کد خبر: 11501
تاریخ و ساعت انتشار: 1403/10/22 17:24
منبع: rokhdadshahr.ir

تاکید استاندار اصفهان بر تامین اعتبارات فرونشست در استان/کنترل فرونشست با احیای مادی‌های بافت قدیم در اصفهان

استاندار اصفهان گفت: از سازمان برنامه و بودجه کشور انتظار داریم که اعتبارات مصوب در حوزه فرونشست زمین در اصفهان را تأمین کند.

رخدادشهر: مهدی جمالی‌نژاد در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان اصفهان اظهار کرد: بسیاری از پهنه‌های درگیر فرونشست در کشور بیابانی یا جنگلی است و نقاط کمتری متمرکز بر پهنه‌های شهری و جمعیتی است اما متأسفانه این شرایط در استان اصفهان وجود داشته و نیازمند توجه ویژه است.  

وی با اشاره به مطالبه ۶۰ میلیارد تومانی استان اصفهان از سازمان برنامه و بودجه کشور در حوزه فرونشست عنوان کرد: این مطالبه مدت زیادی است که مصوب شده اما تامین نشده است؛ ما انتظار داریم که حق اصفهان در این زمینه به صورت به‌روز داده شود تا پروژه‌های مربوطه عملیاتی گردد. استاندار اصفهان در ارتباط با تکمیل نقشه‌های مربوط به فرونشست زمین در اصفهان بیان کرد: تصویربرداری به‌روز در استان و تفاهم‌نامه‌های مشترک دستگاه‌ها و شهرداری با سازمان نقشه‌برداری کشور باید پیگیری شود.

وی افزود: بارگذاری لایه‌های نقشه تخصصی در SDI و تکمیل این دستگاه بسیار حائز اهمیت است و باید انجام شود؛ نقش محوری شهرداری‌ها در تصویربرداری‌ها باید مدنظر قرار گیرد و ورود جدی در این زمینه داشته باشند.

جمالی‌نژاد با اشاره به ضرورت تکمیل تجهیزات مورد نیاز در حوزه پایش فرونشست در استان اصفهان تصریح کرد: ۲۰ ایستگاه مربوط به بررسی فرونشست باید در استان ایجاد شود که نیازمند پیگیری است. وی ادامه داد: تکمیل زیرساخت‌های نقشه‌برداری باید تسهیل و اعتبارات مربوط به آن با همکاری دستگاه‌های دیگر تأمین شود. استاندار اصفهان با اعلام آمادگی پیرامون اجرای طرح‌های کاهش آلودگی هوا در اصفهان عنوان کرد: طرح مدیریت آسمان و کاهش آلودگی هوا در کلان‌شهرها می‌تواند در اصفهان به صورت آزمایشی اجرا شود؛ مطالعات مربوط به این طرح در شهرهای مختلف انجام شده و امکان اجرا در اصفهان را دارد.

اعلام آمادگی رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور برای ارائه اطلاعات روزآمد به دستگاه‌های اجرایی اصفهان

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور نیز در این نشست گفت: آمادگی آن را داریم که اطلاعات مورد نیاز دستگاه‌های اجرایی استان اصفهان را در اختیارشان قرار دهیم.

اسکندر صیدایی در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان اصفهان با اشاره به برخی چالش‌های موجود در استان اصفهان اظهار کرد: باید راهکار اجرایی برای مسائلی که مطرح می‌شود، عنوان گردد؛ وضعیت موجود مشخص است اما این شورا باید با نگاه به آینده در همه موارد مطرح شده راهکار ارائه کند.

وی در ارتباط با نقش سامانه SDI در توسعه عنوان کرد: لازمه برنامه‌ریزی توسعه پایدار، شناخت جامع اطلاعات و روزآمد بودن آن است؛ سامانه‌های نوین مکانی مثل SDI بستر این امر را فراهم می‌کنند.

