کد خبر: 4664
تاریخ و ساعت انتشار: 1401/09/27 09:48
منبع: rokhdadshahr.ir

۲۰ درصد ساختمان‌های اطراف حرم رضوی پایانکار ندارند

مشهد ـ شهردار منطقه ثامن مشهد گفت: ۲۰ درصد ساختمان‌های اطراف حرم رضوی به عبارتی حدود هزار و ۵۰۰ ساختمان پایانکار ندارند و بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ ساختمان پروانه دارند، اما ایمنی لازم را ندارند.

به گزارش خبرنگار مهر، ساسان نورین مقدم ظهر یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه مشهد اظهار کرد: ۲۰ درصد ساختمان‌های اطراف حرم رضوی به عبارتی حدود هزار و ۵۰۰ ساختمان پایانکار ندارند و بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ ساختمان پروانه دارند، اما ایمنی لازم را ندارند.

شهردار منطقه ثامن مشهد با بیان اینکه در حوزه پیرامون حرم حضرت معصومه به مساحت ۶ هزار مترمربع تملک و اجرای طرح با کمک دولت انجام شد، تصریح کرد: اما ما به تهران نزدیک نیستیم که کمک دولت را داشته باشیم.

وی همچنین در ادامه در خصوص ساخت و ساز در بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی اظهار کرد: خط قرمز در ساخت و ساز در بافت پیرامونی حرم مطهر سیما و منظر است، بنابراین اجازه ساخت و ساز در تراکم و ارتفاع بلندتر از گنبد حرم مطهر داده نمی‌شود، در مذاکرات خط آسمان و بخشی که ساختمان در پشت زمینه گنبد یا در مسیر دید گنبد باشد تا حدودی مورد توافق قرار گرفته است و در حال حاضر در یک پروژه از ۱۲ طبقه، ۶ نیم طبقه کاهش یافته البته تمام حقوق حفظ شده است.

نورین‌مقدم بیان کرد: تراکم طرح تفصیلی ۳۰۰ درصد بوده اما گاهی تا ۸۰۰ درصد نیز پروانه صادر شده است، اما در طرح جدید ساختمان نباید از گنبد بالاتر باشد، بیش از ۱۲ جلسه پی در پی برگزار شد تا مالکان متقاعد شوند با تراکم جدید ساخت و ساز کنند.

شهردار منطقه ثامن مشهد افزود: در بافت اطراف حرم رضوی ۱۲ هزار پلاک موجود است که طی سال‌های مختلف بیش از ۶ هزار پلاک آن برای توسعه و ساخت‌وساز تملک شده و از ۶ هزار پلاک موجود دیگر در این بافت حدود ۲ هزار پلاک خانه‌مسافر و مجتمع‌های اقامتی هستند.

وی بیان کرد: حفظ و احیا میراث فرهنگی در حریم شهر، تقویت اقامت و سکونت در حریم رضوی، گسترش خدمات عمومی و ایمنی، توسعه اماکن مذهبی، گسترش مجتمع‌های بهداشتی، مدیریت حمل‌ونقل و دسترسی پذیری، گسترش فضای سبز و ارتقای پیاده محوری در حریم رضوی از مهمترین رویکردها در احیا و نوسازی این بافت است.

نورین‌مقدم تعداد زائران روزهای پایانی صفر امسال در مشهد را ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر عنوان کرد و گفت: برای این تعداد به ۵ هزار چشمه سرویس بهداشتی نیاز داریم اما هزار و ۶۹۶ چشمه فعلاً داریم و ساخت هر چشمه ۱۰۰ میلیون هزینه دارد.

شهردار منطقه ثامن مشهد در ادامه از وام ۶۰۰ میلیون تومانی برای احیای خانه‌های تاریخی خبر داد و گفت: این وام ویژه برای خانه‌های تاریخی و خانه مسافرها تا سقف ۲۰ میلیارد تومان اعطا می‌شود و پروژه محرک توسعه سقف اعتباری ندارد باید با طرح توجیهی ارسال شود.

