کد خبر: 8657
تاریخ و ساعت انتشار: 1401/11/25 08:15
منبع: rokhdadshahr.ir

رهبران انقلاب ایران نهضت خود را مدیون بانوان دانسته‌اند

رایزن فرهنگی ایران در اندونزی گفت: امام خمینی (ره) ‏در جای جای کلام خویش زنان را پیشگامان انقلاب معرفی می‏‌کند و در نهایت می‏‌فرماید: «ما نهضت‏ خودمان را مرهون زن‌ها می‌دانیم.»

به گزارش خبرگزاری مهر، رایزنی فرهنگی ایران در اندونزی با همکاری دانشکده ادب و علوم انسانی و اتاق‌های ایران، وبینار بین‌المللی «نقش زنان ایرانی قبل و بعد از انقلاب اسلامی ایران» را با حضور رایزن فرهنگی ایران، رئیس بانوان اندونزی (کوانی)، استاد دانشگاه پادجاجاران باندونگ، رئیس دانشکده ادب و علوم انسانی و استاد دانشگاه تهران برگزار کرد.

محمدرضا ابراهیمی، رایزن فرهنگی کشورمان در ابتدای این وبینار از خانم دکترگیوو، رئیس بانوان اندونزی (کوانی) که چند وقت پیش در اولین کنگره زنان تأثیرگذار جهان در جمهوری اسلامی ایران حضور پیدا کردند، خانم‌ها إندانگ، رئیس دانشکده ادب و علوم انسانی دانشگاه رادن فتاح پالمبانگ و دینا سلیمان، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه پادجاجاران باندونگ قدردانی کرد.

وی مقاله‌ای را تحت عنوان «بررسی نقش زنان ایرانی قبل و بعد از انقلاب اسلامی» ارائه کرد که به تشریح وضعیت زنان ایران قبل و بعد از انقلاب اسلامی و مقایسه آن، بیانات حضرت امام خمینی (ره) در مورد زنان، تشویق ایشان به زنان جهت دسترسی به جایگاه‌های مهم کشور، پیشرفت‌های زنان همراه با آمار در زمینه‌های مختلف پرداخت.

رایزن فرهنگی کشورمان در اندونزی با اشاره به اینکه استعمارگران با شعارهای فریبنده، زن را در لجنزار سیاسی اهداف شوم خویش قرار دادند و از او تنها به عنوان یک وسیله تعیش و ابزار تبلیغاتی ضد اخلاقی بهره جستند، افزود: جنبشی که در پانزده خرداد ۱۳۴۲ آغاز شد، زن مسلمان ایرانی که همچون آتش زیر خاکستر منتظر فرصت بود همگام با مردان در جهاد و مبارزه با طاغوت به حرکت درآمد و هر چه به سال ۱۳۵۷ نزدیک می‌شد بر تعداد و شدت فعالیت این زنان افزوده می‌شد.

ابراهیمی افزود: حضرت امام خمینی (ره) ‏ بزرگ مصلح قرن، در جای جای کلام خویش زنان را پیشگامان انقلاب معرفی می‏‌کند و در نهایت می‏‌فرمایند: «ما نهضت‏ خودمان را مرهون زن‌ها می‌دانیم.» و همین نکته برای بیان نقش زنان در پیروزی انقلاب اسلامی از هر کلامی رساتر است.

رایزن فرهنگی کشورمان به خاطرات اوریانا فالاچی، خبرنگار مشهور که در مصاحبه‌ای با شاه ایران در خصوص جایگاه زن در ایران پرسید، اشاره کرد و گفت: فالاچی هم روزی تصور نمی‌کرد که شاه ایران پاسخ دهد که زن به حساب نمی‌آید، مگر آن که زیبا و دلربا باشد. ولی در مقابل حضرت امام خمینی (ره) از زن که «قرآن کریم انسان‌ساز است و زن نیز انسان‌ساز» یا اینکه «زن مبدأ خیرات است» باز تعریف جدیدی به دنیا معرفی کرد.

سپس، خانم گیوو درهم با ارائه مطالب خود، تحسین خود را از جمهوری اسلامی ایران که برای زنان در ایران ارزش قائل است و تجلیل می‌کند، ابراز کرد. به گفته وی ایران با قانون اساسی اسلامی مترقی خود می‌تواند الگوی رفتار و احترام همه اقشار و گروه‌ها با زنان باشد. وی در سخنان خود به تجربه حضور در اولین کنفرانس زنان تأثیرگذار جهان را برای شرکت کنندگان همراه با تصاویر فعالیت‌های آن، به نمایش گذاشت. او در نهایت از همه شرکت کنندگان دعوت کرد از ایران امروز بازدید و از نزدیک با دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران آشنا شوند.

خانم دینا سلیمان، استاد روابط عمومی دانشگاه پادجاجاران در اندونزی، سخنان خود را تحت عنوان زنان ایران قبل و بعد از انقلاب اسلامی سال ۱۹۷۹ م ارائه داد. وی با ارائه پاورپونت مشاغل مختلف زنان ایرانی را به تصویر کشاند که شامل معاون رئیس جمهور زن، ورزشکاران زن، دانشمند زن و معلم زن بودند.

خانم اندانگ رحمیاتون در سال ۲۰۱۹ هم با ارائه مقاله مفصلی به توسعه فعالیت‌های زنان در ایران پرداخت. وی در ادامه از کتاب شهید مطهری جامعه و تاریخ نقل قول کرد و به تأثیر انقلاب اسلامی ایران در زمینه حجاب در اندونزی اشاره داشت.

کد خبر 5709632

منبع: mehrnews-5709632

1401/11/25 08:15
بازگشت