کد خبر: 673
تاریخ و ساعت انتشار: 1401/04/06 19:31
منبع: rokhdadshahr.ir

نبود تعامل و گفت‌وگو در جامعه عامل اصلی گرایش به مواد مخدر است/ آمار اعتیاد استان پایین‌تر از میانگین کشوری

  معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان فقدان فضای گفت‌وگو و تعامل در جامعه را اصلی‌ترین عامل گرایش افراد به مواد مخدر دانست و گفت: متأسفانه در فضای خانواده و جامعه گفت‌وگوی سازنده بین افراد وجود ندارد  و همین عدم تعامل و گفت‌وگو در بسیاری از موارد عامل اصلی تمایل افراد به استفاده از مواد مخدر است.

رخدادشهر: محمدرضا جان‌نثاری در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت هفته قوه قضاییه با تأکید بر اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر بسیار جدی است، گفت: متأسفانه با همه تلاش‌های صورت‌گرفته در طی چند دهه گذشته شاهد افزایش تعداد قابل‌توجه جوانان به سمت مواد مخدر هستیم.

 جان‌نثاری ادامه داد: ایران به دلیل همسایگی با دو کشور عمده تولیدکننده مواد مخدر افغانستان و پاکستان همواره یکی از مسیرهای ترانزیت  مواد به اروپا  و سایر نقاط جهان است. موضوعی که سختی مبارزه و  مقابله با  این  پدیده شوم در جامعه را با چالش‌های فراوانی روبه‌رو کرده  است.

وی با اشاره به  کاهش حجم کشفیات مواد مخدر استان در سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال ۱۳۹۹ افزود: این دستاورد حاصل تلاش نیروهای انتظامی استان اصفهان و حراست از گلوگاه‌ها و مسیرهای رفت‌وآمد و ترانزیت مواد مخدر است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اصفهان در پاسخ به پرسش  رخدادشهر درباره  آمار معتادان استان اصفهان  به‌ویژه زنان معتاد  تصریح کرد: طبق برآوردها حدود ۱۲۰ هزار معتاد در استان حضور دارند، که  حدود ۴ هزار نفر معتاد متجاهر  و حدود ۱۰ درصد را زنان معتاد تشکیل می‌دهند.

جان‌نثاری با اشاره به پایین بودن تعداد معتادان به مواد مخدر در استان اصفهان نسب به میانگین کشوری گفت:  میانگین اعتیاد در کشور 5/2 دهم  و در  استان اصفهان 2/4دهم  است.

وی با  تأکید بر  وجود شبکه‌های توزیع مواد مخدر در  حاشیه شهرهای استان اظهار داشت: اعتیاد یکی از انبوه مشکلات اجتماعی و فرهنگی در  مناطق حاشیه شهرها است. برای مقابله با معضل اعتیاد در مناطق حاشیه‌ای  ابتدا باید با معضل حاشیه نیشی در مجاورت شهرهای برخورد کنیم.باید ابتدا تکلیف مناطق حاشیه‌ای روشن شود. مناطقی که سال‌ها است برای حل مشکلات ساکنین در این مناطق با این عنوان که در محدوده و حریم قانونی شهر وجود ندارد، اقدامی صورت نگرفته است.

 جانثاری  گفت: طی چند ماه گذشته طرح‌های متعددی در مناطق حاشیه‌ای شهر اجرا شده است. در گام نخست با همکاری نیروی انتظامی و امنیتی تلاش شد؛ این مناطق برای فعالیت فروشندگان  مواد مخدر  ناامن شود. همچنین تلاش شد تا با ایجاد فضاهای اجتماعی و فرهنگی مناسب به این مناطق  و افراد ساکن در آن هویت تازه داده شود.

 معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اصفهان با اشاره به فعالیت دو مرکز  ماده ۱۶ برای مردان معتاد با ظرفیت ۲۰۰ نفر در استان اصفهان گفت:  به منظور ساماندهی زنان معتاد احداث مرکز ماده16 برای زنان در دستور کار قرار گرفت و با پیشرفت  ۸۰ درصدی  مرکز طی چند ماه آینده با کسب مجوزهای لازم برای خدمت‌رسانی به زنان معتاد متجاهر استان به بهره‌برداری می‌رسد.

جان‌نثاری گفت در حال حاضر ۸۷ مرکز طبق ماده ۱۵ و حدود ۴۰۰ مرکز MMT ( مراکز درمان سوء مصرف مواد مخدر) زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی در استان در زمینه  کمک به افراد معتاد در حال فعالیت هستند. 


انتهای پیام/

1401/04/06 19:31
بازگشت