رخدادشهر: سیدحسن موسوی چلک افزود: معمولا دسترسی به منابع برای زنان و مردان یکسان نیست و لازم است در این شرایط با تبعیض مثبت در شنیدن و انعکاس نیازهای مبتنی بر جنسیت سعی در تعادل بخشی به توزیع عادلانه منابع و تامین حمایت روانی اجتماعی برای زنان داشت.
ایرنا نوشت، وی ادامه داد: زنان سرپرست خانوار به خصوص آنهایی که از نظر مالی در مضیقه هستند، به توجه بیشتری نیاز دارند، بنابراین با مطالبه گری اجتماعی و حمایت یابی از منابع و ظرفیت های محلی و منطقهای باید پیش بینی لازم برای مراقبت از آنها را انجام داد.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: مادران به واسطه مسئولیت پذیری و نقشی که در خانواده دارند، ممکن است از توجه به خود غافل شوند و بیشتر در پی مراقبت از اعضای خانواده مانند نوزاد، فرزند بیمار، فرزند پشت کنکوری و یا عضو سالمند خانه باشند بنابراین از برنامه مراقبت از خود برای مادران نیز نباید غافل شد.
موسوی چلک تاکید کرد: در همین ارتباط شناسایی نیازهای روانی، بهداشتی و تغذیهای زنان باردار متناسب با شرایط آنها باید مورد توجه قرار گیرد و اقدامات لازم برای دسترسی به منابع نیز پیش بینی شود، دختران در دوران بلوغ به واسطه نیازهای روحی روانی و عاطفی خاص این دوره، ممکن است در معرض آسیب بیشتری باشند. توجه و مراقبت والدین و در صورت نیاز بهره مندی از خدمات مشاوره ای رایگان از منابع اجتماعی مانند سامانه ۱۴۸۰ سازمان بهزیستی در این زمینه میتواند موثر باشد.
وی اضافه کرد: تجربه همه گیری کرونا نشان داد، گاهی بواسطه حضور بیشتر اعضای خانواده در منزل، بحث و جدل و در مواردی خشونت های خانگی افزایش پیدا کند. بنابراین باید ضمن هدفمند کردن فعالیت اعضای خانواده، تقسیم کار بین آن ها، آموزش های لازم رفتاری و تعامل مثبت در بحران، کنترل خشم و به طور کلی مهارت های زندگی در دسترس خانواده قرار گیرد که مددکاران اجتماعی به صورت مجازی و حضوری در این خصوص می توانند نقش آفرینی کنند.
انتهای پیام/