کد خبر: 1661
تاریخ و ساعت انتشار: 1401/07/10 13:08
منبع: rokhdadshahr.ir

کشف نقاب طلایی ۳ هزار ساله در مقبره اشراف در چین

  باستان‌شناسان موفق به کشف نقاب طلایی با قدمت ۳ هزار سال در مقبره یکی از اشراف چین شدند.

رخدادشهر: به گزارش لایوساینس، چندی پیش باستان‌شناسان در در شهر ژنگژو در بخش چین مرکزی موفق به کشف مقبره نجیب زاده‌ای شدند که علاوه بر اشیاء ارزشمند، یک نقاب طلایی نیز همراه با متوفا، دفن شده بود. 

این نقاب طلایی در مقبره یکی از اشراف باستانی سلسله شانگ پیدا شد. باستان‌شناسان معتقد هستند، این نقاب بیش از ۳۰۰۰ سال قدمت دارد و یکی از قدیمی‌ترین اشیاء طلایی است که تا به حال در چین مرکزی یافت شده. این مقبره متعلق به یکی از شاهزادگان سلسله شانگ است که از حدود ۱۶۰۰ قبل از میلاد تا ۱۰۴۶ قبل از میلاد حکومت می‌کرد. 

به گزارش سرویس خبری چین، این مقبره که مساحتی بیش از ۱۰۸۰۰۰ فوت مربع (۱۰۰۰۰ متر مربع) را دربرمی‌گیرد، حاوی بیش از ۲۰۰ اثر از جمله اشیای تزئینی برنزی و یشم مانند خنجر، تبر، ظروف شراب، پیپ دود و جام است. باستان‌شناسان همچنین پلاک‌هایی با فیروزه و سکه‌های ساخته شده از صدف پیدا کردند. 

هوانگ فوچنگ (محقق موسسه میراث فرهنگی و باستان‌شناسی شهرداری ژنگژو) درخصوص ویژگی‌های ماسک طلا که با شاهزاده دفن شده است، گفت: این ماسک طلا ۷.۲ اینچ (۱۸.۳ سانتی متر) طول و ۵.۷ اینچ (۱۴.۵ سانتی متر) عرض دارد - به اندازه‌ای بزرگ است که تمام صورت یک بزرگسال را بپوشاند و وزن آن حدود ۱.۴ اونس (۴۰ گرم) است. 

ساوت چاینا مورنینگ (مدیر مؤسسه، گو وانفا) نیز دراین خصوص گفت: ماسک طلا ممکن است نمادی باشد که متوفی یک «جسم طلایی فساد ناپذیر» داشته باشد که روح متوفا را در خود کامل نگه دارد. 

چن لوشنگ (معاون مدیر موزه ملی چین در پکن) نیز گفته است: مقبره تازه کشف شده ژنگژو یک یافته قابل توجه برای تحقیق در مورد آیین‌های تدفین سلسله شانگ است و حتی ممکن است بینش جدیدی از خاستگاه تمدن چین ارائه دهد. 

نقاب تشییع جنازه تازه کشف شده، از مقبره ژنگژو در استان هنان، قدیمی‌تر از نقاب طلایی است که سال گذشته در خرابه‌های Sanxingdui (یک مکان باستان‌شناسی در استان سیچوان در جنوب غربی چین که به پادشاهی شو نسبت داده می‌شود) یافت شد. 

ایلنا نوشت، ماسک Sanxingdui دارای ویژگی‌های دقیق صورت بود، اما باستان‌شناسان عنوان کردند که به جای یک جسد واقعی، به یک ستون چوبی یا مانکن متصل شده بود. چنین ماسک‌ها و دیگر مصنوعات طلا در سایت ویرانه‌های Sanxingdui نسبتاً رایج هستند، اما در سایت‌های سلسله شانگ نادر هستند. با این حال، مشخص نیست که آیا ماسکSanxingdui از ماسک Shang قدیمی‌تر است یا خیر. یا آنکه ارتباطی با هم دارند یا خیر. چن دراین خصوص گفت: اگرچه این ماسک طلا قدیمی‌تر از ماسک‌های کشف‌شده از ویرانه‌های سانکسینگ‌دوی است، اما هنوز به شواهد بیشتر و اکتشافات باستان‌شناسی بیشتری برای تأیید ارتباط مستقیم بین ویرانه‌های شهر شانگ و ویرانه‌های سانکسینگ‌دوی نیاز داریم. 

Ruiliang Liu (باستان‌شناس و متالورژیست، متصدی مجموعه Early China در موزه بریتانیا در لندن) با هیجان‌انگیز خواندن کشف ماسک‌های طلای جدید، گفت: سیستم آیینی عصر برنز چین تحت سلطه ظروف آیینی از یشم و برنز بود؛ سنتی که در زمان سلسله شانگ، زمانی که صنعت گسترده‌ای برای ساخت چنین اشیایی وجود داشت، ایجاد شد. طلا و نقره با فرهنگ‌های آسیای مرکزی، شمال غربی چین و مغولستان مرتبط بودند. از این رو، کشف ماسک طلا در چنین زمینه‌های اولیه و مهمی در ژنگژو سؤالات جالب زیادی را ایجاد می‌کند. به طور مثال، طلای خام از کجا می‌آید؟ چرا ساکنان مقبره انتخاب کردند که با طلا دفن شوند، در حالی که شاهزادگان دیگر فقط برنز و یشم را به عنوان اشیاء تدفین انتخاب کردند. 

البته باستان‌شناسان معتقد هستند ممکن است این اکتشافات نشان دهنده وجود شبکه تجاری در طول دوره شانگ بین دره رودخانه زرد و مناطق تولید کننده طلا، مانند دره رودخانه یانگ تسه در جنوب آن باشد.

انتهای پیام/

1401/07/10 13:08
بازگشت