صادق امیران در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: بهسازی شهری بعنوان ساماندهی طرحهای بافتهای فرسوده در ۱۳۸٠ آغاز و در آن زمان بر اساس سه رویکرد بهسازی، بازسازی و نوسازی بود.
وی با اشاره به سه شاخص کاربری، ریز دانگی، نفوذ ناپذیری یا معابر زیر ۶ متر و سازههای ناپایداری که بر اساس اصول مهندسی ساخته نشده بودند، گفت: بعد از مطالعاتی ۱۵ ساله متوجه شدند که این سه شاخص بسیار کم هستند.
معاون راه و شهرسازی استان با بیان اضافه شدن شاخصهای اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی گفت: در حال حاضر بیش از ۷۰ شاخص برای بافتهای فرسوده تعریف شده است.
امیران تصریح کرد: مشاور باید در شهر دهدشت شاخصها را مطالعه و شناسایی کند و مطالعات محدوده را مصوب کنند تا رویکرد مناسب ارائه شود.
وی زمینه مطالعات و رویکرد بازآفرینی را اجتماعی خواند و گفت: به همین منظور قصد بر آن است تا با همکاری سازمانهای مردم نهاد و «Ngo ها» و با هدف آموزش و مشارکت مردم اقدام شود تا مردم با درک درست، برای جلوگیری از زلزله پیش قدم شوند.
امیران مهمترین ایده برای دهدشت را بازنگری طرح جامع و تفضیلی عنوان کرد و گفت: برآورد طرح تفضیلی ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان است که در صورت همکاری شهرداری دهدشت با مشاور راه و شهرسازی این طرح به سر انجام میرسد.
وی با ابراز نگرانی از ساخت و سازهای ساختمانهای چندین طبقه در یاسوج گفت: مدیریت بحران و کاهش میزان آسیب پذیری در بحث طراحی، اجرا، بعهده مهندسی عمران و محل استقرار و ارتفاع ساختمان نسبت به معبر و نکات فنی را باید شهرسازی رعایت کند.
امیران تاکید کرد: باید با تبلیغات از طریق فرمانداری، شهرداری و رسانهها مردم برای نوسازی ترغیب و تشویق شوند.
امیران با اشاره به ناکافی بودن تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی خاطر نشان کرد: هرچند این مبلغ با توجه به تورم ناچیز است اما کورسوی امیدی برای شروع به بهسازی و نوسازی است.
کد خبر 5664232منبع: mehrnews-5664232