رخدادشهر: داوود میرزایی با تأکید بر اینکه بیکفایتی مدیران پیشین را ناترازی نامگذاری نکنید، افزود: امروز بیکفایتیهای برخی از مسئولین و مدیران نالایق در قالب ناترازیها ظهور پیدا کرده است. این بیکفایتی و بیمدیریتی که حاصل چندین سال مداوم است، در سال جاری با نام زیبای «ناترازی انرژی برق» نامگذاری شده و به سبب آن زندگی چندین هزار کارگر به مخاطره افتاده است. در سالی که سرمایهگذاری برای تولید نام گرفته است، متأسفانه با سربرگ سرمایهگذاری برای تولید به واحدهای تولیدی و صنعتی اعلام میشود برق این واحدها قطع خواهد شد.
ایلنا نوشت، وی ادامه داد: در ایام سرد و یا گرم سال و یا حتی در دروان کرونا تمامی مراکز اعم از مدارس، دانشگاهها، دستگاههای اجرایی و ... تعطیل هستند، اما کارگران بر سر کار خود حاضر میشوند. امروز که با ناترازی انرژی و قطعی برق روبرو هستیم کارگران میخواهند بر سر کار خود حاضر باشند، اما برخی از کارفرمانماها که پیش از همان مدیران نالایق ظهور پیدا کردند، واحدهای تولیدی و صنعتی خود را تعطیل میکنند و کارگران را به مرخصی تحمیلی و اجباری بدون حقوق میفرستند. از حقوق و مزایا کم میکنند، شیفتهای کاری را کاهش میدهند و یا اضافهکاری را قطع میکنند. با این اقدامات به جامعه کارگری ضربه جبرانناپذیری میزنند و به هر ترتیب کارگران متضرر میشوند.
دولت با یک رویکرد کارشناسی به بیبرنامهگیها پایان بدهد
دبیر اجرایی خانه کارگر تشکیلات ساوه و زرندیه به اقدامات تعدادی از کارفرمایان برای جبران قطعی برق و جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی و صنعتی آنها اشاره کرده و در این خصوص اظهار داشت: از سوی دیگر با قطع برق واحدهای تولیدی و صنعتی برخی از کارفرمایان با هزاران مسائل و مشکلات متعدد اقدام به خرید ژنراتور میکنند تا بتوانند تولید را ادامه دهند، اما با مسائل و چالش دیگری با عنوان تأمین سوخت مواجه میشوند. در این فرایند نمیتواند گازوئیل تهیه کند و به اجبار اقدام به خرید گازوئیل قاچاق خواهد کرد. امیدواریم دولت با یک رویکرد جهادی و کارشناسی به این بیبرنامهگیها پایان بدهد.
میرزایی تصریح کرد: به عنوان یک کارگر پیشنهاد میکنم به جای قطع کردن برق واحدهای تولیدی و صنعتی، برق منازل کارگران قطع شود. چرا که با قطع برق واحدهای تولیدی نان و درآمد کارگر قطع میشود و دیگر توان پرداخت وجه برق منزل خود را نیز نخواهد داشت. در این شرایط حداقل زمانی که نمیتواند حقوق دریافت کند، دیگر وجه قبوض برق را نیز پرداخت نکند. نمیتوان به شرکت توزیع نیروی برق گفت که کارگر حقوق نگرفته است، وجه قبوض برق را از آنها دریافت نکنید و یا برق آنها را قطع نکنید. به محض عدم پرداخت وجه قبوض، برق را قطع میکند.
وی از قطع برق واحدهای تولیدی و صنعتی انتقاد کرده و بیان داشت: به جای آنکه با قطع برق کارخانهها رگ درآمدی کارگران را ببرند، بهتر است برق خانه کارگر را قطع کنند تا بتواند دستمزد خود را از کارخانه دریافت کند. کارگران از قطعیهای مکرر برق که به تعطیلی کارخانهها منجر میشود، نگران هستند. کارگر نگران این است که اگر برق کارخانه قطع شده و در پی آن تولید متوقف شد، کارفرما ناچار به اخراج یا تعدیل نیرو شود. متأسفانه در این صورت، کارگران با چالشهای بسیاری روبرو خواهند شد. در چنین شرایطی امنیت شغلی و در نتیجه معیشت و وضعیت اقتصادی کارگران و خانوادههای آنها به مخاطره میافتد.