وی اظهار کرد: در سال جدید عدد معرفی متقاضیان وام و میزان جذب اعتبارات ما از صندوق حرمین در بالاترین رتبه کل کشور قرار دارد و این در حالی است که قبلاً در پایین‌ترین جایگاه بودیم.

نورین‌مقدم در خصوص مسجد مروی‌ها هم گفت: برای مسجد مروی‌ها در حال تهیه طرح هستیم. این مسجد در یک میدان شهری قرار دارد. همچنین بازسازی مسجد هفت درب رونق گرفته و در مراحل پایانی است و امیدواریم تا ابتدای سال آینده افتتاح شود.

شهردار منطقه ثامن مشهد ادامه داد: برنامه تحول منطقه ثامن شامل هشت محور با موضوع حفظ و احیای میراث فرهنگی در حریم رضوی، تقویت اقامت و سکونت در حریم رضوی، گسترش خدمات عمومی و ایمنی، ارتقای پیاده‌محوری در حریم رضوی، گسترش فضاهای سبز، مدیریت حمل‌ونقل و دسترس‌پذیری، گسترش مجتمع‌های بهداشتی و توسعه اماکن مذهبی است.

وی درباره وضعیت ترافیک هسته مرکزی مشهد در طرح تفصیلی گفت: چالش حوزه مرکزی مشهد این است که عمدتاً معابر این مناطق تاریخی است. به‌عنوان مثال راسته نوغان مربوط به دوره اشکانیان است. دخالت در حوزه ترافیکی و بافت‌های تاریخی نوظهور و مدرن نیست. بیشتر از این اگر دخالت شود، باید بافت ارگانیک را تخریب کرد.

نورین‌مقدم ادامه داد: سازمان فضایی حریم رضوی شامل سه رینگ گذر پیرامون حرم، شار یک و شار ۲ است که ۱۶ محور شعاعی منتهی به حرم را قطع می‌کند. ۴ پلاک را با کاربری پارکینگ در گذر پیرامون حرم در نظر گرفته اند و علاوه بر آن سه پروژه بزرگ مقیاس پارکینگ داریم که حدود ۴ هزار ظرفیت در زیر گود ناجاست و سه هزارهم در محدوده رضوان قرا ر دارد. علاوه بر این برخی پروژه‌ها مثل آرمان و حیات هم علاوه بر نیاز خودشان پارکینگ تأمین می‌کنند در مجموع این پارکینگ‌ها در طرح حریم رضوی ما را به ظرفیت ۱۲ هزار جای پارک در رینگ اول می‌رساند که برای هر پارگینگ با ظرفیت ۶۰۰ جای پارک بالغ بر ۲۵۰ میلیارد تومان هزینه دارد.

شهردار منطقه ثامن مشهد با تاکید بر روش‌های هوشمند و مدیریت ترافیک در حریم رضوی، اظهار کرد: آمارهای ترافیکی نشان می‌دهد بیش از ۸۰ درصد خودروهای عبوری در محدوده پیرامون حرم مقصدشان حرم یا داخل بافت نیست، بنابراین باید ترافیک در این محدوده به نحوی مدیریت شود که فقط خودروهایی که مقصدشان داخل بافت است به این محدوده وارد شوند که این موضوع با کنترل هوشمند امکان پذیر است البته رویکرد کلی در حوزه بافت این است که با کمترین محدودیت همراه باشد.

وی همچنین در خصوص مرمت بازار عزیز اله اف در منطقه ثامن با بیان اینکه کار مرمت بناهای تاریخی زمان بر است، تصریح کرد: در خصوص این موضوع مالکان به وظیفه خود عمل نمی‌کنند و ما به خاطر شرایط ایمنی و استحکام ساختمان مرمت آنجا را بر عهده گرفتیم؛ میراث فرهنگی هم یک نهاد حاکمیتی است که فقط شناسایی اماکن واجد ارزش و ثبت را انجام می‎‌دهد. این موضوع باید دغدغه مالکین باشد.

کد خبر 5658818

منبع: mehrnews-5658818

1401/09/27 09:48
بازگشت