به گزارش همشهری آنلاین، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: تخریب زیستگاه گربه شنی باعث رفتن جمعیت این حیوان به سمت انقراض شده است.
گربه شنی با نام علمی Felis chaus؛ گربهسانی کوچک است که در مناطق کویری و صحرا زندگی میکند. این گربه خود را با مناطق فوقالعاده خشک و تپههای شنی تطابق داده است. گربه شنی شبگرد است و روزها در یک سوراخ کم عمق استراحت میکند. اسدالله حاتمی اظهار کرد: گربه شنی کوچکترین گربه سان وحشی استان است که در معرض خطر انقراض قرار دارد و حضور این گربه برای اولین بار در سال ۸۸ در بیابان و شنزارهای کویر همت آباد واقع در منطقه حفاظت شده پترگان ثبت شد. وی افزود: جفتگیری در اواسط زمستان صورت میگیرد و احتمالاً دوبار در سال تولید مثل میکند. بعد از حدود ۶۳ روز دو تا چهار بچه کور میزاید. چشمهای نوزادان بعد از دو هفته باز میشوند. گربه شنی یکی از جانوران کمیاب ایران است و به سختی میتوان آن را مشاهده کرد.
حاتمی ادامه داد: مهمترین عامل کاهش جمعیت گربه شنی تخریب و نابودی زیستگاه این حیوان است.
وی یادآور شد: به دلیل زیستگاه و عادات و رفتار گربه شنی، تعداد این گونه خاص در استان مشخص نیست و این گونه تاکنون در مناطق حفاظت شده پترگان در شهرستان زیرکوه، مظفری (شهرستانهای فردوس و بشرویه)، شاسکوه (شهرستانهای زیرکوه و قاین) و پناهگاههای حیات وحش نایبندان (شهرستان طبس) و رباط شور (شهرستان بشرویه) مشاهده شده است.
کد خبر 738400منبع: hamshahrionline-738400