به گزارش خبرنگار مهر، قاسم عموعابدینی بعد از ظهر چهارشنبه در نشست طرح تحول آموزش عالی گیلان، این استان را مهد علم، دانش، ایمان، معنویت و شجاعت برشمرد و اظهار کرد: گیلان یکی از شاخصهای تاریخی استقلال کشور به شمار میرود و از جایگاه علمی خوبی برخوردار است.
وی با بیان اینکه دانشگاه گیلان جز دانشگاههای برتر کشور است، افزود: اگرچه در دوران کرونا شاهد کاهش کیفیت آموزش بودیم، اما بعد از این دوران طی دو مرحله و به سرعت آزمونها و آموزشهای حضوری را آغاز کردیم و خوشبختانه به کیفیت مناسب رسیدیم.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تشکیل کمیته طرح تحول آموزش عالی در راستای سند تحول دولت سیزدهم، بیان کرد: دانشگاهها جایگاه ویژه ای در سند تحول دولت دارند و تشکیل کمیته طرح تحول آموزش عالی بر آمایش سرزمین استانها است.
عموعابدینی با تاکید بر نیازمحوری در راستای تعالی دانشگاهها، اضافه کرد: اساس طرح تحول مبتنی بر نیازمحوری و علوم نوین و و فناوریهای آینده و گام دوم انقلاب است.
وی با بیان اینکه علوم بین رشتهای و فناوریهای آینده اقتدار کشور را برای گام دوم انقلاب تأمین میکنند، افزود: در راستای تحول در نظام پذیرش، حمایت و به کارگیری استعدادهای درخشان و نخبگان و اساتید جوان را در دستور کار داریم.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، گام دوم انقلاب را رکن اصلی طرح تحول آموزش عالی دانست و اضافه کرد: نقش دانشگاه در تمدن سازی برجسته است و لذا باید نیاز علمی آینده کشور را مشخص کنیم.
عموعابدینی با بیان اینکه رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم بر توسعه علم و دانش و پژوهش با محوریت جوانان و محققین و دانشمندان تاکید فرمودند، گفت: دانشگاهیان عامل اصلی قدرت کشور هستند و لذا نقش اصلی بیانیه گام دوم به دانشگاهها سپرده شده است.
دیپلماسی علمی یکی از ظرفیتهای جمهوری اسلامی است
وی، ریل گذاری برنامه هفتم توسعه را دریاپایه دانست، افزود: بخش مهمی از مرز کشور دریایی است و باید اقتصاد دریا را فعال کنیم لذا مأموریت خاص دانشگاه گیلان در طرح تحول آموزش عالی مبتنی بر اقتصاد دریا و تکنولوژی و فناوریهای دریایی است.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، نیازمحوری را از مصوبات شورای عالی برنامه ریزی آموزشی کشور دانست و گفت: در طرح تحول آموزش عالی، علوم پایه را ویژه دیدیم؛ همچنین برخی از رشتههای علوم انسانی و کشاورزی در دستور کار قرار دارند.
عموعابدینی دیپلماسی علمی را یکی از ظرفیتهای جمهوری اسلامی دانست و تصریح کرد: ایران تمدن ساز بوده و نور علم طی قرنها از دریچه ایران به تمامی کشورها تابیده است؛ امروز نیز در عرصههای نانوتکنولوژی و سلولهای بنیادی در دنیا مرجع هستیم.
وی، خواستار تشکیل کمیته راهبری طرح تحول در همه دانشگاهها شد و اضافه کرد: دانشگاههای استان براساس آمایش سرزمین و آمایش آموزش عالی دانشکدههای علوم و فناوریهای نوین و بین رشتهای و فناوریهای آینده را با تاکید بر دریا تأسیس کنند و هم افزا باشند.
کد خبر 5655516منبع: mehrnews-5655516