پای خود را گم کنند اما باتجربه‌ها در شرایط بحرانی، می توانند سازگاری، انعطاف و توانمندی بیشتری از خود نشان دهند.

نظام آموزشی باید تاب‌آوری را تدریس کند

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: تاب‌آوری، مهارت مهمی است که باید یاد بگیریم و نظام آموزشی ما باید برای آموزش این مهارت کمک کند.

موسوی چلک با اشاره به اینکه تاب‌آوری به کیفیت زندگی کمک می‌کند، تاکید کرد: مهارت تاب‌آوری، افراد را توانمند می‌سازد تا به طور مستقل بتوانند از شرایط سخت عبور کنند و پیامدهای منفی بحران ها کمتر ظهور و بروز پیدا کند چراکه گاهی افراد در همین شرایط سخت ممکن است به خودشان آسیب بزنند به طورمثال خودکشی اتفاق بیفتد و گاهی خشونتی نسبت به اعضای خانواده، دوستان و همکاران و حتی نسبت به ماموران و مسئولان اعمال کنند.
 
  
  
 

دسته بندی: جامعه
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید