به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ حسن شجاعی نسب بعد از ظهر شنبه در قرارگاه قاچاق کالا و ارز استان با بیان این مطلب اظهار کرد: در استان قاچاق سازمان یافته وجود ندارد اما مواردی در خصوص قاچاق دام، سوخت، سیگار، پارچه، لوازم خانگی و … انجام شده و پروندههایی در این باره برای رسیدگی تشکیل شده است.
به گفته وی جا به جایی و خروج دام و طیور از داخل و خارج از استان بدون مجوز و فرآوردههای نفتی خارج از سامانه توزیع در چند ماه اخیر از طریق استانهای مجاور در جادههای استان به عنوان قاچاق سوخت حمل میشود که سبب پرخطری جادههای استان شده است.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری ۲۵ تصادف خودرویی با فوت ۳۵ نفر توسط خودروهای سوخت کش در استان انجام شده است، افزود: بعضی از افراد فوت شده در این تصادفات افرادی بودهاند که قاچاق سوخت انجام می دادهاند و برخی دیگر از افراد فوت شده افراد بی گناهی بودهاند که در جادههای استان تردد می کردهاند.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته سه تصادف با ۹ فوتی در استان داشتهایم، گفت: امسال ۷۰ درصد در زمینه تصادفات ناشی از قاچاق سوخت و ۳۳ درصد در فوتیهای مربوط به آن افزایش داشتهایم.
جانشین فرمانده انتظامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه روستای سفید آبه سیستان و بلوچستان به محلی برای دپوی سوخت قاچاق تبدیل شده است، تصریح کرد: در سال جاری با اجرای ۲۸ طرح مشترک بازرسی از ۳۲۰ واحد صنفی بازدید شد و ۴۳ اخطار صادر و هفت واحد صنفی نیز پلمپ شد.
سرهنگ شجاعی نسب گفت: با اجرای ۱۳ طرح مبارزه با قاچاق سوخت و خودروهای شوتی، ۱۵۳ خودرو و ۱۰ تانکر حامل سوخت قاچاق توقیف شد.
وی با اشاره به دستگیری قاچاقچیان زعفران و عتیقه ادامه داد: قاچاق سوخت در استان ۳۴۱ درصد افزایش یافته و با تشکیل سه هزار و ۹۵۷ پرونده، سه هزار ۹۵۷ نفر در این خصوص دستگیر و دو هزار و۳۰۹ خودروی توقیف شده از خودروهای شوتی بودهاند.
وی بیان داشت: زیرساختهای لازم در ایستگاههای ایست و بازرسی علی آباد، سهل آباد و … فراهم نیست و مکانی در شهرستانهای استان برای پارک خودروهای توقیفی نداریم که این ۷ موضوع در نهبندان و قاین به مشکل جدی تبدیل شده است.
جانشین فرمانده انتظامی خراسان جنوبی ادامه داد: به دلیل اینکه شعبه تجدید نظر قاچاق کالا و ارز در استان وجود ندارد همکاران ما باید برای این منظور به تهران بروند.
سرهنگ شجاعی نسب افزود: مجازاتهای که برای قاچاقچیان سوخت تعیین میشود بازدارنده نیست و این موضوع سبب شده به دلیل سود زیادی که با قاچاق، نصیب قاچاقچیان میشود باز هم آنها به کار قاچاق ادامه میدهند.
وی با بیان اینکه باید با افزایش هزینه جرم، سبب بازدارندگی در این خصوص شویم، گفت: با ید با افزایش سطح نظارتها و کنترلها به شکل جهادی و انقلابی، جمع آوری کارتهای سرگردان، واقعی کردن سهمیه سوخت در استان، ایجاد زیرساختهای لازم در ایستگاههای بازرسی و … به طور جدی برای مقابله با قاچاق کالا به خصوص قاچاق سوخت اقدام کنیم.
کد خبر 5663993منبع: mehrnews-5663993