رخدادشهر: هفته گذشته سید روحالله سیدالعسگری، رئیس اداره میراث گردشگری و صنایعدستی اصفهان در پاسخ به پیگیریهای رخدادشهر در خصوص انجام فعالیت عمرانی در حریم و عرصه شاه دژ اعلام کرد: «بر اساس بازدید یگان ویژه حفاظت میراث هیچگونه فعالیت عمرانی در حریم و عرصه شاه دژ در حال انجام نیست» و با توجه به ثبت شاه دژ در فهرست آثار ملی، هرگونه فعالیت در عرصه و حریم آن باید با کسب مجوز از وزارت میراث انجام شود.
تهدید جدی جان شهروندان در کوه صفه با دپوی غیراصولی مصالح
درحالیکه میراث استان اصفهان وجود هرگونه فعالیت عمرانی در شاه دژ را رد میکند؛ مشاهدات جدید شهروندان اصفهانی و تصاویر منتشرشده حاکی از انجام فعالیتهای خطرناک در این محدوده و کاملاً مشرفبه دامنههای کوه است.
با توجه به شروع فصل بارش در اصفهان و دپوی غیراصولی کیسههای مصالح درست بالای کوه و اطراف ارگ اصلی شاه دژ، با بارش باران امکان لغزش و سقوط سنگ روی جبهه و دیوارههای شرقی و شمالی افزایش میباید که علاوه بر صخرهنوردان حرفهای، کوهپیمایی و پیادهروی شهروندان عادی را نیز با خطر جدی روبهرو میکند.
علاوه بر احتمال سقوط کیسههای مصالح، در تصاویر منتشرشده بخشی از دیوار نوسازی شدهی سربازخانه شاه دژ نیز تخریبشده و احتمال ریزش و بروز حادثه را افزایش میدهد. این در حالی است که همین چند سال پیش سازمان نوسازی بهسازی شهرداری با موافقت سازمان میراث فرهنگی اقدام به نوسازی این دیوارهها کرده بود.
مرور آمار سقوط شهروندان از کوه صفه، گویای ریزشی و صیقلی شدن مسیرها و خطرناک بودن کوه صفه است. کوهی که با ساختوسازهای متعدد گردشگری و تردد زیاد مردم، تصور ایمن بودن کاذب را برای عموم پدید آورده و بهجای لذت بخشی در طبیعت، بهنوعی به قتلگاه شهروندان اصفهانی تبدیلشده است. ثبت سه مورد سقوط منجر به فوت در این کوه طی 5 ماه در سال جاری (علاوه بر موارد سقوط و مصدومیت غیر فوتی)، شاهدی بر این ادعا است.
در صورت بروز حادثه برای شهروندان شهرداری اصفهان، اداره کل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری و یا مدیریت بحران استان کدام نهاد و سازمان پاسخگو خواهد بود.