به گزارش خبرنگار مهر، میثم لطیفی شامگاه پنجشنبه در جلسه شورای اداری استان اصفهان با بیان اینکه امروز با دولتی مواجه هستیم که داده دقیقی از تعداد کارکنان خود ندارد، اظهار داشت: طبق آماری که از استان اصفهان در سامانه داریم شمار کارمندان این استان ۱۰۵ هزار نفر است در حالی که در جلسه امروز آمارهای اعلام شده متفاوت از گزارش ما بود.
وی با اشاره به اینکه متوسط نرخ جایگزینی کارمندان دولت در سال ۷۰ هزار نفر است و اگر این تعداد نیرو در سال جدّب شود ۷۰ هزار نفر خارج میشود، افزود: این در حالی است که طبق برنامه ششم توسعه باید ۱۵ درصد اندازه دولت کاهش یابد اما امروز ۴ درصد کاهش اندازه دولت را شاهد هستیم.
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور ابراز داشت: در قانون اساسی اصل سوم بند دهم موضوع حذف تشکیلات غیرضرور مطرح شده اما هرچه نگاه میکنیم نه تنها تشکیلاتی حذف نشده که طی این سالها اضافه نیز شده است و امروز ماهیانه رقمی حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار میلیارد تومان حقوق و دستمزد در دستگاههای اجرایی داده میشود.
وی با بیان اینکه بهرهوری نیروی انسانی در ۱۰ سال گذشته منفی ۹ دهم بوده درحالی که پیشبینی دولت از بهرهوری مثبت ۲ است، اظهار داشت: بر همین اساس است که تاکید داریم باید داده مبنا تصمیم گیری شود.
لطیفی افزود: فردی که کارمند دولت میشود خود و متبع او به طور میانگین ۷۰ سال با دولت ارتباط دارند و امروز با وضعیت موجود صندوقهای بازنشستگی با مسئلهای مواجه هستیم.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور اظهار داشت: گریزی نیست و باید الگوی رزم را عوض کنیم؛ نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر درخواست استخدامی طی یک سال اخیر در سامانه داشتیم، اگر اجابت کنیم چنین حجمی باید اضافه شود در حالی که جذب نیرو باید متناسب با آینده نظام اداری کشور باشد.
لطیفی با بیان اینکه باید الگوی جذب نیرو را تغییر داده و به سمت جذب نخبگان حرکت کنیم، تصریح کرد: ما اعتقاد داریم حتی اگر وضع دولت از نظر بودجه خوب بود هم اجازه نداشتیم جذب نیرو را بدون دقت انجام دهیم.
وی با بیان اینکه بنا بر فرمایش امام (ره) کاری که مردم میتوانند انجام دهند را باید مردم انجام دهند، اضافه کرد: لذا ما با این مبنا پیش میرویم.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه این سازمان جذب نقطهای را در دستور کار خود قرار داده، تصریح کرد: دو وزارتخانه آموزش و پرورش و بهداشت، بسیار برای ما اهمیت دارد و حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در این دو وزارتخانه کار میکنند، به تازگی حدود ۶ هزار و ۸۰۰ مجوز استخدامی به آموزش و پرورش دادیم اما در مورد این وزارتخانه باید سیاستی در پیش گرفت که از طریق دانشگاه فرهنگیان افراد به کار گرفته شوند.
لطیفی ادامه داد: هم اکنون ۳۰۰ هزار نفر در آموزش و پرورش بدون اینکه آموزش تخصصی گذرانده باشند، مشغول به کار هستند؛ لذا تاکید داریم که مسیر استخدامی وزارت آموزش و پرورش باید از دانشگاه فرهنگیان باشد.
وی با بیان اینکه تاکنون دو مسیر استخدامی دولت جذب از طریق آزمون و ایثارگران بوده، خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم اما مسیر سوم جذب نخبگان ایجاد شده که با همکاری معاونت علمی و فناوری و دستگاههای اجرایی در دولت انجام میشود.
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه تا پایان امسال یکهزار نخبه جذب دولت میشوند، افزود: استان اصفهان نیز نقاط حساس استان را شناسایی کند، بومی گزینی بهترین راه است تا برای این استان در سال آینده زمینه جذب پنج هزار نفر از نخبگان فراهم شود.
وی اضافه کرد: جذب نقطهای را پیگیری خواهم کرد و تلاش میشود جذب نقطهای در شهرستانها و استانها به جای پایتخت اتفاق افتد.
مرکز حکمرانی عالمانه راه اندازی میشود
در این جلسه همچنین رضا مرتضوی استاندار اصفهان نیز بر لزوم راه اندازی مرکز حکمرانی عالمانه تاکید کرد و گفت: با نگاه به تجربه گذشته روندی برای راه اندازی این مرکز حکمرانی عالمانه طی شده اما تا امروز خیلی ورود ساختارمند و اداری به این موضوع نشده بود.
وی ادامه داد: امروز نوبت آن شده که این موضوع را در معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری به عنوان مصوبه شورای استان قلمداد کنیم و راه اندازی مرکز حکمرانی عالمانه را با پشتیبانی این معاونت و سازمان مدیریت و برنامه ریزی و همکاری بنیاد نخبگان اجرا کنیم.
استاندار اصفهان تصریح کرد: باید با نگاه به گذشته مسائل و مشکلات استان افراد حسب ظرفیت تخصصی انتخاب شوند و فرصتی ایجاد شود که با این همراهیها، ظرفیت نخبگانی را در کنار خود داشته باشیم.
کد خبر 5693082منبع: mehrnews-5693082