امنیت شغلی کارگران با قطعیهای برق در حال از بین رفتن است
دبیر اجرایی خانه کارگر تشکیلات ساوه و زرندیه نسبت به تهدیدات و چالشها در حوزه امنیت شغلی کارگران به دلیل قطعی برق و ناترازی انرژی هشدار داده و تأکید کرد: امنیت شغلی متزلزل کارگران، با این قطعیهای بابرنامه و بیبرنامه برق کاملاً در حال از بین رفتن است. چرا که با توجه به قطع برق کارگران به مرخصیهای تحمیلی میروند و به علت اینکه میزان تولید نیز به شکل قابل توجهی پایین میآید در حقوق و دستمزد و مزایای کارگران نیز شاهد تغییرات منفی هستیم. انتظار داریم شرایطی مهیا شود که حدالامکان برق واحدهای تولیدی قطع نشود و اندیشهای اصولی برای این به ظاهر ناترازیها اتخاذ شود.
میرزایی ابراز داشت: کارخانههای بزرگ با قطع برق به سوی اخراج کارگران یا تعدیل نیرو نمیروند. بسیاری از کارفرمایان ناچار هستند برای جلوگیری از هزینه های اضافی، کارگاه را تعطیل کنند و کارگرها را به خانه بفرستند. اما حاضر نیستند کارگر توانمند و با سابقهای که میتواند در خط تولید مؤثر باشد را اخراج کنند. کارفرما نیز تا حدودی میتواند این شرایط را تحمل کند. مگر کارفرما چقدر میتواند شرایطی را تحمل کند که برق واحد تولیدی و صنعتی آن را قطع کنند و به همین دلیل کارگران را به خانه بفرستند و بدون آنکه تولید و درآمدی داشته باشد، حقوقهای کارگران را به موقع بپردازد.
وی با تأکید بر اینکه قطع برق ضرر و زیان دوسویه دارد، اضافه کرد: اگر چه با قطع برق، کارفرما تاوان میدهد و ناچار است حقوق و حق بیمه کارگران را بپردازد، اما بسیاری از مزایای کارگران از جمله اضافهکاری، نوبت کاری، آکورد، بهرهوری و دیگر موارد که ناشی از تولید است، حذف میشود. قطع برق مساوی با کاهش درآمدهای جانبی و در بدترین شرایط اخراج کارگران است. اینکه کارگر در خانه بماند و حقوق پایه را دریافت کند، باعث تضعیف قدرت خرید او میشود و جذابیت کار را می گیرد. بسیاری از کارگران به دلیل حقوقهای ناچیز و کاهش درآمدهای جانبی ناشی از قطع برق با مشکلات معیشتی جدی روبرو شدهاند.
برق کارخانهها را قطع میکنند تا برق خانهها وصل شود
دبیر اجرایی خانه کارگر تشکیلات ساوه و زرندیه با انتقاد شدید و جدی از اینکه متأسفانه برق کارخانهها را قطع میکنند تا برق خانهها وصل شود، گفت: کارگر این موضوع را میپذیرد که برق خانه وی قطع باشد، اما برق محل کار که منبع درآمد اوست، قطع نشود. اگر کارگر حقوق نگیرد، حتی توان پرداخت پول برق را هم ندارد. آیا شرکت توزیع نیروی برق حاضر میشود به کارگری که در نتیجه قطع برق، درآمد خود را از دست داده و توان پرداخت قبض برق را ندارد، معافیت بدهد و پول برق را دریافت نکند. اگر برق خانه کارگران را قطع کنند، بهتر از آن است که برق کارخانهها و نان سفره کارگران را قطع کنند.
میرزایی با هشدار نسبت به اینکه قطع برق کارگر و کارفرما را مقابل یکدیگر قرار داده است، افزود: کارگران کشور بسیار نجیب و زحمتکش هستند. کارگری که در نتیجه قطع برق و تعطیلی بنگاه اقتصادی، با تأخیر دریافت حقوق مواجه شده چگونه میتواند روبروی کارفرمای خود بایستد و از او مطالبه حقوق کند. از یک سو کارفرما توان پرداخت حقوق بدون تولید و کسب درآمد را ندارد که البته حق هم دارد و از سوی دیگر چشم امید کارگر به حقوقی است که ماهیانه از کارفرما دریافت می کند، هنگامی که این رابطه درست برقرار نمیشود، تقابل، بدبینی و ناامیدی در واحدهای تولیدی و صنعتی رقم میخورد، مشکلی که مقصر اصلی آن دولت است.
انتهای پیام/