کد خبر: 12349
تاریخ و ساعت انتشار: 1404/04/20 14:43
منبع: rokhdadshahr.ir

لبنیات غیرپاستوریزه، عامل اصلی انتقال بیماری‌های مشترک انسان و حیوان

عضو هیأت علمی گروه میکروب‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: لبنیات غیرپاستوریزه همچنان یکی از مهم‌ترین عوامل انتقال بیماری‌های خطرناک از دام به انسان هستند.

رخدادشهر: محمدکاظم سیاح، با تأکید بر خطرات این نوع لبنیات، اظهار کرد: مصرف فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه به‌ویژه در مناطق روستایی، یکی از اصلی‌ترین دلایل ابتلا به بیماری‌های عفونی است. شهروندان باید تنها از لبنیات پاستوریزه و دارای مجوز بهداشتی استفاده کنند.

وی افزود: رعایت بهداشت فردی، شست‌وشوی دست‌ها پس از تماس با دام و واکسیناسیون دام‌ها از جمله راهکارهای مؤثر برای پیشگیری از انتقال بیماری‌ها است.

سیاح با تأکید بر نقش آموزش و اطلاع‌رسانی در ارتقای سلامت جامعه، از رسانه‌ها خواست با افزایش آگاهی عمومی در خصوص خطرات بیماری‌های مشترک، از بروز موارد جدی و حتی مرگ‌ومیر ناشی از آن جلوگیری کنند.

به گزارش وبدا، این پزشک خاطرنشان کرد که بی‌توجهی به نکات ساده بهداشتی می‌تواند عواقب سنگینی برای سلامت فرد و جامعه به دنبال داشته باشد. آگاهی، پیشگیری و رعایت بهداشت، سه ضلع اصلی حفظ سلامت در برابر بیماری‌های مشترک انسان و حیوان است.

وجود ۱۷۰۰ عامل بیماری‌زا

دکتر علی نظری عالم، عضو هیأت علمی گروه میکروب‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، نیز با اشاره به وجود بیش از ۱۷۰۰ عامل بیماری‌زا در جهان، گفت: تقریباً نیمی از این عوامل می‌توانند از حیوانات به انسان منتقل شوند و لبنیات غیرپاستوریزه یکی از رایج‌ترین مسیرهای این انتقال است.

وی، تب مالت را یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مشترک عنوان کرد که از طریق مصرف شیر و فرآورده‌های لبنی خام یا سنتی به انسان منتقل می‌شود و هشدار داد: نگهداری از دام‌ها بدون رعایت اصول بهداشتی و مصرف لبنیات سنتی می‌تواند سلامت عمومی را به شدت تهدید کند.

انتهای پیام/

1404/04/20 14:43
بازگشت