به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر راضیه السادات میر معینی افزود: هم استانیها در سن بالای ۳۰ سال که سن ورود به بیماری پرفشاری خون است باید فشارخون خود را کنترل کنند.
وی ادامه داد: بیماری پرفشاری خون قاتل خاموش نامیده میشود، زیرا بیسروصدا و بدون علامت شخص مبتلا را به مرگ و پایان زندگی نزدیک میکند و اگر پرفشاری خون در مراحل اولیه کنترل نشود، نه تنها فعالیت دستگاه قلب و عروق، بلکه سایراعضای بدن نیزدچار مشکل میشود.
میر معینی مصرف غذاهای چرب و پرنمک و نیز عدم مصرف میوه و سبزیجات به مقدار کافی، ورزش نکردن و عدم تحرک بدنی کافی، کنترل و مدیریت ناکافی خشم و استرس و مصرف مفرط الکل را از جمله عوامل رفتاری خطرساز ابتلاء به فشارخون بالا دانست.
وی با بیان اینکه فشار خون بالا سبب بروز خطرات جدی مانند سکتههای قلبی و مغزی، نارسایی کلیه و اختلالات بینایی میشود تصریح کرد: اگر بیماری فشارخون بالا دارید، از کنترل فشار خون خود در حد طبیعی، مطمئن شده و بطور منظم به پزشک مراجعه کنید زیرا مصرف به موقع و منظم داروهای کاهنده فشارخون، به کنترل فشار خون در حد طبیعی کمک میکند.
میرمعینی با اشاره به استفاده برخی افراد از داروهای گیاهی در کنار داروهای تجویزی پزشک اضافه کرد: داروهای گیاهی از طریق کبد از بدن دفع شده و انباشت آنها میتواند در طولانی مدت برای بدن بسیار زیانبار باشد پس توصیه میکنیم تا بیماران داروهای تجویز شده توسط پزشک را مداوم مصرف کنند.
وی با اشاره به درصد بالای شیوع فشارخون در شهرستان نهاوند تصریح کرد: ژنتیک نیز در بروز این بیماری در افراد نقش بسزایی دارد به خصوص کسانی که والدین آنها در سنین پایین به این بیماری مبتلا شدهاند بیشتر از سایرین در معرض خطر قرار دارند.
رئیس گروه بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: افراد باید به منظور تشخیص به موقع بیماری، حداقل هر سال یک بار فشارخون خود را اندازه گیری کنند تا در صورت وجود فشارخون بالا، آن را کنترل کرده و عمر طولانیتری داشته باشید و به سایر اعضای بدن نیز آسیب وارد نشود.
وی عنوان کرد: بیماری افزایش فشار خون در همه افراد باعث ایجاد علائم نمیشود، بعضی از افراد با فشارخون خیلی بالا ممکن است علائم واضحی نداشته باشند و تنها بعضی افراد با افزایش فشارخون دچار علائمی مانند سردرد، سرگیجه و گرگرفتگی میشوند.
میرمعینی گفت: عوامل محیطی در افزایش فشارخون افراد اهمیت بسزایی دارد، تمام افراد مخصوصاً بیماران مبتلا به فشارخون بایستی نمک کمی مصرف کنند ضمن اینکه مصرف کلسیم (لبنیات کم چرب) و مصرف پتاسیم را افزایش دهند.
وی با اشاره به مصرف بالای نمک در استان اضافه کرد: استاندارد روزانه مصرف نمک در افراد ۳ تا ۵ گرم است در حالی که این رقم در استان حدود ۹ گرم برآورد شده است.
وی خاطر نشان کرد: به برچسب تغذیهای محصولات غذایی از نظر میزان نمک (سدیم) توجه شود، مصرف گوشتهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس که حاوی نمک زیادیست به حداقل رسانده شود و مصرف غذاهای کنسروی حاوی نمک زیاد، کاهش یابد و در صورت مصرف، از انواع کم نمک آنها استفاده شود.
وی با تاکید بر این مطلب که از منابع مهم نمک، تنقلات شور مانند چیپس، پفک، انواع ساندویچها و غذاهای آماده، سس کچاپ، بیسکوئیت، غذاهای بسته بندی و کنسروی بایستی خودداری شود، اضافه کرد: به جای تنقلات شور، از میوه و آجیل خام استفاده شود.
وی ادامه داد: فرزندانمان را بایستی از کودکی به مصرف غذای کم نمک عادت داد، مصرف غذاهای تهیه شده در منزل و تنقلات سالم (میوه، آجیل خام و بدون نمک، ساندویچهای تهیه شده در منزل) در مدارس و مهدکودک جایگزین مناسبی برای غذاهای آماده است.
میر معینی با اشاره به نقش مهم ورزش در دوران جوانی و نوجوانی اظهار کرد: افرادی که در این دوران ورزش میکنند، اغلب در دوران سالمندی و میانسالی میتوانند ورزش، تحرک و فعالیت فیزیکی را داشته باشند و اگر امروز به فکر فعالیتهای فیزیکی مناسب و ورزش نباشیم، این عادت ممکن است تا سالها باقی بماند.
گفتنی است؛ افراد بالای ۳۰ سال میتوانند با مراجعه به مراکز و پایگاههای جامع سلامت در سطح استان نسبت به تشکیل پرونده سلامت اقدام و به صورت دورهای فشار خون خود را چک کرده و از سایر خدمات این مراکز بهره مند شوند.
کد خبر 5688203منبع: mehrnews-5688203