رخدادشهر: افشین صدر دادرس با بیان اینکه در آخرین روزهای فصل تولید قرار داریم، گفت: 6 ماه دوم سال عرضه دام کاهش پیدا میکند از اینرو شاهد افزایش نرخ دام زنده و گوشت در بازار هستیم؛ اما شرایط خاص امسال باعث افزایش جهش گونه قیمتها در دام و گوشت شده است.
وی با اشاره به سوءاستفاده دلالها از وضع موجود، تصریح کرد: به نظر میرسد بخشی از التهاب موجود در بازار ناشی از زیادخواهی دلالهاست. شرکت پشتیبانی امور دام گوشتی، عرضه گوشتی که در تابستان امسال از دامداران خریداری کرده بود را آغاز کرد اما بهتر بود برای کنترل بازار عرضه گوشت منجمد را زودتر آغاز میکرد.
به گفته رئیس اتحادیه دام سبک؛ توزیع گوشت گرم با منشا داخلی در میادین میوه و ترهبار آغاز شده است.
صدردادرس با تاکید بر جلو بودن قیمت گوشت نسبت به دام زنده، افزود: قیمت گوشت کیلویی 370 تا 400 هزار تومان با قیمت دام زنده تناسب ندارد؛ میانگین کشوری قیمت دام زنده کیلویی 130 هزار تومان است و با این قیمت فروش دامدار بره نر پرواری زیر نرخ تمام شده عرضه میکند.
وی افزایش قیمت نهادهها بعد از حذف ارز ترجیحی را 500 درصدی عنوان کرد و خاطر نشان کرد: قیمت دام زنده با تورم نیز جلو نرفت و لازم است که دولت به وعدههای که برای حمایت از دامدار داده بود عمل کند؛ اگر قیمت تمام شده پایین بیایید گوشت باقیمت کمتری بهدست مصرف کننده خواهد رسید.
این فعال اقتصادی با تاکید بر اینکه قیمتی که دولت برای خرید گوشت به دامدار پیشنهاد میدهد منطقی نیست، گفت: فروش گوشت کیلویی 220 هزار تومان واقعی نیست قیمت گذاری دستوری باعث شده است که عرضه در میادین اصلی کم و در نتیجه قیمتهای در تمام سطوح عرضه بالا برود همچنین تعیین قیمت دستوری رغبت واردکنندگان را برای واردات گوشت کاهش داده است؛ به نظر میرسد عدم نگاه واقعبینانه به شرایط و تعلل در تصمیمگیریها افزایش قیمت را بههمراه آورده است.
صدردادرس با انتقاد از قیمتی که دولت برای خرید گوشت به دامداران پیشنهاد داده است، افزود: خرداد امسال دولت با جو کیلویی 2 هزار تومان گوشت را از دامدار کیلویی 220 هزار تومان خریداری کرد اما نمیدانم با چه منطقی میخواهد در بهمن گوشت را با جو کیلویی 12 هزار تومان همچنان کیلویی 220 هزار تومان از دامدار خریداری کند؟
همچنین در این رابطه رئیس منصور پوریان رئیس مجمع صادرکنندگان دام در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، سردرگمی و جهش قیمتی در بازار گوشت و دام را بیمعنا دانست و افزود، گفت: دامداران افزایش قیمتی برای گوشت منجمد اعمال نکردند؛ اما متاسفانه موجهای روانی در افزایش نرخ گوشت منجمد در بازار ادامهدار دارد
ایلنا نوشت، وی با اشاره به زایشها قابل توجه در زمستان امسال، گفت: پرسش اصلی این است چرا با عرضه گوشت گرم و منجمد از سوی شرکت پشتیبانی امور دام اثرات آن در بازار ملموس نشده است. کشور با کمبود گوشت مواجه نیست و ذخیرهسازی گوشت از سوی بخش خصوصی و دولت قابل توجه است و کمبودی در این زمینه نداریم و نباید شاهد جهش گسترده قیمت گوشت باشیم از این رو به نظر میرسد عدهای جهت سوء استفاده کردن از این موضوع قیمت لاشه خروجی از کشتارها را افزایش دادهاند.
منصور با تاکید بر اینکه تزریق گوشت در این هفته به بازار افزایش پیدا میکند، گفت: قیمت کاذب گوشت در این هفته ریزش خواهد کرد. عرضه کنندگان با خارج کردن استخوان از گوشت، قیمت را افزایش میدهند اما اصل فروش گوشت گوسفندی با استخوان است و با خارج کردن استخوان میخواهند گوشت را بالای 350 هزار تومان کنند.