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور افزود: این سامانه در وضع موجود ۲۵ هزار لایه دارد اما بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده، قصد داریم آن را به ۱۲۵ هزار لایه برسانیم و در اختیار سازمان‌ها و دستگاه‌ها قرار دهیم. وی تاکید کرد: این موضوع یک بحث محوری است که در برنامه هفتم توسعه مورد اشاره قرار گرفته است. صیدایی با اشاره به وضعیت ایستگاه‌های پایش فرونشست در استان اصفهان بیان کرد: وضع موجود ایستگاه‌ها نمی‌تواند تغییرات مهندسی مکانی اصفهان را نشان دهد و نیاز است که به روزآمد شدن این ایستگاه‌ها توجه شود.

وی با بیان اینکه بر اساس قانون مرجعیت نقشه‌برداری با این سازمان است، گفت: برخی دستگاه‌ها در این زمینه به بخش خصوصی یا نهادهایی که جایگاه قانونی ندارند مراجعه می‌کنند و این موجب تهیه نقشه‌هایی می‌شود که مورد تایید سازمان نقشه‌برداری نیست.

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور ادامه داد: این درحالی است که تجهیزات لازم به منظور تهیه نقشه در این سازمان وجود دارد و آمادگی آن را داریم که در تهیه نقشه‌های مربوط به آخرین وضعیت استان همکاری لازم را داشته باشیم. وی تاکید کرد: اطلاعات در دسترس خود را در اختیار دستگاه‌هایی که نیاز به آنها دارند قرار می‌دهیم و در این زمینه انتظار داریم که تعاملات به منظور افزایش پشتیبانی‌ها، بیشتر شود.

کنترل فرونشست با احیای مادی‌های بافت قدیم در اصفهان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان گفت: احیای مادی‌ها بافت قدیم در اصفهان در راستای کنترل فرونشست تاثیرگذار دانست.  

کوروش خسروی در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان اصفهان با اشاره به ظرفیت‌های موجود در زمینه کاهش فرونشست در اصفهان اظهار کرد: سازه بی‌نظیری در اصفهان تحت عنوان مادی‌ها وجود دارد که به طول ۳۰۰ کیلومتر و سطح مقطع دو متر در طول استان گسترش یافته است.

وی افزود: این سازه نقش بسیاری در تزریق آب دارد که تنها در اصفهان وجود داشته و سایر شهرهای جهان از داشتن آن محروم هستند. معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان تأکید کرد: احیای مادی‌ها در زمان پرآبی و جریان زاینده‌رود می‌تواند به کاهش تنش‌هایی مثل فرونشست کمک کند.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای احیای این سازه تصریح کرد: شهرداری اصفهان در زمینه اتصال این مادی‌ها اقداماتی انجام داده که باید آن را تکمیل نماید؛ در این صورت می‌توانیم در زمان لازم از این ظرفیت استفاده کنیم. خسروی همچنین با تاکید بر استفاده بهینه از منابع آبی در کشاورزی بیان کرد: تغییر الگوی کشت در شمال و شمال شرق اصفهان اجتناب ناپذیر است و باید در این مناطق به کشت‌های دیم و محصولاتی مثل گیاهان دارویی روی آورد. وی افزود: می‌توان بسته مدیریتی جامعی را طراحی و با کمک آن به مقابله با فرونشست رفت.

توجه به دغدغه‌های مردمی در زمینه فرونشست زمین بك ضرورت است

 معاون امنیتی و انتظامی استاندار اصفهان بر لزوم توجه به دغدغه‌های مردم در حوزه رفع فرونشست زمین تاکید کرد.  

اکبر صالحی در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان اصفهان اظهار کرد: دغدغه و نگرانی مردم اصفهان در زمینه فرونشست باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با تاکید بر امیدآفرینی در زمینه رفع چالش‌های استان عنوان کرد: در کنار تمام مسائلی که در حوزه فرونشست مطرح می‌شود، نگاه امنیتی به این موضوع نیز حائز اهمیت است و در این باره نگرانی‌های مردم در امور مختلف باید دیده شود. معاون امنیتی و انتظامی استاندار اصفهان تاکید کرد: تاب‌آوری مردم در کنار تمام مسائل مورد توجه، نباید مغفول واقع شود.

انتهای پیام/

1403/10/22 17:24
بازگشت