به گزارش خبرنگار مهر، مسعود اوژن پیش از ظهر امروز سه شنبه در نشست شورای مهارت که در سالن جلسات فرمانداری دزفول برگزار شد، به تشریح عملکرد آموزشی مراکز آموزشی فنی و حرفهای شهرستان دزفول در سال جاری پرداخت و اظهار کرد: ۴۹ هزار و ۸۱۲ نفر ساعت آموزش فنی و حرفهای در زندان، ۱۰۸ هزار ۲۱۹ نفر ساعت آموزش در مراکز ثابت، ۱۷ هزار و ۶۵۱ ساعت کارآموزی در محیط واقعی، ۴۴ هزار و ۸۰۰ نفر ساعت در روستاها، ۲۸۸۰ نفر ساعت در مناطق عشایری، ۵۹ هزار و ۵۸۴ نفر ساعت در مرکز خواهران، ۶ هزار و ۱۶۵ نفر آزمون، ۱۰ هزار و ۱۳۲۴ نفر ساعت در پادگان بخشی از عملکرد سازمان فنی حرفهای دزفول در سال جاری است.
رئیس فنی و حرفهای دزفول عنوان کرد: عملکرد ما در دزفول ابعاد مختلفی یافته و از مرکز ثابت به تمام بخشها و نقاط شهرستان ارتقا یافته به طوری که با تمام اصناف ارتباط برقرار شده و رشتههای مختلف جذب شده است.
اوژن با اشاره به وجود ۱۱۰ آموزشگاه فنی و حرفهای در دزفول بیان کرد: آموزشهای مهارتی در پادگان گسترده شده و ۲۳ حرفه در پادگان همچون نصب و تعمیر ماشین لباسشویی سامسونگ، سیم کشی ساختمان، نان پزی، متصدی خدمات مراقبتی و حفاظتی، کمک آرماتوربند، تعمیر باتری، استارت و روغن خودرو و دیگر مهارتها به سربازان در پادگان ارائه میشود.
وی اضافه کرد: در پادگان علاوه بر این اقدامات در بخش مهارت آموزی در محیط کار واقعی نیز عملکرد خوبی داشتهایم و مجوزهای متعددی نیز ارائه شده است.
رئیس اداره فنی و حرفهای دزفول ادامه داد: در زندان نیز آموزشهایی که به زندانیان داده میشود مورد استفاده و استقبال آنها قرار گرفته است. رشتههایی از قبیل آرایش و پیرایش مردانه، کمک بنا، برق ساختمان، سربنا، معرق کار و فروشنده لوازم صنعتی از جمله مهارتهایی است که در زندان آموزش داده میشود.
اوژن با بیان اینکه در بخش سکونتگاههای غیررسمی به سرپرست خانوارها و ساکنان آموزشهای متعددی ارائه شده است، گفت: در ۹ ماه سال جاری ۶ هزار و ۸۱۸ نفر در کل شهرستان از دورههای مهارتی توسط بخش خصوصی و دولتی بهره مند شدهاند که این دورهها معادل ۷۰۰ هزار و ۷۵۷ نفر ساعت است.
وی با اشاره به استقبال متقاضیان از دیگر استانها برای حضور در دورههای مهارتی دزفول از جذب رشتههای جدید فنی و حرفهای در دزفول در آینده نزدیک خبر داد.
اوژن با بیان اینکه در سال جاری ۴۴۶ نفر در مرکز ثابت فنی و حرفهای دزفول مهارت دیدهاند، گفت: ۱۵ رشته سنگین همچون رشته جوشکاری، تراشکاری، برق و تعمیر خودرو در مرکز ثابت آموزش داده میشود.
وی با اشاره به برگزاری دو کارگاه عشایری در سال جاری، افزود: مرکز خواهران آموزشهای مختلفی ارائه میدهد و تعداد متقاضیان و تنوع رشتهها در این بخش بیشتر است.
رئیس اداره فنی و حرفهای دزفول با اشاره به اخذ آزمون از ۶ هزار و ۱۶۵ نفر در سال جاری، توضیح داد: بخشی از این آزمونها به صورت آنلاین و بخشی به صورت کتبی بوده است. شهرستان دزفول تنها مرکزی است که اقدام به برگزاری آزمون آنلاین میکند اما تعداد سیستمها پاسخگوی حجم کار نیست و ضرورت دارد در این زمینه مساعدت صورت بگیرد.
اوژن در ادامه کاهش تعداد نیروی انسانی، بازنشسته شدن نیروها و نداشتن مجوز برای جذب نیروی جدید را از بحرانهای سازمان فنی و حرفهای در دزفول دانست و گفت: در سال ۱۳۸۵ که جمعیت دزفول کمتر از زمان کنونی بود ۷۳ نفر نیرو داشتیم اما اکنون ۴۸ نیرو مشغول به کار هستند که ظرف چندسال آینده ۱۰ نفر از این تعداد بازنشسته خواهند شد. حجم فعالیتهای ما بسیار زیاد و مسئولیتها گسترش یافته و از این رو بشدت به نیروی جدید نیاز است.
وی یادآور شد: کارگاه تراشکاری در گذشته دارای ۳ نیروی مربی بوده اما اکنون یک مربی دارد که در حال بازنشستگی است و مجوز جذب نیروی جدید برای دریافت آموزش و آمادگی برای جایگزینی وجود ندارد در حالی که این کارگاه همواره بسیار اشتغالزا بوده است.
اوژن خواستار ارتقای مرکز آموزش فنی و حرفهای دزفول و تبدیل آن به معاونت شد.
کد خبر 5660442منبع: mehrnews-5660442