رخدادشهر: پدرام پاک آیین افزود: با وجود تعطیلی چهارشنبه و پنجشنبه (11 و 12 مرداد) به دلیل گرمای هوا و مخاطرات آن بر سلامت، به همه مراکز درمانی برای پذیرش بیماران به ویژه بیماران اورژانس و گرمازده آماده باش داده شده است و همه مراکز در این ایام آماده باش هستند.
وی با اشاره به نوسانات دما در روزهای اخیر و تجربه گرمای بی سابقه در اغلب نقاط کشور، پیشنهاد وزارت بهداشت برای تعطیلی 2 روز پایانی هفته برای کاهش عوارض ناشی از گرما بر سلامت را مورد اشاره قرار داد و گفت: پیشنهاد وزارت بهداشت از این جهت بود که دمای بالا بدن انسان را در حالت آسیب پذیر قرار میدهد و در این میان گروه های پرخطر از جمله بیماران، سالمندان، کودکان و مادران باردار از جمله آسیب پذیرترین گروه ها هستند.
سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: با توجه به اقدام دولت برای تعطیلی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه، توصیه اکید ما آن است که مردم در روزهای بسیار گرم پیش رو از قرار گرفتن در معرض فضای باز و هوای گرم خودداری کنند و در صورت ضرورت به خروج از منزل نیز تا حد امکان از ساعات ۱۰ تا ۱۶ از منزل خارج نشوند.
تاکید بر نوشیدن کافی آب و مایعات
پاک آیین ضمن تاکید بر نوشیدن کافی آب و مایعات و قرار گرفتن در مکانهای خنک برای پیشگیری از گرمازدگی، از مردم خواست در صورت بروز علائم شدید گرمازدگی به اورژانس مراکز درمانی و پزشک مراجعه کنند.
توصیه های تغذیه ای برای مقابله با گرمازدگی
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه گرمازدگی یا حملههای ناشی از گرمازدگی، زمانی اتفاق میافتند که بدن قادر به خنک کردن مناسب خود نباشد، گفت: صرف نظر از اینکه چقدر فعال هستید، مایعات بیشتری بنوشید و برای نوشیدن صبر نکنید تا تشنه شوید.
احمد اسماعیلزاده با اشاره به نکات تغذیهای که در گرمازدگی باید رعایت شود، افزود: از نوشیدنیهای بسیار شیرین دوری کنید. این نوشیدنیها در واقع باعث از دست دادن مایعات بدن میشوند همچنین از نوشیدنیهای بسیار سرد خودداری کنید زیرا میتوانند باعث مشکلات گوارشی شوند.
وی ادامه داد: نمک و مواد معدنی را جایگزین کنید؛ تعریق شدید نمک و مواد معدنی را از بدن خارج میکند که باید جایگزین شوند. یک نوشیدنی حاوی مقدار اندکی نمک با کمی لیموترش همراه خاکشیر یا تخم شربتی میتواند جایگزین نمک و مواد معدنی باشد که با تعریق از دست میدهید.
به گفته مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اگر دیابت، فشار خون بالا یا سایر بیماری های مزمن را دارید، بهتر است از نمک استفاده نکنید و کمی آبلیمو و خاکشیر یا تخم شربتی در داخل آب ریخته و میل کنید.
اسماعیل زاده افزود: از نوشیدن غذاها و مایعات حاوی کافئین از قبیل قهوه، شکلات های کاکائویی، نوشابه و چای پررنگ خودداری کنید زیرا این عوامل باعث کم آب شدن بدن میشوند. مصرف میوهها و به ویژه سبزیها میتواند به تامین آب بدن کمک شایانی کند؛ بنابراین در روزهای گرم سال از این اقلام غذایی در برنامه خود بیشتر استفاده کنید.
وی ادامه داد: مصرف بیش از اندازه پروتئین های حیوانی باعث کم آبی در بدن می شوند، بنابراین بهتر است مصرف پروتئین های حیوانی در این ایام محدود شود و دقت داشته باشید که وزن بالا میتواند بر تنظیم دمای بدن اثر بگذارد و باعث حفظ گرمای بیشتر شود؛ بنابراین نه فقط در ایام گرم سال، بلکه همیشه، به دنبال کنترل وزن خود باشید.
اسماعیل زاده با اشاره به اینکه گرمازدگی یا حمله های ناشی از گرمازدگی، زمانی اتفاق میافتند که بدن قادر به خنک کردن مناسب خود نباشد، گفت: در حالی که بدن به طور معمول خود را با تعریق خنک می کند، در هنگام گرمای شدید، ممکن است این تعریق نباشد. در این موارد، دمای بدن فرد سریع تر از آن چیزی که بتواند خود را خنک کند افزایش مییابد که می تواند باعث آسیب به اندام های حیاتی بدن شود.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت توصیه کرد هموطنان عزیز در ایام گرم سال، به نکات مهم پزشکی برای پیشگیری از ابتلا به گرمازدگی توجه داشته باشند.
انتهای پیام/